יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
עלי סלק ובצלים ממולאים בשר ואורז
ראשי » אורז » עלי סלק ובצלים ממולאים בשר ואורז

עלי סלק ובצלים ממולאים בשר ואורז

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 בספטמבר 2020 14 תגובות

סיר של ממולאים זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין ולאכול.
סיר אחד שמכיל בתוכו כל כך הרבה טעמים שמתפוצצים בפה בכל ביס. חמצמצות ומתקתקות שביחד יוצרים את הביס המושלם כך שאי אפשר להפסיק לטעום עוד ועוד.
את הממולאים שלי אני אופה בתנור. התוצאה כל כך שונה מבישול על הגז שברגע שתנסו לעולם לא תבשלו יותר ממולאים על הגז

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עלי סלק ובצלים ממולאים בשר ואורז

השבוע הכנתי שוב ממולאים והפעם עלי סלק ובצלים ברוטב חמצמץ – מתקתק מושלם, שאני כל כך אוהבת. לא תאמינו כמה זה קל למלא עלי סלק, גם אם הם קצת נקרעים או לא מושלמים, בקלות אני ממלאת ומגלגלת. את הממולאים שלי אני אוהבת לאפות בתנור במשך כמה שעות עד שהם נמסים לתוך עצמם והופכים נימוחים בטירוף. שתדעו שאי אפשר להשיג את אותו מרקם וטעם בבישול על הגז.

נשארה לי מלית ונגמרו לי עלי הסלק, אז צ'יק צ'ק הרתחתי בצלים, פירקתי לגלדים ומילאתי. גם בצלים זה מאוד מאוד קל למלא, זה הכל עניין של טכניקות מאוד פשוטות וקלות ליישום ובכל זאת, אל דאגה, הכנתי לכם סרטון הדגמה כדי שתראו כמה זה פשוט וקל.

לפני

הכל נכנס לתנור לכמה שעות טובות, עד שכל הרוטב נספג והממולאים הופכים לרכים וכל כך נימוחים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם. כנסו כאן לכרוב הממולא שלי שגם הוא יוצא טעים בטירוף.

עלי סלק ובצלים ממולאים בשר ואורז

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • כנסו כאן לכל מתכוני הממולאים שלי.
  • את הממולאים שלי אני אוהבת לאפות בתנור במשך כמה שעות עד שהם נמסים לתוך עצמם והופכים נימוחים בטירוף. שתדעו שאי אפשר להשיג את אותו מרקם וטעם בבישול על הגז.

מצרכים לסיר גדול

  • 2 חבילות עלי סלק
  • 4 בצלים גדולים (לממולאים)
  • 300 גרם בשר בקר טרי (צוואר מספר 10)
  • 200 גרם פרגית טרייה טחונה
  • 2 כוסות אורז יסמין
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע טרייה קצוצה
  • מיץ מלימון וחצי
  • 2 כפות רוטב רימונים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית בהרט לקציצות
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כף שום קונפי (כאן יש מתכון לשום קונפי וגם אפשר לשים 2 שיני שום כתושות במקום)
  • 1 כפית נענע יבשה
  • 4 כפות שמן זית

לרוטב

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות רוטב רימונים
  • מיץ מלימון/ליים וחצי
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף גדושה שום קונפי (אפשר 2 שיני שום כתושות במקום)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 עלי דפנה
  • 1/4 כוס שמן זית (למזיגה על הממולאים)
  • לפיזור: 20 עגבניות שרי חצויות

אופן הכנה

מכינים את תערובת המילוי: שוטפים את האורז טוב טוב עד שהמים נקיים. שמים בקערה עם הבשר והפרגית הטחונים. שמים בקערה את כל התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים טוב. טועמים ממש על קצה הלשון כדי לוודא שלא חסר תיבול ושמים במקרר שעה.

מכינים את עלי הסלק למילוי: שוטפים טוב טוב את עלי הסלק וחותכים את הגבעול שהוא החלק הקשיח יותר. על העלים מוזגים מים רותחים ומשאירים כך 5 – 10 דקות ומסננים. את הגבעולים קולפים עם קולפן וקוצצים לקוביות.

מכינים את הבצלים למילוי: חותכים את הבצל במרכז רק עד האמצע (תיעזרו בסרטון). שמים בסיר עם מים ומרתיחים חצי שעה. מסננים, מקררים ומפרקים לגלדים.

ממלאים את עלי הסלק והבצל במלית (תיעזרו בסרטון). את הגבעולים שקצצנו שמים בסיר. אם נשארו שאריות של עלי סלק קוצצים אותם גם ושמים בסיר. מניחים עליהם את הממולאים בצפיפות במעגלים מהחלק החיצוני פנימה.

מכינים רוטב: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב למעט עלי הדפנה, 1/4 כוס שמן זית ועגבניות שרי, טועמים כדי לוודא שלא חסר כלום ומוזגים על הממולאים. מפזרים את עלי הדפנה ועגבניות השרי ומוזגים על הממולאים את 1/4 כוס שמן הזית שנותר.

מכסים את הסיר עם נייר אפייה מקומט ומעליו נייר כסף.

מחממים תנור לחום של 150 מעלות ואופים את הממולאים 3-4 שעות עד שהם מקבלים צבע שחום ורוב הרוטב הצטמצם. מסירים את נייר האפייה ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים עוד 10-15 דקות, רק עד לקבלת צבע שחום יפה.

הממולאים הכי טעימים כשהם בטמפרטורת החדר.

אם אוהבים ממש חמוץ אפשר לסחוט עוד קצת לימון בהגשה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט סלק פרחוני
    סלט סלק עם נבטי חמנייה,פרחי צנונית וגבינה בולגרית
  • כרוב סגול ממולא בשר ואורז
    כרוב סגול ממולא בשר ואורז
  • כרישה במילוי בשר
    כרישה במילוי בשר בתנור
  • תפוחי אדמה ממולאים
    תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור
בצל ממולא ממולאים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

14 תגובות

  1. שירה הגב 29 בספטמבר 2024 בשעה 21:36

    היי תודה על מתכון מהמם. במקום בשר צוואר אני קונה בשר טחון רגיל- זה עדיין ייצא טוב?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 בספטמבר 2024 בשעה 7:36

      ייצא טוב עם כל השר טחון שטעים לכם.. אגב, את יכולה לבקש מכל קצבייה גם בסופר שיטחנו לך

  2. שרית הגב 12 באפריל 2023 בשעה 18:57

    היי אהובה
    האם האורז מתבשל בשיטה הזאת?
    והאם עדיף לטגן את הבשר קודם? כמו עם הממולאי כרוב?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2023 בשעה 20:50

      ברטר שמתבשל. תעדי כמו במתכון

  3. מאיה הגב 14 במרץ 2023 בשעה 17:19

    שאלה – במתכון הזה לא טיגנת את הבשר לפני המילוי ולא השרית את האורז
    ואילו במתכון כרוב ממולא השרית אורז וטיגנו את הבשר – מדוע ?
    יתרונות/ חסרונות, הבדל בתוצאה ?
    תודה ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 במרץ 2023 בשעה 20:19

      אני כל הזמן משדרגת את המתכונים. שניהם טעימים אבל עם לבשל את הבשר זה יוצא חלום! רך ונימוח כמו חמאה

  4. אביגיל עטיה הגב 9 באפריל 2022 בשעה 18:13

    היי אפשר לעשות את המתכון ללא בשר? רק עם האורז ושאר המצרכים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2022 בשעה 15:04

      בהחלט כן

  5. פנינה הגב 9 באוקטובר 2020 בשעה 11:05

    הכנתי והכנתי לתנור .. נראה מושלם מחכים…??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2020 בשעה 16:14

      איזה כייף פנינה
      חג שמחחח

  6. מאיה ב הגב 19 בספטמבר 2020 בשעה 22:40

    יצא אחת המנות המופלאות..וואוו
    עשיתי עם עלי גפן במקום על הסלק

  7. מאיה הגב 19 בספטמבר 2020 בשעה 22:39

    יצא אחת המנות המופלאות..וואוו
    עשיתי עם עלי גפן במקום על הסלק

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2020 בשעה 8:17

      איזה כייף לשמוע מאיה
      חג שמח ♥

  8. סיגל ברמר הגב 11 בספטמבר 2020 בשעה 18:44

    איזה סיר מעלףףף בול הטעמים שאני אוהבת מדמיינת את הביס תענוגגג

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס