הלחמניות הכי טעימות שתכינו בפער! מריטוצו בגרסה הקלאסית במילוי קצפת פיסטוק וגם מריטוצו בעיצוב קצת אחר. בכל מקרה זה טעים בטירוף ומסוכן!
יש לי רק דבר אחד לומר – וואוווו!!! שנים אני רוצה להכין בחנוכה מריטוצו ואיכשהו בכל פעם המטוגנים תופסים לי את כל השבוע של החג ואני לא מספיקה להכין. הייתה שנה אחת לפני כמה שנים טובות שהכנתי מריטוצו מאיזה מתכון שמצאתי באחד הבלוגים וזה יצא יבש בלשון המעטה ונגנז כמובן. השנה החלטתי שאני מכינה ורק הייתי צריכה לפתח את המתכון כך שיהיה טעים באותו יום אבל ישרוד את המקרר לפחות יום – יומיים אחרי כי בכל זאת הוא עם קצפת וחייב מקרר. אז חשבתי וחשבתי ופתאום נזכרתי שיש לי בבלוג לחמניות בריוש מיוחדות שהכנתי לפני כמה שנים ויצאו מושלמות, אבל לומר את האמת, לא זכרתי אפילו כמה מושלמות. הן היסטריות והתאימו לי בולללל למריטוצו שיוצא רך וכל כך עשיר וכן, שורד מעולה את המקרר אפילו שלושה ימים.
אז מה זה בעצם מריטוצו?
המריטוצו היא לחמניית בריוש רכה ועשירה בטעמים ואם זה לא מספיק, ממלאים בקצפת רכה ואוורירית. מקור השם מריטוצו הוא מהמילה האיטלקית מריטו שמשמעותה בעל. המריטוצו הוא קינוח עתיק ברומא והוא סמל לאהבה. המסורת מספרת שבעבר הרחוק, הבעלים האיטלקיים הרומנטיקנים, נהגו להחביא טבעת בתוך הקרם של המריטוצו ולהגישו לבחירת ליבם שהיתה נוגסת בקינוח ומוצאת את התכשיט. אחחחחח איך אני אוהבת את הגברים האיטלקיים 🙂
הכנתי כמה לחמניות בצורה הקלאסית של המריטוצו, אבל הייתה לי בראש צורה שכבר מזמן רציתי להכין עם קצפת, אז צילמתי את שתי הצורות. הראשונה, לחמנייה שמורכבת מ-4 כדורי בצק שמילאתי בקצפת וניל.
וזאת הצורה הקלאסית של המריטוצו שמילאתי בקרם פיסטוק
מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
היכנסו פה לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבצק חייב מנוחה של כמה שעות במקרר ורצוי לילה כדי שאפשר יהיה לעבוד איתו בקלות.
- ניתן להכין את הבצק כלחמניות רגילות טעימות במיוחד או ממולאות בשוקולד כמו במתכון הזה.
- הלחמניות עם הקרם נשארות טעימות מאוד גם אחרי יומיים שלושה במקרר אבל הכי טעימות ביום הכנתן.
- המתכון מספיק ל – 10 לחמניות מריטוצו במשקל 50 גרם כל אחת ועוד 4 לחמניות שמורכבות כל אחת מ – 4 כדורי בצק במשקל 30 גרם. ניתן כמובן להכין לחמניות באיזה צורות ומשקל שמעדיפים.
מצרכים
- 500 גרם קמח (הכנתי עם קמח רב תכליתי של שטיבל)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים (10 גרם)
- 150 גרם חלב מרוכז (אני מכינה בבית)
- 3 ביצים גדולות (185 גרם)
- 80 מ"ל חלב קר (1/3 כוס מדידה)
- 1 כף מחית/תמצית וניל (15 מ"ל)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- למריחה על הלחמניות: חלמון ביצה + כף חלב
סירופ סוכר להברשה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כפית מחית וניל
קצפת וניל ופיסטוק
- 1.5 מיכלים שמנת מתוקה 38% (375 מ"ל)
- 1 שמנת חמוצה (200 גרם) (מומלץ "שמנת של פעם")
- 1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 25 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית מחית וניל
- 70 גרם ממרח פיסטוק (אני משתמשת בשל PISTI)
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, שמרים, חלב מרוכז, ביצים, חלב ומחית/תמצית וניל. לשים על מהירות נמוכה 5-7 דקות. מוסיפים מלח וחמאה ולשים עוד 5 דקות או עד שכל החמאה נטמעת בבצק והוא נעשה חלק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים שעה. אחרי שעה מעבירים למקרר לפחות ל- 8 שעות או למשך הלילה.
מכינים סירופ סוכר: שמים בקלחת מים וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות, עד לקבלת סירופ מעט סמיך. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד דקה. מקררים לטמפרטורת החדר.
מעצבים לחמניות כדורים: מחלקים את הבצק ל – 16 חלקים במשקל 30 גרם כל חלק ומעצבים לכדור חלק. משמנים בחמאה 4 תבניות בגודל 15*6 ס"מ ומניחים בתוך כל אחת 4 כדורי בצק.
מעצבים לחמניות מריטוצו קלאסיות שמנמנות: מחלקים את שארית הבצק ל – 10 חלקים במשקל 50 גרם, מעצבים לכדורים חלקים, משאירים למנוחה של 5 דקות ומעצבים ללחמנייה מאורכת שמנמנה.
מתפיחים את כל הלחמניות כשעה – שעה וחצי או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן. טורפים יחד חלמון ביצה וחלב ומורחים את הלחמניות פעמיים – מורחים פעם ראשונה, משאירים דקה לייבוש ומורחים שוב.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על מצב סטטי למשך כ – 15 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב עמוק ונראות מוכנות ותפוחות. מוציאים מהתנור ומורחים מייד כשהן חמות בסירופ סוכר הקר. מצננים מעט, חוצים כל לחמנייה במרכז, מברישים בסירופ סוכר ומזלפים קצפת (הרבה קצפת).
מכינים קצפת וניל ופיסטוק: שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר ומחית וניל ומקציפים כמה דקות לקצף יציב. ממלאים את לחמניות הכדורים בקצפת וניל. משתמשים בחצי מכמות הקצפת ואת מה שנשאר ממשיכים להקציף עוד דקה עם מחית פיסטוק וממלאים את המריטוצו הקלאסיים. מפזרים על הקלאסיים פיסטוקים קצוצים.
הלחמניות הממולאות והמריטוצו הכי טעימים ביום ההכנה אבל עברו מעולה את מבחן המקרר ונשארו טריים אפילו יומיים אחרי. שומרים בקופסא אטומה היטב.
בתאבון!