סיגרים מטורטיות במילוי כבד עוף ואגסים. כבד עוף אוהב מתקתקות והפעם בחרתי לשלב בו אגסים אמריקאים שמתאימים מאוד לבישול ומוסיפים למנה את המתיקות המדוייקת שהיא צריכה.
כדי לאזן ולתת קונטרה למתיקות, הכנתי רוטב צ'יפוטלה מדהים שמשלים בצורה מדוייקת את הביס
מתחילים חיסול חמץ ובמקביל מתכונים לפסח. אז בזמן הקרוב עד פסח יהיו פה כל מיני מתכונים – חלקם לחיסול החמץ וחלקם יתאימו לארוחת החג.
הפעם החלטתי לחסל את מלאי הטורטיות שיש לי במזווה והכנתי אותם בצורת סיגרים במילוי כבד עוף ואגסים אמריקאים. הכבד עוף שמאוד אוהב מתקתקות מקבל באהבה רבה את האגסים העסיסיים והמתקתקים. הטורטייה עוברת טיגון מהיר בשמן עמוק ונעשית קריספית וטעימה במיוחד.
לאיזון המתיקות הכנתי רוטב מיונז – צ'יפוטלה חרפרף שהשלים את הביס והפך אותו למושלם! צ'יפוטלה זה למעשה ממרח פלפלים חריפים ברוטב עגבניות. אני קונה את הממרח הזה ועוד מלא מלא ממרחים ורטבים מיוחדים בחנויות של "מזרח מערב". בכל מקרה, אל תוותרו על הרוטב כי לחלוטין חלק מהמתכון.
סיגרים מטורטיות במילוי כבד עוף ואגסים
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים.
- אפשר למלא בכל סוג של טורטייה – מקמח רגיל או מלא, בכל מקרה זה יוצא טעים מאוד.
- אפשר למלא בפרגיות, בשר טחון או עוף במקום בכבד עוף.
- טיפ חשוב למילוי טורטיות: תחממו את הטורטיות כמה שניות במיקרוגל, הן מתרככות וקל מאוד לגלגל אותן.
- הקפאה: אפשר להקפיא את הטורטיות הממולאות לפני שלב הטיגון. כלומר – ממלאים אותן במלית, מסדרים בקופסא בשכבה אחת ומקפיאים. כשרוצים לטגן, מפשירים במקרר וממשיכים לפי המתכון.
מצרכים לכמות של 10-12 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
לטורטיות
- חבילה טורטיות בקוטר 20 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 אגסים אמריקאים בשלים
- 1/2 ק"ג כבד עוף טרי
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף רוטב סויה
"דבק להדבקת הסיגרים"
- קמח +מים (הסבר בהמשך)
לטיגון:
- 2 ביצים
- 200 גרם פירורי לחם
- 2 כוסות קמח
- 1/4 כוס מים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- למריחה: שמן זית
- לטיגון: 1/2 ליטר שמן קנולה
להגשה:
- 1/2 כוס מיונז
- 1 כפית גדושה ממרח צ'יפוטלה
- מלח
אופן הכנה
מכינים מלית ומקררים: קוצצים את הבצל, האגסים וכבד העוף לקוביות בגודל 1/1 ס"מ. מי שמעוניין להכשיר את כבד העוף – לפני שחותכים לקוביות, לצלות אותו על אש גלוייה כמה שניות ולהניח במסננת להגרת הנוזלים.
מחממים על מחבת רחבה שמן זית ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה כמה דקות טובות עד להזהבה. כשהבצל זהוב מגבירים את הלהבה למקסימום ומוסיפים את קוביות האגסים, מערבבים 2 דקות. מוסיפים את כבד העוף. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום וסויה וכל הזמן מערבבים כדי לצמצם את הנוזלים ולבשל את הכבד. זה לוקח משהו כמו 5-7 דקות מקסימום. טועמים ומתקנים תיבול. כשהכבד מוכן מעבירים למסננת עם כלי מתחתיה כדי לסנן את כל הנוזלים שעוד נותרו ולקרר את המלית.
מכינים "דבק": מערבבים קמח ומים ממש כמו שהיינו מכינים דבק כשהיינו ילדים. זו צריכה להיות תערובת סמיכה אבל לא מידי. מניחים בצד.
ממלאים טורטיות: מחממים כל פעם 2-3 טורטיות במיקרוגל למשך כ – 30 שניות כדי לרכך אותן שיהיה קל לגלגל אותן עם המלית. מניחים מהמלית כף גדושה מהמלית, סוגרים את הצדדים על המלית ומגלגלים לסיגר. כשמגיעים לסוף הגלגול מורחים על הטורטייה את הדבק וממשיכים לגלגל ולהדביק. מתקבל סיגר טורטייה. מכינים כך את כל הכמות עד שמסיימים את המלית.
מטגנים את הטורטיות: מכינים צלחת של ביצים מתובלות במלח ופלפל שחור, צלחת של קמח וצלחת של פירורי לחם.
מורחים כל סיגר בשמן זית ומגלגלים בקמח. נפטרים מעודפי קמח, טובלים בביצה ומייד בפירורי הלחם. מניחים במגש/צלחת ומכינים כך את כל הסיגרים שיהיו מוכנים לטיגון.
מחממים שמן קנולה בסיר עמוק יחסית. מטגנים כל פעם כמה סיגרים עד שהם מקבלים צבע שחום יפה. זה קורה די מהר וכל הטיגון לוקח מקסימום 10 דקות.
מכינים רוטב ומגישים: מערבבים מיונז וממרח צ'יפוטלה, ממליחים לפי הטעם ומגישים ליד הסיגרים. אל תוותרו בשום אופן על הממרח כי הוא לחלוטין משלים את הביס.
Wow זה מושלםםם חייבת לנסות נראה עולה וטעים אלופהה