וואוווו איזה סיר מעלף ייצא לכם. ממש חטיפוני פלפלונים. מלא פלפלונים ממולאים בשר ואורז. יש כמה הכנות מקדימות ואז שולחים את הסיר לתנור לבישול עדין ומושלם. אחרי שתכינו את הקטנים האלה, לא תרצו יותר למלא אף פלפל אחר
איך אני מחליטה מה לבשל? פשוט לפי הירקות שאני מוצאת אצל הירקן. כשאני מוצאת ירק טרי ויפה, אני יודעת כבר מה אני הולכת להכין ממנו. ככה קרה עם הפלפלונים החמודים והטעימים האלה שבדרך כלל אני אוהבת לנשנש אותם ככה או למלא אותם בגבינה. הם פשוט טעימים טעימים. פעם החלטתי למלא אותם בבשר ואורז וכמו את כל הממולאים שלי, אני עושה הכנות מקדימות ושולחת לתנור. לבישול בתנור יש קסם מיוחד ותוצאה מושלמת שלא קורית בשום צורת בישול אחרת. יש פיזור חום אחיד ובעבוע עדין ששומר על הממולאים בדיוק באותה צורה בה נכנסו לתנור בלי חשש שהמלית תברח והכל יוצא כל כך עסיסי, נימוח וטעים טעים.
פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ציר בקר קונים במעדניות מובחרות או מכינים בבית. כשמבשלים בשר כלשהו, הנוזל שבו מתבשל הבשר הוא ציר. באותה מידה ניתן לבשל עצמות או חלקי בשר עם ירקות שורש למשך כמה שעות עד שמתקבל ציר עשיר. ניתן לחלק למנות ולהקפיא.
- ניתן למלא באותה מלית גם פלפלים גדולים, רק להכפיל כמויות.
מצרכים ל – 30 פלפלונים
למלית
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1/2 שפופרת רכז עגבניות של mutti (90 גרם)
- 300 גרם בשר בקר טחון שמן
- 3/4 כוס ציר בקר
- 3/4 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1 כפית נענע מיובשת
- 3/4 כוס אורז עגול שהושרה חצי שעה במים רותחים וסונן (אני קונה של sunwhite)
- 1/3 צרור עלי כוסברה קצוצים
- 1/3 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/2 חופן עלי נענע קצוצים
- 3 שיני שום קונפי (מתכון לשום קונפי פה)
- 2 כפות שמן של השום קונפי
- 2 כפות רוטב רימונים
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 מח עצם
- 1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם) אני קונה של mutti)
- 1/2 שפופרת רכז עגבניות (90 גרם) (של mutti)
- 6 שיני שום שלמות
- 1/2 צרור כוסברה (לא קצוצה)
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 3 כוסות ציר בקר
אופן הכנה
מכינים את הפלפלונים למילוי: בעזרת סכין קטנה יוצריםחתך מסביב לחלקהעליון של הפלפלונים אבל משאירים אותו מחובר. בזהירות מרוקנים את הגרעינים ומניחים בצד עד חהכנת המלית והרוטב.
מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה או בסיר סוטאז'. מטגניםאת הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים קוביות עגבניות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתחילות להיצרב, מוסיפים רכז עגבניות, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מזיזים את הרוטב הצידה ובחלק הפנוי מניחים את הבשר הטחון. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר ומערבבים עם הרוטב. ממשיכים לבשל ותוך כדי לפורר עם כף עץ עד שהבשר כולו מפורר ומשתלב עם הרוטב.מוסיפים ציר בקר, מלח, פלפל, כורכום, פפריקות ונענע מיובשת ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות ומסירים מהאש. מקררים כמה דקות ומוסיפים את האורז, את כל הירק הקצוץ, שום ושמן קונפי ורוטב רימונים ומערבבים היטב. טועמים ואם חסר לכם מלח מתקנים תיבול. מקררים ובעזרת כפית קטנה ממלאים את הפלפלונים.
מכינים רוטב: מחממים בסיר סוטאז' בקוטר 36 ס"מ שמן זית וצורבים כמה דקות את מח העצם כך שתשחרר את הטעמים שלה לשמן. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רכז עגבניות, שיני שום וכוסברה שלמה ותבלינים ומערבבים כמה דקות. מוסיפים ציר בקר ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.
מסדרים את הממולאים בסיר ומעבירים לתנור: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקררים מעט את הרוטב, מוציאים את המח עצם (סיימה את תפקידה) ומסדרים את הפלפלים הממולאים בצורה מעגלית. מכסים עם נייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור למשך כשעה וחצי או עד שהפלפלים נראים די מוכנים. מסירים את הכיסוי ומעבירים את התנור למצב גריל. משחימים את החלק העליון ומוציאים מהתנור (בתנור שלי זה לקח כ – 20 דקות).
בתאבון!