חטיף תפוחי אדמה וגבינה טעים בטירוף. אני מגלגלת לפני הטיגון ברכיב סודי שמשדרג אותם כמה רמות למעלה. ויש גם גרסה אפויה לנמנעים


תפוחי אדמה אצלנו הולכים בכל צורה, טעם ומרקם. אני מניחה שזה כך ברוב הבתים ולכן, זה לא מפתיע שהוא בין 5 המזונות הכי נצרכים בעולם. ידעתם שיש בעולם כ – 3,000 זנים של תפוחי אדמה?? וואווו. ידעתם שבישראל כמות הצריכה לנפש היא כ – 40 ק"ג תפוחי אדמה?? ווה ווה ווי ווהההה.

לרוב אני מכינה תפוחי אדמה עם הקליפה. שם נמצאים רוב הוויטמינים והאמת, זה גם שומר על מרקם טעים יותר של תפוח האדמה. בבלוג תמצאו המון מתכונים עם תפוחי אדמה. לקראת שבועות החג הכי אהוב עליי בעולם, הכנתי כמה וכמה מתכונים חדשים שיתווספו על הוותיקים הטעימים. היכנסו כאן לקטגוריית שבועות.

אחד המתכונים שהכנתי הוא חטיף תפוחי אדמה/פירה ששילבתי בו גבינת חמד 5% של תנובה. גבינת חמד היא אחת האהובות עליי באפייה וטיגון. היא טעימה מאוד מאוד ומתנהגת מדהים באפייה וטיגון. בניגוד למוצרלה שטעימה רק כשהיא חמה, גבינת החמד טעימה כשהיא חמה אבל לא הופכת לצמיגית כשהיא מתקררת וזה יתרון מאד גדול שלה. מתכון מדהים וטעים במיוחד שאני מכינה קבוע עם חמד 16% זה הכנאפה המטריפה שלי.

שיתוף פעולה טעים במיוחד עם תנובה והשף הלבן, כלל גם אירוע בלוגרים והזדמנות לפגוש המון אנשים שאני מכירה רק דרך תמונות ברשתות החברתיות. מתכון ראשון שאני מעלה במסגרת השת"פ הוא החטיפים הטעימים האלה שעשויים מפירה תפוחי אדמה וגבינה ויש גם גרסה אפוייה לנמנעים מטיגון.
לא הרבה חומרים, אבל כולם טעימים ואיכותיים והסוד שלי הוא לגלגל את הכדורים בפתיתים להכנת פירה שמשדרגים אותם כמה רמות למעלה. ומה אני עוד מכינה איתם?? נכון! שניצלים הורסים וגםםםם לא תאמינו – דונאטס מדהימים

מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק

מערבבים עם כל שאר החומרים

תערובת הפירה צריכה להיות כמו פלסטלינה, כך שיהיה אפשר לעצב לכדורים

טובלים בביצה ואז בפתיתים להכנת פירה (זה סוד אז אל תגלו לאף אחד :))

אל תכינו כדורים גדולים מידי כי הם תופחים בטיגון

מטגנים

גבינת חמד מתנהגת כמו מוצרלה, רק הרבה יותר טעימה

או אופים

אחרי אפייה

חטיף תפוחי אדמה וגבינה
לפני שמתחילים
- אני גלגלתי בפתיתים להכנת פירה לפני הטיגון. ניתן לקנות אותם בכל סופר וגם במשקל. אפשר כמובן לגלגל בפירורי לחם אבל שווה לקנות אותם ויש עוד כמה דברים שאני מכינה איתם.
- החטיפים האלו טעימים גם כשהם חמים וגם כשהם מתקררים.
- על מנת לחסוך זמן והתעסקות, מכינים את כל השלבים עד לשלב הטיגון ושומרים במקרר. לפני הארוחה מטגנים ומגישים.
- אפשר להגיש עם מטבל שמכינים מיוגורט, כף מיונז, מלח, פלפל שחור ועירית שום/בצל.
מצרכים להמון חטיפים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
- 1 אריזת גבינת חמד 5% של תנובה (250 גרם)
- 2-3 ביצים
- 50 גרם חמאה רכה
- 50 גרם פרמזן
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורנפלור (רק לפי הצורך. הסבר בהמשך)
לטיגון:
- 2 ביצים טרופות
- 200 גרם פתיתים להכנת פירה אינסטנט
- 1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם עד להתרככות מלאה.
- מקררים מעט את תפוחי האדמה, קולפים אותם ומועכים לפירה.
- מפוררים עם הידיים את הגבינה ומוסיפים לתפוחי האדמה. מוסיפים גם חמאה ו – 2 ביצים ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. תפוחי האדמה צריכים להיות די יבשים ואלסטיים כמו פלסטלינה. לא להוסיף ישר את כל הביצים על מנת שהתערובת לא תהיה דלילה מידי. במידה והתערובת יצאה דלילה, להוסיף בהדרגה קורנפלור רק עד שהיא מסמיכה מעט. יש לקחת בחשבון שכאשר תפוחי האדמה מתקררים הם מתייצבים.
- מכינים צלחת עם 2 ביצים טרופות וצלחת עם פתיתי תפוחי אדמה להכנת פירה אינסטנט.
- יוצרים כדורים קטנטנים כי הם תופחים בטיגון, טובלים בביצה ומייד בפתיתי פירה ומטגנים כמה דקות עד להזהבה יפה. מוציאים לצלחת ומסיימים לטגן את כל הכדורים.
- לגרסה אפויה – מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות, רק עד להזהבה קלה. האפויים טעימים בעיקר כשהם חמימים.
היי. הכנתי, התכולה של הכדורים יצאה החוצה בזמן הטיגון, ונשארה הכיפה של הציפוי…מה עשיתי לא נכון?
היי חני,
האם הכנת הכל הכל בדיוק לפי המתכון או עשית שינויים?
האם אפשר לוותר על הפרמזן??
אפשר אבל חבל לוותר
הי אלופה,
תודה על המתכון הנפלא.
אפשר במקום חמאה לשים שמן וכמה?
תודה
מלי
היי מלי. את יכולה לוותר על החמאה. אין צורך לשים שמן. החמאה זה טעם ומרקם. תוותרי אם זה קריטי לך
מושלם…אהבתי♥
תודה יפצ'וק אהובה
אהובה יקרה שלי .. מזה פתיתים להכנת פירה ?
קרן אהובה. יש של אוסם באריזה ויש גם במשקל יותר זול. זה פתיתים להכנת פירה אינסטנט
היכן ניתן למצוא פתיתים לפירה??
תודה
היי תקווה. יש בכל סופר של אוסם ויש גם במשקל