אחד המתכונים הכי טעימים ושווים שאני מכינה לחנוכה. ספינג' גבינות מלוח כי חייבים לאזן קצת את המתוק ואין מי שלא אוהב את הכדורים המטריפים האלה שיוצאים כל כך טעימים
![ספינג' גבינות מלוח במילוי מוצרלה](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/thumbs/86-3gzq4lcbrjep6yrsgnwvsw.jpg)
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/79-1-683x1024.jpg)
נראה לי שאת הספינג' המרוקאי כולם כבר מכירים. אם תשוטטו ברשת תמצאו כל מיני גרסאות לספינג' – עם יותר סוכר בבצק או פחות, עם שמן או בלי, עם ערק או ברנדי…אני מניחה שלכל אחד יש את הגרסה שלו שבעיניו היא הכי טובה וזה לגמרי לגיטימי. אבלללל, תנסו פעם אחת להכין את הספינג' עם ביצים בבצק ותראו את ההבדלים במרקם ובטעם.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/82-3-683x1024.jpg)
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/84-1-683x1024.jpg)
אבל לא בספינג' מתוק עסקינן אלא ביציאה קטנה מהקופסה. לכבוד חג הטיגונים ההולך וקרב, החלטתי להכין את הספינג' המרוקאי בגרסה קצת שונה. לתוך הבצק הכנסתי גם פירה תפוחי אדמה ממש כמו במתכון של הלנגוש וגם גבינות. הפירה נתן מרקם מטורף והגבינות טעם מטריף. ביחד יצא מושלם! קבוצת הביקורת שלי הגיבה כך: "מה זה הדבר הזה??" קיצר, זה חנוכה ובחנוכה אוכלים מטוגנים ולא, אל תשאלו אותי אם אפשר לאפות אותם כי זה לא יוצא אותו דבר בחיים.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/76-4-683x1024.jpg)
ספינג' גבינות מלוח במילוי מוצרלה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כמו כל מטוגן, זה הכי טעים כשזה חם אבל גם אחרי כמה שעות טובות נשאר טעים.
- אם הכדורים מתקררים אפשר להכניס את רשת הצינון לתנור לחימום חוזר על חום של 150-160 מעלות והקריספיות חוזרת.
- אפשר למלא את הכדורים גם בפטריות, בתרד, בגבינה בולגרית, בבצל מטוגן וכו'.
מצרכים לכמות של כ – 35 ספינג'ים או 50 כדורים בינוניים
- 1 ק"ג קמח פיצה/לחם
- 2 כפות שמרים יבשים (22 גרם)
- 2 כפות סוכר (20 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 3-4 תפוחי אדמה גדולים (400 גרם)
- 2 כוסות חלב פושר (480 מ"ל)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם פרמז'ן מגורר
- 1 כף מלח (20 גרם)
- למילוי כדורי הגבינה: 100 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות
- לציפוי: פירורי לחם
- לטיגון: 1.5 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה עד לרכות מוחלטת, כשהם עדיין חמים מועכים לפירה חלק. שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, ביצים, פירה תפוחי אדמה, גבינות, חלב, מים ומלח ומתחילים ללוש 10 דקות על מהירות נמוכה עד שמתקבל בצק דביק אבל אלסטי וגמיש.
מעבירים את הבצק לכלי משומן בשמן זית, מכסים בניילון ומתפיחים שעה -שעה וחצי או עד להכפלת הנפח. מחממים את השמן לחום של 160 מעלות. משמנים או מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים חתיכת בצק בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על היד ממש כמו שמכינים קובה, מניחים במרכז קוביית מוצרלה וסוגרים לכדור, מכינים כך כל פעם כמה כדורים ומניחים בצלחת או קערה עם הפירורי לחם. לא מחכים בכלל ומטגנים מייד בשמן כמה דקות עד להזהבה יפה. כשהכדורים זהובים מעבירים את לרשת צינון.
להכנת ספינג'/דונאטס גבינות מלוח: לוקחים חתיכת בצק בגודל של כדור טניס ומותחים אותו לצורת בייגלה. טובלים קלות בפירורי לחם ומטגנים כמה דקות מכל צד עד להזהבה.
מגישים מייד – בתאבון