אחד המרקים שאני הכי אוהבת! הוא קר, מרענן, מתובל וכל כך טעים. תכינו ותשמרו במקרר כי זה הכי מתאים לימים החמים הלוהטים האלה וזה גם בריא מאוד
אני לא יודעת מה איתכם אבל אני מתה על מרק עגבניות קר. עקרונית זה נוגד את כל הטעמים שלי כי אני מכורה לאוכל רותח! אם המרק לא שורף לי את הלשון אני לא נהנית ממנו. רק לצורך הפרוטוקול, שתדעו, שאת הטעמים הכי חזקים של האוכל מרגישים כשהוא פושר ולא רותח, אבל אני אוהבת רותח.
פעם ראשונה שטעמתי מרק עגבניות קר היה לפני כמה שנים טובות ומאז התמכרתי. זה כל כך טעים ומרענן והכי מתאים לימים החמים האלה. מנה שמכינים ממש בדקות ספורות והכי מתאימה כמנה ראשונה לאירוח. מכינים אותה מראש ושומרים במקרר כי היא חייבת להיות מאוד קרה בהגשה.
מרק עגבניות קר לימים חמים במיוחד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- המרק חייב להיות קר מאוד בהגשה ולכן מכינים אותו כמה שעות מראש ושומרים במקרר.
- עם התוספות מעל אפשר להתפרע ולהגיש עם מה שאוהבים.
מצרכים ל – 5-6 מנות
- 10 עגבניות תמר בשלות גדולות
- 10 עגבניות שרי תמר
- 2 מלפפונים
- 1/4 בצל סגול
- 1 פלפל אדום מתוק נקי מגרעינים
- 1 שן שום
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- מלח
- קורט פלפל שחור
להגשה
- שמן זית
- מלפפון
- פלפל אדום מתוק/חריף
- בצל ירוק/עירית בצל
- אופציה – קרוטונים ביתיים או צנימים
אופן הכנה
מכינים מרק: שמים בבלנדר את שני סוגי העגבניות, המלפפונים, הבצל, הפלפל האדום והשום ומרסקים כמה דקות לתערובת חלקה.
מעבירים את המרק לקערה דרך מסננת, נעזרים בכף כדי למעוך את הירקות ולהוציא מהם את הנוזל. לבסוף יישארו במסננת רק קליפות.
מחזירים את המרק המסונן לבלנדר וטוחנים אותו במשך 7-8 דקות (לא לקצר תהליכים). מוסיפים למרק את שמן הזית, החומץ, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטחון עוד 3 דקות. טועמים את המרק ומתקנים תיבול. המרק צריך להיות חלק ואוורירי.
מעבירים את המרק למקרר למשך כמה שעות לפני שמגישים.
מכינים תוספות: חותכים את המלפפון לקוביות קטנטנות, לא משתמשים בחלק הפנימי של המלפפון עם הגרעינים אלא רק בחלק החיצוני. חותכים לקוביות קטנטנות גם את הפלפל האדום ואת הבצל הירוק/עירית.
הגשה: מניחים בצלוחיות או בכוסות שקופות את המרק, מזלפים מעט שמן זית, מניחים מעל את התוספות ומגישים.
אני מתחיל בקוביות של התוספות… חותך מעט מהצד של המלפפון וזה הולך לקוביות, עם הקליפה. כל השאר כולל התוך – למרק. ככה גם אין לי צבע ירוק במרק וגם יש לי קוביות יפות וגם לא ביזבזתי.
אותו דבר עם הפלפל: חותך את החלק הישר שנוך לחתוך לקוביות יפות – כל השאר למרק.
ככה עם הכל. מקבל גם קוביות מדוגמות וגם לא מבזבז כלום
מהמם
תודה על הטיפים ארז
גם אני מת על מרק עגבניות קר. כשהייתי ילד אימא שלי הייתה מכינה לנו כמנה ראשונה בקיץ.
קודם כל אני מגרד את העגבניות עם פומפיה ולא מרסק בבלנדר.
יש לכך כמה יתרונות:
הקליפה נשארת ולא מגורדת.
הבלנדר מקציף ומחדיר אוויר, זה יוצא מוקצף ואני לא אוהב את זה.
גם הצבע נהיה בהיר ומעין כתום בהיר. בפומפיה זה לוקח עוד כמה דקות אבל הצבע האדום של העגבניה נשאר וגם המרקם.
אני מוסיף שום כתוש בכמות נדיבה, (כל אחד כמה שהוא אוהב), שמן זית, פלפל שחור ומלח. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה דק דק, לערבב היטב ולהכניס למקרר עד שיתקרר ממש.
מעדן!
תודה על הטיפים