יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז
ראשי » אורז » פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז

פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 ביולי 2024 אין תגובות

וואוווו איזה סיר מעלף ייצא לכם. ממש חטיפוני פלפלונים. מלא פלפלונים ממולאים בשר ואורז. יש כמה הכנות מקדימות ואז שולחים את הסיר לתנור לבישול עדין ומושלם. אחרי שתכינו את הקטנים האלה, לא תרצו יותר למלא אף פלפל אחר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז

איך אני מחליטה מה לבשל? פשוט לפי הירקות שאני מוצאת אצל הירקן. כשאני מוצאת ירק טרי ויפה, אני יודעת כבר מה אני הולכת להכין ממנו. ככה קרה עם הפלפלונים החמודים והטעימים האלה שבדרך כלל אני אוהבת לנשנש אותם ככה או למלא אותם בגבינה. הם פשוט טעימים טעימים. פעם החלטתי למלא אותם בבשר ואורז וכמו את כל הממולאים שלי, אני עושה הכנות מקדימות ושולחת לתנור. לבישול בתנור יש קסם מיוחד ותוצאה מושלמת שלא קורית בשום צורת בישול אחרת. יש פיזור חום אחיד ובעבוע עדין ששומר על הממולאים בדיוק באותה צורה בה נכנסו לתנור בלי חשש שהמלית תברח והכל יוצא כל כך עסיסי, נימוח וטעים טעים.


בישלתי את הפלפלונים בסיר סוטאז' המעולה של מגנוס שמתאים לממולאים ולתבשילים. קוטר 36 ס"מ, 100% נונסטיק, מגיע עם ידיות סיליקון נשלפות, נכנס לתנור ללא המכסה שלו. הסיר וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון: יהודית. לרכישה היכנסו לכאן.


איזה עסיסיות

פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז

לפני שמתחילים

  • היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • ציר בקר קונים במעדניות מובחרות או מכינים בבית. כשמבשלים בשר כלשהו, הנוזל שבו מתבשל הבשר הוא ציר. באותה מידה ניתן לבשל עצמות או חלקי בשר עם ירקות שורש למשך כמה שעות עד שמתקבל ציר עשיר. ניתן לחלק למנות ולהקפיא.
  • ניתן למלא באותה מלית גם פלפלים גדולים, רק להכפיל כמויות.

מצרכים ל – 30 פלפלונים

למלית

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1/2 שפופרת רכז עגבניות של mutti (90 גרם)
  • 300 גרם בשר בקר טחון שמן
  • 3/4 כוס ציר בקר
  • 3/4 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1 כפית נענע מיובשת
  • 3/4 כוס אורז עגול שהושרה חצי שעה במים רותחים וסונן (אני קונה של sunwhite)
  • 1/3 צרור עלי כוסברה קצוצים
  • 1/3 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 חופן עלי נענע קצוצים
  • 3 שיני שום קונפי (מתכון לשום קונפי פה)
  • 2 כפות שמן של השום קונפי
  • 2 כפות רוטב רימונים

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 מח עצם
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם) אני קונה של mutti)
  • 1/2 שפופרת רכז עגבניות (90 גרם) (של mutti)
  • 6 שיני שום שלמות
  • 1/2 צרור כוסברה (לא קצוצה)
  • 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 3 כוסות ציר בקר

אופן הכנה

מכינים את הפלפלונים למילוי: בעזרת סכין קטנה יוצריםחתך מסביב לחלקהעליון של הפלפלונים אבל משאירים אותו מחובר. בזהירות מרוקנים את הגרעינים ומניחים בצד עד חהכנת המלית והרוטב.

מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה או בסיר סוטאז'. מטגניםאת הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים קוביות עגבניות ומטגנים כמה דקות עד שהן מתחילות להיצרב, מוסיפים רכז עגבניות, מערבבים ומבשלים 2 דקות. מזיזים את הרוטב הצידה ובחלק הפנוי מניחים את הבשר הטחון. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר ומערבבים עם הרוטב. ממשיכים לבשל ותוך כדי לפורר עם כף עץ עד שהבשר כולו מפורר ומשתלב עם הרוטב.מוסיפים ציר בקר, מלח, פלפל, כורכום, פפריקות ונענע מיובשת ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות ומסירים מהאש. מקררים כמה דקות ומוסיפים את האורז, את כל הירק הקצוץ, שום ושמן קונפי ורוטב רימונים ומערבבים היטב. טועמים ואם חסר לכם מלח מתקנים תיבול. מקררים ובעזרת כפית קטנה ממלאים את הפלפלונים.

מכינים רוטב: מחממים בסיר סוטאז' בקוטר 36 ס"מ שמן זית וצורבים כמה דקות את מח העצם כך שתשחרר את הטעמים שלה לשמן. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רכז עגבניות, שיני שום וכוסברה שלמה ותבלינים ומערבבים כמה דקות. מוסיפים ציר בקר ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי.

מסדרים את הממולאים בסיר ומעבירים לתנור: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מקררים מעט את הרוטב, מוציאים את המח עצם (סיימה את תפקידה) ומסדרים את הפלפלים הממולאים בצורה מעגלית. מכסים עם נייר אפייה ונייר כסף ומעבירים לתנור למשך כשעה וחצי או עד שהפלפלים נראים די מוכנים. מסירים את הכיסוי ומעבירים את התנור למצב גריל. משחימים את החלק העליון ומוציאים מהתנור (בתנור שלי זה לקח כ – 20 דקות).

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כרוב ממולא באורז צמחוני
    כרוב ממולא באורז בגרסה טבעונית
  • כרוב סגול ממולא בשר ואורז
    כרוב סגול ממולא בשר ואורז
  • תבשיל שומר וסלק עם עוף
    תבשיל עוף סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ
  • מפרום כרובית
    מפרום כרובית וגם פרנה מרוקאית בסיר אחד
אורז פלפלונים ממולאים פלפלים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.