עוגות תפוחים קלות להכנה שיוצאות רכות במיוחד ובכל ביס מרגישים את קוביות התפוחים. הצימוקים והאגוזים מוסיפים עוד מרקם וטעם
העוגות שאני הכי אוהבת זה עוגות תפוחים למיניהן. טארט תפוחים זו אחת העוגות שאני לא יכולה לעמוד בפניה. תנו לי טארט תפוחים חמה מהתנור, שימו לי ליד גלידה או קצפת וקניתם אותי לגמרי.
את המאפינס האלה של רוני ונציה אני מכינה כבר המון המון שנים ובכל פעם הם קוצרים הרבה מחמאות. הם רכים במיוחד וקוביות התפוחים מורגשות בכל ביס, הצימוקים והאגוזים מוסיפים עוד מרקם וטעם מושלם. תאפו אותם בתבניות שקעים יפות ותקבלו מאפינס יפהפיים שבקלות אפשר לשלב במשלוחי מנות או לתת כמתנה לאהובים.
מאפינס תפוחים רכים במיוחד
מצרכים ל- 24 מיני מאפינס:
- 2 כוסות תפוחי עץ גרנד אלכסנדר (הירוקים החמצמצים)
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות קמח רגיל
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס צימוקים בהירים
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות ומערבבים עם הסוכר.
- בקערה גדולה שמים את הביצים, השמן והווניל, ומערבבים היטב במטרפה ידנית.
- מנפים יחד את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח.
- מוסיפים את תערובת התפוחים לתוך תערובת הביצים, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח מעל תערובת התפוחים ומערבבים.
- מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים רק עד לאחידות (ערבוב יתר פוגם בתוצאה הסופית של העוגות) מתקבלת תערובת כבדה מאוד.
- מעבירים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות וממלאים כמעט עד הסוף.
- אפייה: תלויה בגודל העוגות שתכינו. אם אופים בתבנית מאפנס רגילה אז זמן האפייה הוא 30-25 דקות, בתבניות קטנות יותר כמו שאני אפיתי או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. יש להיזהר מאפיית -יתר שתייבש את העוגות. אפייה נכונה תניב עוגות רכות רכות ועסיסיות במיוחד.
- ה דקות הכי טעימות כשהן חמימות.
- ניתן להקפיא אותן עד חודשיים.
יצא לי מאוד מאוד מר, מה יכולה להיות הסיבה?
מר?? מוזר. אולי הקינמון
אפשר לוותר על הצימוקים? או לשים צימוקים שחורים?
במידה וכן אפשר לוותר צריך להוסיף משהו?
אפשר לוותר
אם איזה קמח ניתן לערבב ?מלא/ שיפון ו איזה אחוזים
היי חוה,
לא יכולה להמליץ על משהו שלא הכנתי. את בוודאות יכולה עם קמח כוסמין לבן באותה כמות
זו כבר הפעם רביעית שאני מכינה את המאפינס האלה ונדהמת מחדש כמה הם טעימים… תודה רבה על מתכון מצוין!
כייף לשמוע גלי 🙂
בוקר טוב יהודית,
אני רוצה לאפות כעוגה בתבנית. איזה גודל את ממליצה? לשנות זמני אפייה?
תודה
היי רחל,
לא הכנתי אף פעם כעוגה כך שאין לי מושג. לא רוצה להטעות אותך
בוקר טוב
האם אפשר להחליף את הסוכר ב= כמו סוכר
תודה על תשובתך
אילה
הי אילה. אין בעייה להחליף
מתכון מעולה!
בחלק מהמאפינס האגוזים (טבעיים) נשרפו ונהיו מרים למרות שהמאפינס לא נאפו יתר על המידה
איך להימנע מזה?
וכן, האם ניתן להכין עם תפוחים מסוג אחר?
תודה!
היי שיראל,
אין לי מושג איך נשרפו. מעולם לא נתקלתי בזה. האגוזים נמצאים בתוך העוגה…איך נשרפו?? מוזר ביותר. התפוחים הכי מומלצים הם הירוקים. כמובן שאפשר עם תפוחים אחרים אבל זה עניין של טעם