מרק כרובית ובטטה, סמיך וכל כך טעים שמהווה ארוחה שלמה, משביעה ומזינה. נכון שזה חג הטיגונים, אבל קצת הפוגה לבטן וגם כי חייב לאכול משהו קליל יותר.
אני אוהבת להגיש אותו עם מעט שמן זית וקרוטונים מתובלים שמוסיפים עוד מרקם קראנצ'י למרק ומלא טעם
אני יודעת שזה שבוע של טיגונים ללא ייסורי מצפון, אבל, בכל זאת חייבים גם לאכול משהו ומה יותר טוב ממרק סמיך וטעים שאת כל הסמיכות מקבלים מהירקות עצמם, בלי טיפת שמנת או חומרי הסמכה למיניהם.
אם יש ירק שאין עליו עוררין לגבי כמה אוהבים אותו, זה הכרובית. פחות מכינים ממנה מרק ויותר צולים אותה בשלמותה או מטגנים אותה. מרק כרובית זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין וגם לאכול. בפחות משעה יש לנו מרק סמיך, מושלם, מלא בטעמים שמגיעים בעיקר מהכרובית ולא כל כך משמין יחסית, למי ששומר. אני אוהבת להוסיף למרק מעט בטטה, גם כדי לקבל מרקם סמיך יותר וגם טעם מתקתק מעט שממש מתאים למרק הזה.
סה"כ מעט מאוד מצרכים ובכלום זמן מקבלים מרק כל כך טעים ומשביע, מרק שהוא ארוחה שלמה!
מרק כרובית ובטטה סמיך וטעים
כל השלבים אצלי בסטורי באינסטגרם
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- את המרק אני מכינה עם ממש מעט חמאה כי אני אוהבת את הטעם, אבל בקלות אפשר לוותר עליה, להכין רק עם שמן זית ואז המרק למעשה יהיה טבעוני.
- אפשר לוותר על הבטטה אם לא אוהבים ואפשר לשים במקום הבטטה תפוחי אדמה או קישואים באותה כמות.
- אפשר להשתמש בכרובית קפואה אם רוצים.
מצרכים לסיר גדול
- 2 כרוביות בינוניות (כ – 1.5 ק"ג )
- 2 בטטות בינוניות (200 גרם)
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים קצוץ לקוביות
- 3 שיני שום שלמות
- 1/4 כוס שמן זית
- 20 גרם חמאה (לא חובה)
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית פלפל לבן (אפשר גם פלפל שחור)
- קורט אגוז מוסקט
- להגשה: קרוטונים, שמן זית, פרוסת כרובית צרובה בשמן זית.
אופן הכנה
מפרקים את פרחי הכרובית, שמים בקערה ושוטפים היטב. משתמשים גם בעלים וגם בגזע של הכרובית. בסופו של דבר טוחנים הכל עם בלנדר, כך שאין בעייה להשתמש בכל החלקים, בכולם יש טעם.
מחממים שמן זית בסיר עמוק שמתאים למרק ומטגנים את הבצל והשום יחד עד לשקיפות של הבצל ומעט מאוד הזהבה.
חותכים את הבטטה, עלי הכרובית והגזע לקוביות ומוסיפים לסיר. מטגנים את הירקות 10 דקות ומידי פעם מערבבים. המטרה היא שהירקות ישחררו את הטעמים שלהם לשמן ונקבל מרק עם טעמים עשירים.
אחרי כמה דקות מוסיפים לסיר את כל פרחי הכרובית ומערבבים כמה דקות כך שגם הם ייעטפו בטעמים.
מוסיפים מים עד לגובה של הכרוביות ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה על להבה גבוהה עד שהכרוביות רכות לחלוטין.
בעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים את הירקות למחית חלקה. אם אין בלנדר מוט, מוציאים בזהירות את הירקות בעזרת כף מסננת וטוחנים בבלנדר. את המחית מחזירים חזרה לסיר.
בשלב הזה אם חסר מים, מוסיפים מעט מים רותחים עד שמקבלים מרק בסמיכות שאוהבים.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. אגוז מוסקט שמים ממש מעט ורצוי מאוד לקנות אגוז שלם וממנו לגרר ממש קמצוץ. אם שמים יותר מידי, זה מר ולא טעים.
מבשלים עוד 5 דקות ומכבים את הלהבה. המרק מוכן!
להגשה: מוזגים מהמרק לצלחת, מזלפים קצת שמן זית, מפזרים צ'ילי גרוס מתוק או חריף – לפי הטעם ופרח כרובית שצרבנו על מחבת עם מעט שמן זית. שמים עלי תבלין בשביל הצבע והטעם ומגישים. מפזרים קרוטונים ומתענגים על הטעם המושלם!
האם אפשר דלעת במקום בטטה? אם כן באיזה משקל? תודה
אפשרי. אותה כמות בדיוק
אם משתמשים בכרובית קפואה, כמה צריך ובאיזה אופן?
היי אביגיל אןתה כמות והיא כבר מבושלת אז די אותו תהליך. לא קריטי הזמן
מרק משגע וטעים איך אני אוהבת כרובית תענוג הלוק מהמםם ❤❤
תודה אהובה ♥
הי, מאוד אוהבת את המתכונים שלך- תודה על השיתוף. מה קורה במתכון הזה עם הבטטה אותה לא תוכנים?
תודה רבה ביאטריס
טוחנים הכל. עדכנתי כדי שיהיה ברור יותר