המרק הכי קל ומהיר להכנה עם הרכיב הכי זמין ופשוט שיש בבית. לכאורה
חומר הכי פשוט שיש במטבח, אבללל תופתעו כמה שהוא מתקבל קטיפתי, סמיך וטעים במיוחד
הימים הם ימים הזויים לחלוטין! כל חודש יוצא זן חדש של קורונה שמשבית את החיים וזה מבאס ממש. לאחרונה התחלתי לקיים סדנאות בישול ואפייה וכמות הרישומים והביטולים מטורפת. אנשים נרשמים ואז מבטלים כי נכנסו לבידוד או חוששים להיכנס לבידוד, אז בינתיים שחררתי ונזרום עד שיעבור זעם.
מרק תפוחי אדמה הוא לא מרק נפוץ כל כך. לרוב מכינים מתפוחי אדמה תבשילים, צ'יפס או תפוחי אדמה צלויים בתנור. אבלללל, תופתעו לגלות איזה טעים זה מרק תפוחי אדמה, כמה שהוא קטיפתי וטעים והכי פשוט ומהיר להכנה. תפוחי אדמה תמיד זמינים בבית ואפשר להיות ספונטניים ולהכין מרק קטיפתי טעים, מחמם ומנחם.
מרק תפוחי אדמה קטיפתי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים לסיר בינוני
- 2-3 עצמות מח טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות
- 3 ליטר מים
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1/2 כפית פלפל שחור/לבן
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
אופן הכנה
מחממים שמן זית בסיר עמוק ומטגנים את עצמות המח כמה דקות משני הצדדים.
מוסיפים את 5 תפוחי האדמה ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
מוציאים את העצמות, טוחנים את המרק עם בלנדר מוט ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל לבן.
מחזירים את העצמות לסיר, מוסיפים את 2 תפוחי האדמה החתוכים לרבעים ומבשלים עוד כשעה על להבה נמוכה עד שהמרק מסמיך ותפוחי האדמה השלמים רכים.
קוצצים כוסברה ומוסיפים לסיר, מבשלים 10 דקות ומכבים את הלהבה.
שלום רב. המתכון נראה נחמד, אבל אני מאוד לא אוהבת עצמות מוח או כל עצמות שהן.
יש אפשרות לעשות את המרק עם משהו אחר?
תודה מראש על התשובה.
היי גילה
תכיני בלי עצמות