סיר של ממולאים זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין ולאכול.
סיר אחד שמכיל בתוכו כל כך הרבה טעמים שמתפוצצים בפה בכל ביס. חמצמצות ומתקתקות שביחד יוצרים את הביס המושלם כך שאי אפשר להפסיק לטעום עוד ועוד.
את הממולאים שלי אני אופה בתנור. התוצאה כל כך שונה מבישול על הגז שברגע שתנסו לעולם לא תבשלו יותר ממולאים על הגז
השבוע הכנתי שוב ממולאים והפעם עלי סלק ובצלים ברוטב חמצמץ – מתקתק מושלם, שאני כל כך אוהבת. לא תאמינו כמה זה קל למלא עלי סלק, גם אם הם קצת נקרעים או לא מושלמים, בקלות אני ממלאת ומגלגלת. את הממולאים שלי אני אוהבת לאפות בתנור במשך כמה שעות עד שהם נמסים לתוך עצמם והופכים נימוחים בטירוף. שתדעו שאי אפשר להשיג את אותו מרקם וטעם בבישול על הגז.
נשארה לי מלית ונגמרו לי עלי הסלק, אז צ'יק צ'ק הרתחתי בצלים, פירקתי לגלדים ומילאתי. גם בצלים זה מאוד מאוד קל למלא, זה הכל עניין של טכניקות מאוד פשוטות וקלות ליישום ובכל זאת, אל דאגה, הכנתי לכם סרטון הדגמה כדי שתראו כמה זה פשוט וקל.
הכל נכנס לתנור לכמה שעות טובות, עד שכל הרוטב נספג והממולאים הופכים לרכים וכל כך נימוחים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם. כנסו כאן לכרוב הממולא שלי שגם הוא יוצא טעים בטירוף.
עלי סלק ובצלים ממולאים בשר ואורז
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- כנסו כאן לכל מתכוני הממולאים שלי.
- את הממולאים שלי אני אוהבת לאפות בתנור במשך כמה שעות עד שהם נמסים לתוך עצמם והופכים נימוחים בטירוף. שתדעו שאי אפשר להשיג את אותו מרקם וטעם בבישול על הגז.
מצרכים לסיר גדול
- 2 חבילות עלי סלק
- 4 בצלים גדולים (לממולאים)
- 300 גרם בשר בקר טרי (צוואר מספר 10)
- 200 גרם פרגית טרייה טחונה
- 2 כוסות אורז יסמין
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע טרייה קצוצה
- מיץ מלימון וחצי
- 2 כפות רוטב רימונים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית בהרט לקציצות
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף שום קונפי (כאן יש מתכון לשום קונפי וגם אפשר לשים 2 שיני שום כתושות במקום)
- 1 כפית נענע יבשה
- 4 כפות שמן זית
לרוטב
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות רוטב רימונים
- מיץ מלימון/ליים וחצי
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף סילאן
- 1 כף גדושה שום קונפי (אפשר 2 שיני שום כתושות במקום)
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 עלי דפנה
- 1/4 כוס שמן זית (למזיגה על הממולאים)
- לפיזור: 20 עגבניות שרי חצויות
אופן הכנה
מכינים את תערובת המילוי: שוטפים את האורז טוב טוב עד שהמים נקיים. שמים בקערה עם הבשר והפרגית הטחונים. שמים בקערה את כל התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים טוב. טועמים ממש על קצה הלשון כדי לוודא שלא חסר תיבול ושמים במקרר שעה.
מכינים את עלי הסלק למילוי: שוטפים טוב טוב את עלי הסלק וחותכים את הגבעול שהוא החלק הקשיח יותר. על העלים מוזגים מים רותחים ומשאירים כך 5 – 10 דקות ומסננים. את הגבעולים קולפים עם קולפן וקוצצים לקוביות.
מכינים את הבצלים למילוי: חותכים את הבצל במרכז רק עד האמצע (תיעזרו בסרטון). שמים בסיר עם מים ומרתיחים חצי שעה. מסננים, מקררים ומפרקים לגלדים.
ממלאים את עלי הסלק והבצל במלית (תיעזרו בסרטון). את הגבעולים שקצצנו שמים בסיר. אם נשארו שאריות של עלי סלק קוצצים אותם גם ושמים בסיר. מניחים עליהם את הממולאים בצפיפות במעגלים מהחלק החיצוני פנימה.
מכינים רוטב: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב למעט עלי הדפנה, 1/4 כוס שמן זית ועגבניות שרי, טועמים כדי לוודא שלא חסר כלום ומוזגים על הממולאים. מפזרים את עלי הדפנה ועגבניות השרי ומוזגים על הממולאים את 1/4 כוס שמן הזית שנותר.
מכסים את הסיר עם נייר אפייה מקומט ומעליו נייר כסף.
מחממים תנור לחום של 150 מעלות ואופים את הממולאים 3-4 שעות עד שהם מקבלים צבע שחום ורוב הרוטב הצטמצם. מסירים את נייר האפייה ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים עוד 10-15 דקות, רק עד לקבלת צבע שחום יפה.
הממולאים הכי טעימים כשהם בטמפרטורת החדר.
אם אוהבים ממש חמוץ אפשר לסחוט עוד קצת לימון בהגשה.
היי תודה על מתכון מהמם. במקום בשר צוואר אני קונה בשר טחון רגיל- זה עדיין ייצא טוב?
ייצא טוב עם כל השר טחון שטעים לכם.. אגב, את יכולה לבקש מכל קצבייה גם בסופר שיטחנו לך
היי אהובה
האם האורז מתבשל בשיטה הזאת?
והאם עדיף לטגן את הבשר קודם? כמו עם הממולאי כרוב?
ברטר שמתבשל. תעדי כמו במתכון
שאלה – במתכון הזה לא טיגנת את הבשר לפני המילוי ולא השרית את האורז
ואילו במתכון כרוב ממולא השרית אורז וטיגנו את הבשר – מדוע ?
יתרונות/ חסרונות, הבדל בתוצאה ?
תודה ????
אני כל הזמן משדרגת את המתכונים. שניהם טעימים אבל עם לבשל את הבשר זה יוצא חלום! רך ונימוח כמו חמאה
היי אפשר לעשות את המתכון ללא בשר? רק עם האורז ושאר המצרכים?
בהחלט כן
הכנתי והכנתי לתנור .. נראה מושלם מחכים…??
איזה כייף פנינה
חג שמחחח
יצא אחת המנות המופלאות..וואוו
עשיתי עם עלי גפן במקום על הסלק
יצא אחת המנות המופלאות..וואוו
עשיתי עם עלי גפן במקום על הסלק
איזה כייף לשמוע מאיה
חג שמח ♥
איזה סיר מעלףףף בול הטעמים שאני אוהבת מדמיינת את הביס תענוגגג