יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור
ראשי » בשר » תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור

תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 באוקטובר 2022 33 תגובות

תפוחי אדמה ממולאים בשר או אם תרצו מפרום לעצלנים כי אין את שלב הטיגון, מניחים בתבנית עם רוטב ומכניסים לתנור שיעשה את שאר העבודה. הם יוצאים נימוחים וטעימים במיוחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור

תפוחי אדמה ממולאים או אם תרצו מפרום לעצלנים 🙂 למה? כי המלית היא בדיוק כמו של המפרום, רכה ועסיסית, אבל אין את שלב הטיגון, כך שגם חוסכים קלוריות וגם זמן. את הממולאים אני מכניסה לרוטב שאני מכינה מראש בנפרד ולתנור לאפייה ממושכת שתהפוך אותם להכי נימוחים בעולם!

לפני כניסה לסאונה

בהגשה זורים קצת מלח פלור דה סאל אם יש בבית כי למעשה תפוחי האדמה מלמעלה לא מומלחים.

יש לקחת בחשבון שלתפוחי האדמה יש נטייה "לשתות את הרוטב" אז אני תמיד מכינה אקסטרה רוטב שיהיה למי שמעוניין ביותר רוטב בהגשה. אגב, הם יוצאים כל כך נימוחים ועסיסיים שגם אם שתו את כל הרוטב זה עדיין טעים בטירוף.

תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • יש לקחת בחשבון שלתפוחי האדמה יש נטייה "לשתות את הרוטב" אז אני תמיד מכינה אקסטרה רוטב שיהיה למי שמעוניין ביותר רוטב בהגשה. אגב, הם יוצאים כל כך נימוחים ועסיסיים שגם אם שתו את כל הרוטב זה עדיין טעים בטירוף.
  • מלית הבשר היא כמו של המפרום. בזכות הלחם ששמים בבשר זה יוצא עסיסי מאוד מאוד. הפעם לא הייתה לי חלה אז שמתי פיתה שהשריתי במים וסחטתי ויצא מעולה.

מצרכים לתבנית גדולה

  • 10 תפוחי אדמה (קניתי גורמה של "דוד משה")

לתערובת הבשר

  • 750 גרם בשר טחון טרי שמן
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 3 שיני שום
  • 2 פרוסות חלה עבות (רק החלק הרך) או פיתה שהושרתה במים ונסחטה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה (רק העלים)
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית שטוחה בהרט לקציצות
  • כפית שטוחה קינמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות שמן זית

לרוטב

  • 1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות של Mutti
  • 200 גרם רכז עגבניות של Mutti
  • 1 מח עצם טרי
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 7 שיני שום
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 5 פלפלים סודנים יבשים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

מכינים את תערובת הבשר: שמים במעבד מזון את הבצל, השום, הלחם/פיתה והפטרוזיליה וטוחנים יחד. מערבבים עם שני סוגי הבשרים הטחונים. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, בהרט, קינמון, כורכום, פירורי לחם ושמן זית ומערבבים היטב במשך 3-4 דקות עד שהבשר ממש מתגבש.

מעבירים לשעה למקרר ובינתיים מכינים את הרוטב.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר, צורבים כמה דקות את עצם המח כך שתשחרר את הטעמים שלה לרוטב.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות, שיני שום שלמות, מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחריפה,כורכום, פלפלים יבשים וכוסברה, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה 5-10 דקות כשמידי פעם מערבבים.

מוסיפים לסיר מים רותחים ומבשלים כ – 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, הרוטב צריך להיות טעים בשלב הזה.

מעבירים את הרוטב לסיר/תבנית רחבים שנכנסים לתנור.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

ממלאים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לאורך לארבע.

ממלאים כל שני חצאים בנדיבות במלית הבשר ומניחים בתבנית, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.

אופים בתנור למשך כחצי שעה בשלב התחתון של התנור או עד שהרוטב מתחיל לבעבע.

מנמיכים לחום של 170 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי.

מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, מעבירים את התנור למצב גריל , מעלים את התבנית לאמצע התנור ואופים עוד 10-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב יפה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תפוחי אדמה עם תרד וערמונים
    תפוחי אדמה מוקרמים עם תרד וערמונים
  • תפוחים שלמים בפילו
    תפוחים שלמים אפויים עטופים בבצק פילו
  • מפרום
    מפרום תפוחי אדמה על מצע קוסקוס אמיתי
  • שקשוקה חצילים היסטרית
    שקשוקה חצילים היסטרית בהגשה קצת אחרת

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

33 תגובות

  1. יעל הגב 16 בנובמבר 2023 בשעה 23:03

    המתכון נרטה נהדר ואני רוצה להכין למחר.
    לא הצלחתי להבין מה זה רכז עגבניות מוטי

    ראיתי בסופר שפורפרת של תרכיז עגבניות
    או פחית בינונית של רסק עגבניות

    לאיזה מהם הכוונה ?

    תודה ????????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בנובמבר 2023 בשעה 10:17

      קופסת שימורים של עגבניות חתוכות של mutti
      https://www.carmella.co.il/product/%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%AA-400-%D7%92%D7%A8-mutti/?utm_campaign=Pmax&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAu9yqBhBmEiwAHTx5pwUVGvK8_gl7VqlgA3i6kkpybqX6Yk9S50bwPEqcTrdv8i1A8_-NhBoC61UQAvD_BwE

  2. עוז הגב 1 באוגוסט 2023 בשעה 17:45

    חותכים לרוחב ל 4 ואז יוצרים מכל תפוח אדמה 2 זוגות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 באוגוסט 2023 בשעה 9:28

      אכן כן ויש סרטון באינסטגרם

  3. מיכל הגב 9 באפריל 2023 בשעה 17:43

    מה את ממליצה להכניס במקום החלה/ פירורי לחם לגרסה של פסח ? ואותו כמויות ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באפריל 2023 בשעה 17:44

      קמח מצה

  4. יוסף הגב 9 בדצמבר 2022 בשעה 20:59

    תודה רבה על המתכון!
    האמת שקצת הסתבכתי עם מילוי בתפוחי אדמה אחרי שפרסמתי אותם ל4, לא כלכך הבנתי איך אמורים למלאות אותם.
    מישהו אמר לי שלא הייתי צריך לפרוס לגמרי אלא להשאיר מחובר בקצה ואז יהיה אפשר למלאות..?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בדצמבר 2022 בשעה 11:08

      היי יוסף. צריך לפרוס לחצי ואז לרוקן קצת את התוכן ולמלא. יש באינסטגרם סרטון הדגמה

  5. רעות הגב 18 בנובמבר 2022 בשעה 7:29

    הכנתי שבוע שעבר ויצא מדהים! נשארה לי מהתערובת בשר והקפאתי. יכולה להשתמש בה לסיר נוסף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בנובמבר 2022 בשעה 7:29

      בוודאי❤️

  6. אסתי הגב 18 באוקטובר 2022 בשעה 20:17

    חזרתי לעדכן
    שיצא מושלם וטעמים עמוקים וטובים
    והכי כיף הכנה כ"כ מהירה וקלילה..
    תבורכי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2022 בשעה 16:48

      תודההה איזה כייף

  7. קורל הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 10:06

    היי אשמח לדעת האם ניתן לותר על החלה/ הפיתה בתערובת המילוי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 10:08

      זה ייצא דחוס

  8. אורנה הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 9:50

    היי יהודית,
    מתכון מעולה.. הסברים מפורטים וברורים. הכנו ללא העצם כי לא היתה לנו, אבל יצא טעים להפליא. בפעם הבאה נכין עם עצם 🙂
    תודה רבה!

  9. ענת הגב 15 באוקטובר 2022 בשעה 15:16

    שלום,
    אם רוצים להפוך את המנה לצמחונית,מה אפשר לשים במקום הבשר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 0:49

      כל מלית שתתאים לך לתפוחי אדמה. אולי פטריות יתאימו

  10. איילת הגב 13 באוקטובר 2022 בשעה 20:39

    היי, צודה על המתכון;), האפ אפשר בלי העצם מח?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2022 בשעה 22:28

      תמיד אפשר בלי משהו אבל זה חשוב לטעם

  11. רחלי הגב 12 באוקטובר 2022 בשעה 8:13

    היי, האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחצילים? אם כן, האם יש שינוי בזמני הבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוקטובר 2022 בשעה 8:20

      כן. עם חצילים אני ממליצה לאפות אותם עם שמן זית כדי לתת להם עוד טעם אבל עקרונית אותו דבר בדיוק

  12. גפני טלי הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 18:49

    ערב טוב,
    ראשית תודה על המתכון, בהחלט מתכוונת לנסות. מבקשת לדעת האם בזמן האפיה בתנור מכסים את הסיר או משאירים פתוח? תודה וחג שמח🌷

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 20:59

      הכל כתוב לגבי האפייה

  13. מאיה הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 14:36

    יהודית, מאוהבת במתכונים שלך 🙂
    רציתי לשאול האם יהיה סבבה לא עם בשר בקר, אלא עם עוף/הודו טחון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באוקטובר 2022 בשעה 21:00

      תודההה איזה כייף
      אפשר עם עוף ממליצה על פרגית טחונה

  14. אסתי הגב 6 באוקטובר 2022 בשעה 15:45

    היי
    אפשר להשתמש בעגבניות רגילות קצוצות?
    אין לי את מה שמצוין במתכון
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2022 בשעה 15:47

      אפשר לגרר עגבניות אדומות ורכות באותה כמות שזה 400 גרם

      • אסתי הגב 6 באוקטובר 2022 בשעה 15:52

        תודה על המהירות ובכללי על המתכונים המשובחים
        אלופה!!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באוקטובר 2022 בשעה 15:55

          בשמחה

          • אסתי 18 באוקטובר 2022 בשעה 20:11

            חזרתי לעדכן
            שיצא מושלם וטעמים עמוקים וטובים
            והכי כיף הכנה כ"כ מהירה וקלילה..
            תבורכי

        • אורנה הגב 16 באוקטובר 2022 בשעה 9:47

          היי יהודית,
          מתכון מעולה.. הסברים מפורטים וברורים. הכנו ללא העצם כי לא היתה לנו, אבל יצא טעים להפליא. בפעם הבאה נכין עם עצם 🙂
          תודה רבה!

      • אהובה הגב 9 באוקטובר 2022 בשעה 1:26

        האם צריך לכסות את התבנית/סיר?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוקטובר 2022 בשעה 1:29

          כן וזה כתוב

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס