חמאת בוטנים ביתית מושלמת! מחומרים טבעיים בלבד, טבעונית וטעימה בטירוף! ממרחים ומחיות ביתיות לא דומות לאלו הקנויות, אין להן טעמים תעשייתיים ובקלות ניתן להכין מכל סוג של אגוזים שאוהבים


מי שעוקב פה יודע כבר שאני אוהבת להכין את כל הממרחים והמחיות שלי בבית. אני יודעת בדיוק מה אני מכניסה לזה ויש לזה טעם מדהים שאין למחיות קנויות שמן הסתם מכניסים להם כל מיני חומרים כדי שיחזיקו על המדף הרבה זמן וגם התוקף שלהם מאוד ארוך בדרך כלל, כך שזה לא באמת טרי. למחיות טריות יש טעם אחר, טעים יותר ואני לא מוותרת על זה, מה גם שלוקח ממש מעט זמן יחסית להכין והסיפוק ענק.

אני מכינה מחיות כבר כמה וכמה שנים. מחית פיסטוק שמככבת בכמה מתכונים שלי כבר פרסמתי מזמן ועכשיו הגיע זמנה של חמאת הבוטנים המעולה הזו שאני יכולה לחסל את כולה עם כפית או למרוח על לחם מעולה שמכין לנו נוביק, עם זילוף של דבש ואני בעננים. ואפשר כמובן לשים אוכמניות טריות לאקסטרה טעם.

חמאת בוטנים ביתית מושלמת
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אפשר להכין את חמאת הבוטנים ללא סוכר בכלל, אני אוהבת עם מעט מתיקות אז אני מוסיפה אבקת סוכר. תטעמו ותוסיפו לפי הטעם.
- חמאת הבוטנים נשמרת במקרר כמה חודשים.
- אפשר להכין איזה כמות של בוטנים שרוצים ולהוסיף אבקת סוכר בהתאם לכמות הבוטנים.
- אפשר להכין מחית שקדים, קשיו, לוז וכו'. כנסו כאן למחית פיסטוק מדהימה שאני מכינה קבוע.
מצרכים לצנצנת גדולה
- 300 גרם בוטנים קלויים, מלוחים קלופים
- 1-2 כפות אבקת סוכר (לא חובה, שימו לפי הטעם)
- קורט מלח
אופן הכנה
קונים בוטנים קלויים, מלוחים וקולפים להם את הקליפה הדקה. הכי קל זה לשים בקערה ולשפשף אותם עם הידיים כך שהקליפות ירדו ומוציאים את הבוטנים הקלופים.
שמים את הבוטנים הקלופים בבלנדר או במעבד מזון. קחו בחשבון שבמעבד מזון חמאת הבוטנים תהיה פחות חלקה. מתחילים לערבל וכל חצי דקה – דקה עוצרים ומערבבים עם מזלג. בהתחלה זה נראה כאילו שזה לא הולך לקרות, לא מתייאשים וממשיכים לערבל ולערבב עם מזלג עד שהבוטנים נטחנים והופכים למעין מחית גסה. זה יכול לקחת 10-15 דקות אפילו.
כשהבוטנים הופכים למחית גסה מוסיפים אבקת סוכר ומלח וממשיכים לטחון עד שמקבלים מרקם חלק וחמאתי. אם אוהביים את חמאת הבוטנים גסה יותר, אז טוחנים פחות זמן, עד למרקם הרצוי.
שומרים בצנצנת זכוכית מעוקרת או בקופסת פלסטיק במקרר. חמאת הבוטנים נשמרת כמה חודשים טובים אבל מניסיון היא לא שורדת שבועיים.
יהודית שלום
במתכון אחר שלך לחמאת בוטנים (המצורף לסושי שוקולד ובוטנים), הוספת כף שמן.
האם אין צורך בשמן?
היי אורית, נכון מאוד. בזמנו הכנתי אותה במעבד מזון והיה צריך קצת שמן כדי לקבל חמאה חלקה. פה הכנתי עם בלנדר שעשה לי מעולה את העבודה ולא היה צורך. שניהם מעולים אבל זאת יותר.
כדי להכין חמאת שקדים האם צריך לטחון דווקא שקדים מולבנים ?
היי יפית,
לא חייב בכלל. גם שקדים עם קליפה זה מעולה. עושים להם קלייה ממש קצרה בתנור וטוחנים
חמאת בוטנים מושלמתתת אני מכינה ומוסיפה דבש או סילאן וזה פשוט מעדן במיוחד כשזה חםם
התמונות מעלפות ונלחם של נוביק מטריףףף
תודההה אהובה
את אלופה אמיתית. תמיד תהיתי איך עושים את הבצק המופלא הזה.תודה לך. אנסה.
תודה רוסה, זה לא בצק זה חמאת בוטנים 🙂