יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
מרק בשר ושעועית תימני מושלם
ראשי » בשר » מרק בשר ושעועית תימני מושלם

מרק בשר ושעועית תימני מושלם

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 בדצמבר 2020 56 תגובות

מרק בשר ושעועית תימני, סמיך וכל כך טעים. אחד המרקים הכי אהובים אצלנו בבית. אני מכינה סיר ענק ואנחנו אוכלים ממנו יומיים ברצף. ממליצה לכם לחפש לחם שחור כמו של פעם או לחם כפרי טוב וטרי

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מרק בשר ושעועית תימני מושלם

אין מצב שאני אוכלת אוכל מבושל במסעדה, טעימה ככל שתהיה. אם כבר מסעדה, אז תמיד אזמין דברים מיוחדים שפחות מכינים בבית.



מרקים זאת אהבה אצלי גם בחורף וגם בקייץ (כן!) לא גדלתי על מרקים בקייץ, אבל אני אוהבת ומידי פעם מכינה מרק בקייץ. את המרק הזה טעמתי במסעדה תימנית אסלית עוד לפני זמן הקורונה, כשעוד יצאתי לעבודה ולא עבדתי מהבית. זה היה יום חורפי וסיימנו לעבוד, היינו ממש רעבות ומרק היה ממש מתבקש. כמה ימים קודם, חבר תימני המליץ מאוד על המסעדה הזו ואמר שיש שם תבשילים ממש כמו שאמא שלו (בת 80) מכינה ואם הוא, התימני אישר, אנחנו הלכנו לטעום.

זו לא מסעדה מפונפנת, זה יותר כמו מטבח פתוח, די ביתי, עם מלא סירים שמתבשלים על פתיליות ומבחר מצומצם של תבשילים. המרק שעועית שהתבשל שם קרץ לנו מאוד והחלטנו ללכת עליו. זאת הייתה בחירה די טובה, המרק היה טעים, הוגש עם לחם שחור כמו של פעם, צנון, פלפל חריף ובצל חי.



כבר באותו שבוע שחזרתי את אותו מרק שיצא לי בדיוק אותו טעם שנשאר לי בזיכרון. לפני כן הייתי מכינה מרק שעועית או יותר נכון נזיד שלמדתי מחמותי, שהוא טעים ומיוחד, שמתבשל עם לימון כבוש, אבל לאחרונה אני מכינה בעיקר את המרק הזה, עד להודעה חדשה 🙂



מרק בשר ושעועית תימני מושלם

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • כדי לקצר תהליכים אני משרה במים כמות של שעועית לילה שלם, מחלקת לשקיות ומקפיאה. כך יש לי תמיד שעועית מוכנה לבישול.
  • גם את הבשר אני מבשלת יום מראש, כך שהמרק מוכן מקסימום תוך שעתיים.

מצרכים לסיר גדול

יום מראש משרים את השעועית במים רותחים ומבשלים את הבשר עד שהוא רך (הוראות הכנה בהמשך)

  • 1 ק"ג בשר בקר טרי חתוך לקוביות כמו לגולאש (10, 2. 6, 5 , אוסו בוקו)
  • 1/4 כוס שמן זית לבישול הבשר + 1/4 כוס שמן זית לבישול התבשיל
  • 1/2 ק"ג שעועית לבנה יבשה
  • 1 בצל גדול מאוד או 2 בינוניים
  • 4 שיני שום גדולות
  • 2 עצמות מח טריות
  • 3 כוסות עלי סלרי קצוצים
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות של mutti
  • 100 גרם רכז עגבניות (רצוי של mutti)
  • 3-4 ליטר ציר בקר/מים (אפשר לשים את המים שבישלנו בהם את הבשר ואם חסר להשלים עם עוד מים רותחים)
  • 1 כף כמון
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף חוואייג' למרק
  • מלח לפי הטעם

אופן הכנה

מטפלים בשעועית: לילה מראש שוטפים היטב את השעועית ומשרים אותה לילה שלם במים רותחים.

מבשלים את הבשר: מחממים שמן זית בסיר עמוק. מניחים את הבשר אחד אחד בסיר, בשכבה אחת וצורבים כמה דקות טובות עד שהבשר משחים מכל הכיוונים. אם יש הרבה בשר עושים שתי נגלות. כשהבשר השחים מוסיפים מים עד ל – 3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים שעתיים – שלוש, עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה. הבשר מוכן לשימוש בשלב הזה. אם מכינים את המרק יום למחרת, שומרים את הבשר במקרר.

מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר עמוק שמתאים למרק. קולפים את הבצל ופורסים לרצועות. מוסיפים לסיר את הבצל יחד עם שיני השום ועצמות המח ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב קלות. מידי פעם מערבבים. מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומערבבים. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ורכז העגבניות. מטגנים תוך ערבוב על להבה נמוכה כמה דקות. מוסיפים את השעועית והבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים ציר בקר (מהבשר שבישלנו) ואם חסר משלימים עם מים רותחים כך שהמים יגיעו עד לגובה של 3/4 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה – שעה וחצי או עד שהשעועית רכה. רק כשהשעועית התרככה והיא מוכנה לאכילה מתבלים בכמון, פלפל שחור, חוואייג' למרק ומלח. מבשלים חצי שעה וטועמים. אם חסר תיבול לטעמכם, זה הזמן לתקן. מבשלים עוד חצי שעה, עד שהמרק מסמיך מעט. הכי טעים להגיש עם לחם שחור טרי, צנונית ופלפל ירוק חריף שמרעננים את הביס.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • אורז עם תוספות
    אורז עם בשר, תפוחי אדמה וחצילים בסיר אחד
  • לחוח תימני
    לחוח הלחם התימני המושלם
  • ורניקי פטל
    ורניקי במילוי פטל במרק שמנת ופטל
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
מרק בשר מרק תימני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

56 תגובות

  1. עדי הגב 20 בדצמבר 2024 בשעה 14:28

    מבשלים מכוסה את המרק?
    באיזה שלב ניתן להוסיף תפוח אדמה?
    רצוי לתקן במרכיבים לגבי העלי סלרי שמדובר על גבעולים
    זה מטעה שכתוב עלים
    עלים זה עלים
    גבעול זה גבעול

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בדצמבר 2024 בשעה 16:00

      מבשלים מכוסה ולפעמים חצי מכוסה. זה כבר אינטואיציה של בישול. אי אפשר לכתוב מתי לסגור ומתי לפתוח. בישול זה אינטואיטיבי בעיקר. \
      תפוחי אדמה את יכולה להוסיף מהתחלה.
      למה החלטת שזה גבעולים?? כתוב לך עלי סלרי

  2. יהודית הגב 30 באוקטובר 2024 בשעה 0:47

    מעניין יהיה לנסות את המתכון מבלי לבשל את הבשר לפני (רק לצרוב) ומבלי להשרות את השעועית (לשומרי כשרות יש שעועית בואקום ואין צורך להשרות כדי לברור). לבשל את הכל על אש בינונית- נמוכה. בצורה הזו, הבשר והשעועית אמורים להתבשל באותו זמן. אני מניחה שהשעועית תספוג את הטעמים של הבשר והתבשיל בצורה יותר טובה, כיוון שלא תספוג מים לפני.

    אמא שלי, עליה השלום, היתה עושה כך את הפקיילה. והיה הבדל בטעם של שעועית שהושרתה לעומת שעועית שלא הושרתה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוקטובר 2024 בשעה 7:53

      שעועית מוכנה בוואקום היא שעועית שהושרתה במפעל ונכנסה לוואקום כך שלא נראה לי שהיא יותר טעימה משעועית שמשרים לבד. השעועית מתבשלת בציר של הבשר והכל יחד מתבשל המון זמן והכל מקבל טעמים עמוקים כי כל שלב לוקח זמן וכל שלב מוציא את הטעמים. כמובן שאפשר לבשל הכל יחד. אגב, שעןעית מתרככת הרבה הרבה לפני הבשר אבל חד משמעית אפשרי. אני אוהבת לשלוט בכל חלק מהתבשיל בנפרד ואז לחבר ולדעת שכל חלק טופל 100% והוא מושלם

  3. פייגי הגב 24 בדצמבר 2023 בשעה 11:39

    הי, נהנת מאוד מהמתכונים שלך,
    תודה!
    יש לי שעועית מושרית כבר במקפיא, אשמח לדעת כמה גרם אני צריכה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בדצמבר 2023 בשעה 11:40

      היי פייגי תודה רבה
      אין לי מושג כמה זה בגרמים אחרי השרייה. זה מכפיל ואפילו יותר את עצמו אז תשימי לפי העיין

  4. אלעד הגב 8 בפברואר 2023 בשעה 14:06

    היי יהודית
    האם ניתן לוותר על הסלרי? אני ואישתי ממש לא אוהבים סלרי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בפברואר 2023 בשעה 10:04

      זה חלק משמעותי מהטעם

  5. notibar הגב 30 באוקטובר 2022 בשעה 6:58

    ואם אני לא קצר בזמן, אפשר לבשל מההתחלה את כל המרכיבים ביחד? זאת אומרת לאחר סגירת הבשר. להוסיף את כל השאר….להתחיל להפריד סירים כל דבר בנפרד זה רק מסבך לי את כל העסק. זמן הבישול של הבשר והשעועית די דומה, בסביבות השלוש שעות וחצי. תודה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 באוקטובר 2022 בשעה 6:40

      זמן הבשר והשעועית ממש לא אותו זמן. אצלי השעועית מתבשלת מהר, ממש לא 3 שעות אבל תנסה

    • notibar הגב 1 בנובמבר 2022 בשעה 18:18

      טוב, לא הסברתי את עצמי נכון. אני השרתי שעועית ל 24 שעות עם כמה החלפות מים. חצי הכנסתי למקפיא בשקית ניילון וחצי בישלתי עם הבשר מספר 2 שמתבשל די מהר מניסיון רב. כטחון הוא מתבשל תוך חצי שעה. תוך שלוש שעות עמד על הגז מרק מהביל וריחני מאוד ותוך שעה נוספת כבר כל הבשר התפורר. טעים טעים טעים רצח. גם בגירסה הצמחונית .

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2022 בשעה 7:23

        טוב עכשיו זה מובן 🙂 שמחה שאהבתם

  6. מרינה הגב 26 באוקטובר 2022 בשעה 12:27

    היי,
    האם אפשר לוותר על עצמות מוח ?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2022 בשעה 12:50

      זה לוותר על הטעם

      • תמר הגב 23 בינואר 2023 בשעה 11:29

        אפשר להחליף ללוביה או לשעועית אדומה?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בינואר 2023 בשעה 7:22

          את יכולה להחליף לכל שעועית שאת אוהבת ומתאימה למרק

  7. אלה הגב 15 בספטמבר 2022 בשעה 22:50

    היי, האם אפשרי לשים על הפלטה כל הלילה? עדיין יצא טוב? במידה וגם האם צריך להשרות את השועעית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2022 בשעה 8:53

      לא כי זה יהיה בטעם חמין

  8. גלית הגב 24 במאי 2022 בשעה 10:15

    הי יהודית,

    אפשר לבשל את כל המרק יחד עם הבשר? למה בעצם לבשל את הבשר לפני?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2022 בשעה 14:22

      היי גלית,
      לבשר לוקח הרבה זמן להתבשל ולכן מבשלים קודם בנפרד

  9. שירה הגב 16 באפריל 2022 בשעה 22:23

    היי וחג שמח,
    אני בדיוק מכינה המרק, האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2022 בשעה 12:19

      מקווה שהסתדרת,
      אפשרי

  10. ענת הגב 7 באפריל 2022 בשעה 10:37

    הי יהודית, המרק נראה מדהים!
    במה אפשר להחליף את קופסת השימורים של Mutti? אנחנו בתהליך ניקוי דומה לדיטוקס ולא אמורים להשתמש בשימורים..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 באפריל 2022 בשעה 12:25

      היי ענת, שימי עגבניות טריות מרוסקות

  11. אורלי הגב 11 בפברואר 2022 בשעה 9:45

    שלום יהודית,
    תודה על המתכון
    הכנתי חצי מהכמות אבל כנראה שהוספתי הרבה מידי מים כי יצא דליל, אמנם טעים, אבל דליל…
    יש דרך לתקן ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בפברואר 2022 בשעה 14:08

      היינ אורלי,
      תוסיפי עוד רסק עגבניות ותבשלי שהרוטב יצטמצם ויהיה סמיך

  12. שירה הגב 8 בינואר 2022 בשעה 14:10

    היי, עכשו אני מכינה..
    כשאת כותבת ציר בקר, האם אפשר להשתמש במים שבהם הורתח הבשר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 בינואר 2022 בשעה 18:37

      היי שירה,
      בהחלט

  13. Avital הגב 7 בינואר 2022 בשעה 8:59

    Yekara

    toda kol kach al hamtkonim ha meshagim! Ani chaya be chool, ve haochel shelach ozer li im ha gaagooim habayta.

    nisiti et hamtkonha ze, aval yatza kmo marak – eich lehasmich? pashoot lemashich levashel?

    toda kol kah

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בינואר 2022 בשעה 10:58

      תודה רבה אביטל,
      המרק יוצא סמיך וטעים

  14. לי הגב 22 בדצמבר 2021 בשעה 9:39

    היי יהודית! שעועית אדומה תתאים פה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בדצמבר 2021 בשעה 10:08

      היי לי,
      לדעתי אין בעייה

  15. אילנה הגב 4 בנובמבר 2021 בשעה 13:31

    טוב אחד הטעימים!!!!
    הכנתי ופשוט מושלםםם מושלםםםםם
    טעים ברמות
    תודה!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בנובמבר 2021 בשעה 12:52

      איזה כייף לשמוע אילנה
      תודהה

  16. שלומית הגב 13 באוקטובר 2021 בשעה 14:27

    הי, ותודה רבה על כל המתכונים השווים.
    האם המרק במצב טוב לאחר הקפאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באוקטובר 2021 בשעה 10:44

      היי שלומית,
      אני לא מקפיאה אוכל כך שאין לי מושג

  17. רונית הגב 6 בפברואר 2021 בשעה 21:27

    מה זה רכז עגבניות? זה רסק? השפופרת של מוטי חדוג׳?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בפברואר 2021 בשעה 18:45

      היי רונית, כן, השפופרת של מוטי

  18. רז הגב 22 בינואר 2021 בשעה 4:03

    היי יהודית.

    זה 3 כוסות של עלי סלרי או גם הענפים?

    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2021 בשעה 7:37

      היי רז,
      בלי עלים אבל זה ממש לא עקרוני אם תשים/מי גם עלים

      • אוסי הגב 15 בינואר 2024 בשעה 21:46

        בלי עלים של סלרי? ברשימת מצרכים כתוב רק עלים של סלרי
        לא הבנתי

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בינואר 2024 בשעה 19:02

          כתוב עלי סלרי – העלים, לא הגבעולים

    • ענת הגב 11 בינואר 2023 בשעה 17:50

      מרק מוש !!!

      פעם ראשונה שאני עושה מרק עם שעועית ובשר בקר,

      פשוט מושלם!!!

      תודה רבה יהודית על מתכון נפלא

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בינואר 2023 בשעה 20:25

        בשמחה רבה

  19. עירית הגב 16 בדצמבר 2020 בשעה 10:31

    יהודית שלום, תודה על המתכון הנפלא.
    במידה ואני רוצה להוסיף גם גריסים, האם יש צורך להשרות אותם קודם?
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בדצמבר 2020 בשעה 10:34

      היי עירית,
      תודה רבה♥
      המרק מאוד סמיך גם ככה, לא נראה לי מתאים אבל אין צורך להשרות גריסים

      • מיכל הגב 10 באוגוסט 2021 בשעה 8:28

        היי יהודית, באיזה שלב מוסיפים את הבשר למרק?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוגוסט 2021 בשעה 9:34

          היי מיכל
          הכל כתוב במתכון

          מוסיפים את הסלרי הקצוץ ומערבבים. מטגנים כמה דקות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ורכז העגבניות. מטגנים תוך ערבוב על להבה נמוכה כמה דקות.
          מוסיפים את השעועית והבשר לסיר ומערבבים.

  20. לימור הגב 10 בדצמבר 2020 בשעה 12:28

    מ-ע-ו-ל-ה ממש טעים, כולנו אהבנו, בישלנו הכל מהתחלה והותרנו על להבה נמוכה ה-ר-ב-ה זמן. נימוח וטעים ממש, תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בדצמבר 2020 בשעה 12:30

      איזה כייף לשמוע לימור

  21. שלי הגב 6 בדצמבר 2020 בשעה 17:16

    האם אפשרי גם להכין עם שעועית משימורים כדי לקצר תהליכים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2020 בשעה 0:25

      היי שלי
      ממש לא!! בחיים לא מקופסת שימורים. יש שעועית קפואה של סנפרוסט שהיא כבר רכה. עם זה אין בעייה

      • טלי הגב 3 בינואר 2021 בשעה 9:55

        כמה זמן צריך לבשל את המרק בהתחלה אם משתמשים בשעועית של סנפרוסט?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בינואר 2021 בשעה 20:39

          היי טלי,
          אם הם כבר רכים אז תדלגי על שלב הריכוך שלהם

      • מרי הגב 6 בפברואר 2023 בשעה 4:19

        יהודית תודה על מתכונים מדוייקים וטעימים להפליא!!!
        שאלה לגבי הבישול הראשוני של הבשר- במידה ואני רוצה לבשל אותו בסיר לחץ, כמה זמן בישול יידרש?
        ובאיזה בשר את השתמשת? ❤️

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2023 בשעה 12:11

          היי תודה רבה רבה
          אני לא משתמשת בסיר לחץ כך שאין לי מושג כמה זמן.
          אני שמתי בשר אונטריב – מספר 2

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס