יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ
ראשי » בשר » מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ

מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 26 בנובמבר 2017 20 תגובות

מרק חרירה או מרק המשי, מרק מרוקאי אולטימטיבי, אחד הטעימים והבריאים, מרק סמיך וחמצמץ שהוא למעשה ארוחה שלמה ובריאה, בעצם כל מה שהגוף צריך בסיר אחד

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

מרק חרירה או מרק ה"משי" זה המרק המרוקאי האולטימטיבי!!! מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד, מזין ומשביע. איך שמתחיל להיות קר וגשום, אני משרה קטניות מכל הסוגים וכשמגיע יום שישי, אני מעמידה סיר גדול שמספיק לכל השבת וגם ליום ראשון. יש כמה וכמה גרסאות למרק הזה אבל הבסיס נשאר תמיד אותו בסיס, עשיר, מלא בקטניות וסמיך. יש כאלה שמוסיפים מיץ לימון/מלח לימון בזמן הבישול ויש כאלה שלא מוסיפים בכלל לימון ומגישים את המרק עם לימון בצד. אני מעדיפה לבשל עם מיץ לימון טרי. יש כאלה שמוסיפים אטריות דקות בסוף הבישול, אני לא מוסיפה כי החצי שלי לא אוהב. 



מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ 

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • שמים  לימון רק עד שמגיעים לחמיצות הרצויה- כלומר חמיצות שאתם אוהבים.
  • כנ"ל לגבי שלב ההסמכה- תסמיכו במידה שאתם אוהבים. יש מי שאוהב מאוד סמיך ומי שאוהב פחות, זה לגמרי תלוי בכמות הקמח שתשימו במרק. בכל אופן תמיד אפשר לתקן אם יצא דליל או סמיך מידי. כדי לדלל- מוסיפים מים רותחים ומתקנים תיבול וכדי להסמיך שמים שוב מים וקמח ומערבבים לסמיכות הרצויה.
  • אם רוצים מרק פרווה- מוותרים על הבשר ועצמות המח.

מצרכים לסיר גדול

  • ½ ק"ג בשר בקר טרי חתוך לקוביות קטנות בגודל של כ –  2*2 ס"מ (אפשר צלי כתף, שריר הזרוע, פילה מדומה, צוואר או כל חלק שאוהבים)
  • 1-2 עצמות מח טריות 
  • 1/3 כוס שמן זית (כמות שתכסה יפה את בסיס הסיר)
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1 כפית כורכום
  • 5-6 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות עם העלים
  • 2-3 עגבניות  טריות רכות חתוכות לקוביות
  • ½1 כוסות עדשים חומות  שהושרו לילה במים רותחים
  • 1 כוס חומוס לבן גדול שהושרה לילה במים רותחים (אפשר לקצר תהליכים ולשים חומוס מקופסת שימורים)
  • 3 ליטר מים
  • מלח ים אטלנטי – לפי הטעם (בערך 2 – 2.5 כפות)
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • מיץ מ -1 – 2 לימונים טריים (או יותר אם אוהבים יותר חמוץ)
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 צרור עלי כוסברה קצוצים

להסמכה

  • ½ כוס קמח/קורנפלור
  • כוס אחת מים מהברז

אופן ההכנה

בסיר גדול ועמוק מחממים שמן זית. מוסיפים את קוביות הבשר ועצמות המח. צורבים את הבשר היטב מכל הכיוונים כמה דקות טובות כשמידי פעם מערבבים עד שקוביות הבשר מתחילות להתרכך. מוציאים את הבשר לצלחת ואת העצמות משארים בסיר.

מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ יחד עם הכורכום ומטגנים עד להזהבה (אם חסר שמן – מוסיפים מעט). מוסיפים לסיר את גבעולי הסלרי הקצוצים ומטגנים כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך, מידי פעם מערבבים. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות ומטגנים כמה דקות עד שהעגבניות מתרככות. לבסוף מוסיפים את העדשים והחומוס ומטגנים תוך כדי ערבוב כרבע שעה. מחזירים לסיר את קוביות הבשר  וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכל יחד כשעה או עד שכל הקטניות והבשר רכים ומוכנים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד כ – 30 דקות. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.

לוקחים קערית ושמים בה כוס מים מהברז + קמח/קורנפלור וטורפים היטב לבלילה חלקה. מוזגים למרק את בלילת הקמח תוך כדי בחישה מתמדת – בשלב הזה צריך כל הזמן לבחוש את המרק כדי שהקמח לא יידבק לתחתית הסיר. המרק הולך ומסמיך תוך כדי הבישול. במידה והמרק סמיך מידי לטעמכם, אפשר לדלל אותו עם מים רותחים ואם דליל מידי – חוזרים על פעולת ההסמכה רק עם פחות קמח ומים. מוסיפים מיץ לימון טרי ומבשלים עוד 20 דקות. טועמים ,מתקנים תיבול ומבשלים עוד 10 דקות בערך כשכל הזמן מערבבים כדי שהקמח לא יידבק לתחתית הסיר.

כשמרוצים מהטעם מכבים את הגז. אם רוצים להוסיף אטריות למרק – מוסיפים בשלב הזה. אין צורך לבשל אותן, הן מתרככות במרק הרותח. על הכמות הזו לשים כחצי כוס אטריות דקות למרק. המרק צריך להיות חמצמץ עדין וכמובן שאפשר להוסיף לימון כמה שאוהבים.   

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • חמין מרוקאי בסיר מגנוס
    חמין מרוקאי עשיר שמכינים בסיר ברזל
  • תבשיל פלפלים מתוקים ועוף
    תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
חרירה מרק חרירה מרק חרירה מרוקאי מרקים קטניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

20 תגובות

  1. עדן הגב 24 בספטמבר 2023 בשעה 10:52

    יהודית כל מתכון שלך בצבע. את מספר אחת. תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בספטמבר 2023 בשעה 11:47

      תודהההה

  2. ענת הגב 11 בינואר 2023 בשעה 17:55

    תודה יהודית על עוד מתכון נפלא!!

    יצא מושלם🙏✨️❤️

  3. ענת הגב 11 בינואר 2023 בשעה 17:52

    תודה יהודית על עוד מתכון נפלא🙏✨️❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בינואר 2023 בשעה 20:25

      בשמחההרבה

  4. דניאלה הגב 8 ביולי 2021 בשעה 12:17

    תודה על המתכון, נקרא טעים מאד.
    האם מתאים להקפאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2021 בשעה 8:05

      היי דניאלה, אני לא מקפיאה אוכל כך שאין לי מושג. לדעתי אין בעייה להקפיא

  5. אדיר הגב 15 בינואר 2021 בשעה 21:08

    המרק שלך פשוט יצא מושלם, ממש ממש מומלץ.
    שתמיד תעלי מתכונים טובים שנוכל להנות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2021 בשעה 13:39

      תודה רבה אדיר
      כייף ממש לשמוע

  6. תמר הגב 13 בינואר 2021 בשעה 8:39

    היי, האם הכוונה לכוס וחצי עדשים לפני או אחרי ההשריה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2021 בשעה 9:43

      היי תמר, אחרי השרייה

      • תמר הגב 13 בינואר 2021 בשעה 13:51

        תודה, יצא מעולה!!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2021 בשעה 14:42

          מהמם תמר. תודה שחזרת לעדכן ♥

  7. עז תלם הגב 7 בדצמבר 2018 בשעה 8:52

    נשמע מרק ממש חלומי יהודית! מושלם לחורף ☺️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2018 בשעה 18:53

      תודהה עוז. זו הגרסה שלי למרק

  8. מיכל זכות הגב 1 בנובמבר 2018 בשעה 22:57

    הי
    פעם ראשונה שלי באתר ובחרירה…
    יש לי שאלות
    א. כמה מנות בערך יוצאות? מספיק לחמש נפשות/שבע/ יותר?
    ב. אין לי עצמות אבל יש גרונות הודו. מתאים? (בנוסף לבשר(
    ג. אם לא מוסיפים פול, לא צריך לשנות כמויות של שאר הדברים?
    תודה! מיגח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2018 בשעה 12:49

      היי מיכל. ברוכה הבא לבלוג.
      א. זה סיר גדול מאוד שמספיק לשש שבע נפשות
      ב. גרונות גם בסדר.
      לא צריך לשנות כמויות אם אין פול

  9. מיכל הגב 1 בנובמבר 2018 בשעה 21:21

    הי-
    א. רציתי לדעת בכמה מנות בערך מדובר?
    ב. אין לי עצמות אבל יש לי גרונות הודו- מתאים להוסיף?
    תודה!

  10. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בדצמבר 2016 בשעה 12:38

    מהמם. תודה שחזרת לעדכן

  11. יוכי אשואל הגב 19 בדצמבר 2016 בשעה 9:58

    הכנתי …יצא טעיםםםם

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.