תפוחי אדמה ממולאים בשר או אם תרצו מפרום לעצלנים כי אין את שלב הטיגון, מניחים בתבנית עם רוטב ומכניסים לתנור שיעשה את שאר העבודה. הם יוצאים נימוחים וטעימים במיוחד


תפוחי אדמה ממולאים או אם תרצו מפרום לעצלנים 🙂 למה? כי המלית היא בדיוק כמו של המפרום, רכה ועסיסית, אבל אין את שלב הטיגון, כך שגם חוסכים קלוריות וגם זמן. את הממולאים אני מכניסה לרוטב שאני מכינה מראש בנפרד ולתנור לאפייה ממושכת שתהפוך אותם להכי נימוחים בעולם!
לפני כניסה לסאונה


בהגשה זורים קצת מלח פלור דה סאל אם יש בבית כי למעשה תפוחי האדמה מלמעלה לא מומלחים.
יש לקחת בחשבון שלתפוחי האדמה יש נטייה "לשתות את הרוטב" אז אני תמיד מכינה אקסטרה רוטב שיהיה למי שמעוניין ביותר רוטב בהגשה. אגב, הם יוצאים כל כך נימוחים ועסיסיים שגם אם שתו את כל הרוטב זה עדיין טעים בטירוף.

תפוחי אדמה ממולאים אפויים בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- יש לקחת בחשבון שלתפוחי האדמה יש נטייה "לשתות את הרוטב" אז אני תמיד מכינה אקסטרה רוטב שיהיה למי שמעוניין ביותר רוטב בהגשה. אגב, הם יוצאים כל כך נימוחים ועסיסיים שגם אם שתו את כל הרוטב זה עדיין טעים בטירוף.
- מלית הבשר היא כמו של המפרום. בזכות הלחם ששמים בבשר זה יוצא עסיסי מאוד מאוד. הפעם לא הייתה לי חלה אז שמתי פיתה שהשריתי במים וסחטתי ויצא מעולה.
מצרכים לתבנית גדולה
- 10 תפוחי אדמה (קניתי גורמה של "דוד משה")
לתערובת הבשר
- 750 גרם בשר טחון טרי שמן
- 200 גרם חזה עוף טחון
- 2 בצלים גדולים
- 3 שיני שום
- 2 פרוסות חלה עבות (רק החלק הרך) או פיתה שהושרתה במים ונסחטה
- 1/2 צרור פטרוזיליה (רק העלים)
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית שטוחה בהרט לקציצות
- כפית שטוחה קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כפות פירורי לחם
- 3 כפות שמן זית
לרוטב
- 1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות של Mutti
- 200 גרם רכז עגבניות של Mutti
- 1 מח עצם טרי
- 1/3 כוס שמן זית
- 7 שיני שום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1/2 כפית כורכום
- 5 פלפלים סודנים יבשים
- 1/2 צרור כוסברה
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מכינים את תערובת הבשר: שמים במעבד מזון את הבצל, השום, הלחם/פיתה והפטרוזיליה וטוחנים יחד. מערבבים עם שני סוגי הבשרים הטחונים. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, בהרט, קינמון, כורכום, פירורי לחם ושמן זית ומערבבים היטב במשך 3-4 דקות עד שהבשר ממש מתגבש.
מעבירים לשעה למקרר ובינתיים מכינים את הרוטב.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר, צורבים כמה דקות את עצם המח כך שתשחרר את הטעמים שלה לרוטב.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות, שיני שום שלמות, מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחריפה,כורכום, פלפלים יבשים וכוסברה, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה 5-10 דקות כשמידי פעם מערבבים.
מוסיפים לסיר מים רותחים ומבשלים כ – 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, הרוטב צריך להיות טעים בשלב הזה.
מעבירים את הרוטב לסיר/תבנית רחבים שנכנסים לתנור.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
ממלאים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לאורך לארבע.
ממלאים כל שני חצאים בנדיבות במלית הבשר ומניחים בתבנית, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.
אופים בתנור למשך כחצי שעה בשלב התחתון של התנור או עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
מנמיכים לחום של 170 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי.
מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, מעבירים את התנור למצב גריל , מעלים את התבנית לאמצע התנור ואופים עוד 10-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב יפה.
המתכון נרטה נהדר ואני רוצה להכין למחר.
לא הצלחתי להבין מה זה רכז עגבניות מוטי
ראיתי בסופר שפורפרת של תרכיז עגבניות
או פחית בינונית של רסק עגבניות
לאיזה מהם הכוונה ?
תודה ????????
קופסת שימורים של עגבניות חתוכות של mutti
https://www.carmella.co.il/product/%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%AA-400-%D7%92%D7%A8-mutti/?utm_campaign=Pmax&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAu9yqBhBmEiwAHTx5pwUVGvK8_gl7VqlgA3i6kkpybqX6Yk9S50bwPEqcTrdv8i1A8_-NhBoC61UQAvD_BwE
חותכים לרוחב ל 4 ואז יוצרים מכל תפוח אדמה 2 זוגות ?
אכן כן ויש סרטון באינסטגרם
מה את ממליצה להכניס במקום החלה/ פירורי לחם לגרסה של פסח ? ואותו כמויות ?
קמח מצה
תודה רבה על המתכון!
האמת שקצת הסתבכתי עם מילוי בתפוחי אדמה אחרי שפרסמתי אותם ל4, לא כלכך הבנתי איך אמורים למלאות אותם.
מישהו אמר לי שלא הייתי צריך לפרוס לגמרי אלא להשאיר מחובר בקצה ואז יהיה אפשר למלאות..?
היי יוסף. צריך לפרוס לחצי ואז לרוקן קצת את התוכן ולמלא. יש באינסטגרם סרטון הדגמה
הכנתי שבוע שעבר ויצא מדהים! נשארה לי מהתערובת בשר והקפאתי. יכולה להשתמש בה לסיר נוסף?
בוודאי❤️
חזרתי לעדכן
שיצא מושלם וטעמים עמוקים וטובים
והכי כיף הכנה כ"כ מהירה וקלילה..
תבורכי
תודההה איזה כייף
היי אשמח לדעת האם ניתן לותר על החלה/ הפיתה בתערובת המילוי?
זה ייצא דחוס
היי יהודית,
מתכון מעולה.. הסברים מפורטים וברורים. הכנו ללא העצם כי לא היתה לנו, אבל יצא טעים להפליא. בפעם הבאה נכין עם עצם 🙂
תודה רבה!
שלום,
אם רוצים להפוך את המנה לצמחונית,מה אפשר לשים במקום הבשר?
כל מלית שתתאים לך לתפוחי אדמה. אולי פטריות יתאימו
היי, צודה על המתכון;), האפ אפשר בלי העצם מח?
תודה
תמיד אפשר בלי משהו אבל זה חשוב לטעם
היי, האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחצילים? אם כן, האם יש שינוי בזמני הבישול?
כן. עם חצילים אני ממליצה לאפות אותם עם שמן זית כדי לתת להם עוד טעם אבל עקרונית אותו דבר בדיוק
ערב טוב,
ראשית תודה על המתכון, בהחלט מתכוונת לנסות. מבקשת לדעת האם בזמן האפיה בתנור מכסים את הסיר או משאירים פתוח? תודה וחג שמח?
הכל כתוב לגבי האפייה
יהודית, מאוהבת במתכונים שלך 🙂
רציתי לשאול האם יהיה סבבה לא עם בשר בקר, אלא עם עוף/הודו טחון?
תודההה איזה כייף
אפשר עם עוף ממליצה על פרגית טחונה
היי
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות קצוצות?
אין לי את מה שמצוין במתכון
תודה
אפשר לגרר עגבניות אדומות ורכות באותה כמות שזה 400 גרם
תודה על המהירות ובכללי על המתכונים המשובחים
אלופה!!
בשמחה
חזרתי לעדכן
שיצא מושלם וטעמים עמוקים וטובים
והכי כיף הכנה כ"כ מהירה וקלילה..
תבורכי
היי יהודית,
מתכון מעולה.. הסברים מפורטים וברורים. הכנו ללא העצם כי לא היתה לנו, אבל יצא טעים להפליא. בפעם הבאה נכין עם עצם 🙂
תודה רבה!
האם צריך לכסות את התבנית/סיר?
כן וזה כתוב