סיר מושלם שיכול להיות גם מנה ראשונה וגם מנה עיקרית. בכל מקרה זה יוצא כל כך טעים ומיוחד שאתם חייבים להכין אותו לארוחת החג. קציצות דגים שגם ככה טעימות בפני עצמן עטופות בעלי מנגולד ומבושלות ברוטב פולים חמצמץ וטעים במיוחד
וואווו איזו מנה מטורפת לשולחן החג הכנתי לכם – קציצות דגים שגם ככה טעימות בטירוף עטופות בעלי סלק ומבושלות ברוטב פולים, כי בפסח חייבים פולים. יוצא תבשיל חמצמץ, מעט פיקנטי וטעים בטירוף. הקציצות עשויות מדג קרפיון שהוא דג שמן יחסית שלא מתייבש בבישול ואני ממש אוהבת להכין איתו קציצות. הסיר שבישלתי בו הוא מסדרת שמפניה של מגנוס ועכשיו יש הנחה שווה על כל האתר בהזנת קוד קופון: yehudit
עלי סלק ממולאים קציצות דגים ומבושלים ברוטב פולים
הנחות שוות לקראת החג על כל האתר של מגנוס כולל כפל הנחות בהזנת קוד קופון: yehudit
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפות בשלבי ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ניתן להכין את הקציצות עם כל סוג של דג שאתם אוהבים. קרפיון הוא דג מעולה לבישול כי הוא שמן ולא מתייבש.
- את הקציצות אני מכינה שמנמנות יחסית כדי שלא יתייבשו בזמן הבישול.
- ניתן להכין את הסיר יום יומיים מראש ולחמם, זה נשמר מעולה במקרר.
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 28 ס"מ
לקציצות דגים
- 1 ק"ג דג קרפיון טחון
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כפית כמון
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- חצי כפית גרידת לימון
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- מיץ מחצי לימון טרי
- 4 שיני שום כתושות
למילוי
- 2 חבילות עלי מנגולד
- מים רותחים
לרוטב פולים חמצמץ
- 1/3 כוס שמן זית
- 6 שיני שום גדולות שלמות
- 5-6 פלפלים סודניים יבשים
- מיץ מלימון שלם גדול
- 1 כפית כורכום
- 1 שקית פולים (אני קונה סנפרוסט – 800 גרם)
- 1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 4.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים תערובת של קציצות דגים: מערבבים יחד את כל תערובת הקציצות וממש לשים עם הידיים כמה דקות עד שמתקבלת עיסה דביקה. מכסים ושומרים במקרר מינימום שעה. אחרי שעה יוצרים קציצות שמנמנות מאורכות שאותן נעטוף בעלי הסלק. אמורות לצאת בערך כ- 20 קציצות, תלוי בגודל הקציצה.
מכינים את עלי המנגולד למילוי וממלאים: שוטפים היטב את עלי המנגולד. מניחים אותם בקערה ומוזגים עליהם מים רותחים כך שכל העלים יכוסו במים. משאירים כך כמה דקות על מנת שהעלים יתרככו, מסננים ומעבירים לרשת צינון כדי להיפטר משאריות נוזלים. לוקחים עלה ומניחים על משטח העבודה, בעזרת סכין חותכים את הגיד המרכזי שהוא קשיח ויפריע לנו בקיפול. ממלאים בקציצת דג ומגלגלים. אם חלק מהעלים נקרעים לכם אל תזרקו אותם! תחברו אליהם עוד עלים ותגלגלו. עלי הסלק מאוד נוחים למילוי ואפשר ממש להניח אחד על השני כדי ליצור יריעה נוחה לגלגול. ממשיכים כך עד שעוטפים את כל הקציצות. את החלק הלבן שנשאר לנו אפשר לקצוץ ולהוסיף לתבשיל או כמוני להכין ממנו סלט מבושל טעים. אחרי שכל הקציצות עטופות מעבירים למקרר ומכינים את הרוטב.
מכינים רוטב פולים חמצמץ: מפשירים את הפולים ושוטפים אותם במסננת תחת זרם מים. מחממים שמן זית בסיר סוטאז', מוסיפים שיני שום, פלפלים סודניים, מיץ לימון וחצי מכמות הכורכום ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את כל הפולים, מלח ופלפל שחור, מערבבים כמה דקות. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מבשלים כ – 20 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם אישי. מוסיפים את הממולאים בצורה מעגלית בסיר, מכסים עם מכסה, מנמיכים ללהבה בינונית – קטנה וממשיכים לבשל עוד 45-60 דקות או עד שהפולים מוכנים ורכים, הרוטב הצטמצם והסמיך מעט והתבשיל נראה מוכן.
בתאבון!
מה את ממליצה כתחליף לפולים למי שלא יכול לאכול אותם?
אפשר תפוחי אדמה או חומוס אם אתם אוכלים בפסח.