עוגיות פריכות במלית אגוזים ושקדים. שמנת חמוצה בבצק מעניקה לעוגיות מרקם פריך במיוחד ומעין עלים דקיקים ועדינים שמתפצפצים בפה עם כל ביס
מסוג העוגיות שאני יכולה לאכול כמו גרעינים. בכלל חורצ'ק ואני מטורפים על אגוזים בעוגיות, בעוגות, בסלטים וגם סתם לנשנש כשמתחשק משהו טעים.
הבצק הזה מדהים וקל מאוד להכנה, יש בבצק שמנת חמוצה שעושה פלאים למרקם ויוצרת מעין עלעלים דקיקים קריספיים. איך זה קורה? בזכות השמנת החמוצה.
איך משפיעים מוצרי חלב חמוצים על בצקים
בתהליך ההכנה של מוצרי חלב מוחמצים כמו למשל: שמנת חמוצה, לבן, גבינה וכו', מוסיפים לחלב המפוסטר מחמצת שמכילה כמה סוגי חיידקים. כאשר מוסיפים את המוצרים האלה אל הבצק, שלמעשה יש לו את התנאים האופטימליים להתפתחות חיידקים (מזון, חום ולחות), מפרקים החיידקים מעט מסוכר הקמח (העמילן) וסוכר החלב (לקטוזה), בנוסף, אנחנו מכינים את הבצק בסביבה לא סטרילית שיש בה המון חיידקים באוויר שנדבקים לבצק. כל אלו תורמים להגברת תהליך התסיסה והפירוק, עד שמגיעים לדרגה של פחמן דו חמצני, שהוא למעשה הגז שנוצר לנו כשאנחנו משתמשים בסודה לשתייה ובאבקת אפייה.
ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי אמנם אפשר להשתמש בבצק מייד לאחר הכנתו והוא יהיה מעולה אבל, ופה יש אבל גדול מאוד! אם נכניס את הבצק למקרר למינימום שעתיים ורצוי אפילו ל- 10 שעות, כלומר ניתן לבצק לעבור את תהליך התסיסה באופן הדרגתי, כך שהגז יתחלק באופן שווה בכל חלקי הבצק, אז נקבל בצק עם המון המון עלים דקיקים ופריכים שמשדרגים את העוגיות פי כמה, נסו ותראו.
עוגיות ממולאות אגוזים ושקדים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- אפשר לשים 2 כוסות אגוזים או שקדים במקום כוס מכל סוג.
- צריך לשמור את העוגיות בכלי אטום או להקפיא אותן ללא אבקת סוכר על מנת לשמור על הפריכות לאורך זמן וכשרוצים להגיש מוציאים מהמקפיא 10 דקות לפני ההגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
- העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה שבוע מחוץ למקפיא וחודשיים במקפיא.
מצרכים לכמות של כ- 40-50 עוגיות
לבצק
- 2.5 כוסות קמח רגיל מנופה (אני משתמשת בקמח עוגיות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 גביע שמנת חמוצה (200מ"ל)
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 חלמון מביצה גדולה
- קליפה מגוררת מחצי לימון
למלית
- 1כוס אגוזי מלך
- 1 כוס שקדים
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1 שקית סוכר וניל
- קליפה מגוררת מלימון שלם
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לבצק אחיד. לא מערבבים יותר מידי אלא רק עד שנוצר בצק.
עוטפים את הבצק בניילון ולהעביר למקרר למינימום שעתיים.
מכינים את המלית: שמים במעבד מזון את כל חומרי המלית וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. לא טוחנים יותר מידי אלא רק כדי לקבל מעין מרציפן אגוזים גס.
מכינים את העוגיות: מחלקים את הבצק לשני חלקים.
מקמחים היטב את משטח עבודה ואת הבצק ומרדדים לעלה מלבני דק מאוד, בעובי 3 מ"מ, בגובה של כ- 10 ס"מ. חותכים למשולשים כשהחלק הרחב שלהם יהיה ברוחב של כ- 5 ס"מ.
להניח על הצד הרחב של המשולש מעט מהמלית ולסגור לסהרון. מכינים כך את כל כמות הבצק.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה.
מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
יצאו מעלפות! גם בטעם וגם במראה 🙂 עוגיות בהחלט מיוחדות. תודה
איזה כייף
העוגיות מאוד קלות להכנה ויצאו טעימות כל כך. השארתי את הבצק כמה שעות במקרר ואכן, היה הפרדה לעלים. המלית מאוד טעימה רק מתוקה לטעמי, פעם הבאה אכין עם פחות סוכר ואולי בתוספת מי ורדים או קינמון.
תודה על מתכון מעולה!
שמחה לשמוע. מתיקות זה עניין של טעם אישי. בהחלט את יכולה להפחית
נראה מעולה ואשמח לקבל גרסה לפרווה לדעתי מיץ תפוזים ? אם כן כמות?
היי אורלי, תקראי את הפוסט ואיך השמנת משפיעה על המרקם. אם תשימי מיץ תפוזים תקבלי בצק פריך רגיל
היי, עשיתי את בצק השק"מ במקום החש"ק.
נטורינה במקום חמאה, במקום שמנת חמוצה מעדן bio סויה של תנובה.
הבצק במרקמו אותו דבר כמו השק"מ הרגיל, מבחן הטעימה אחרי האפיה.
מן הסתם שבאופן גורף אין להשוות חמאה לשום תחליף אחר אך גם עם נטורינה יוצא אחלה.
היי אורלי,
המרקם לא יכול להיות אותו דבר כי מוצרי החלב משנים את המרקם כאשר נותנים לבצק מנוחה במקרר. פירטתי על זה בפוסט עצמו. לא מדובר רק על הטעם שאין כלל להשוות לנטורינה וכו', אלא המרקם הקריספי עם עלעלים קטנטנים כמו בצק עלים עדין. אני מניחה שלא קיבלת תוצאה כזו. בלי קשר, כמובן שהבצק ייצא טוב גם עם תחליפים אבל את המרקם המיוחד מקבלים רק עם מוצר חלבי
הי תודה על מתכון מהמם
אשמח לדעת איזה שקדים את שמה? קלועים? מלוחים? בלי קליפה?
בשמחה
שקדים טחונים – קונים בחנות תבלינים או טוחנים לבד. לא קלויים ואפשר עם או בלי קליפה, זה לא משנה
האם אפשר להכין את הבצק ולהשאיר לילה במקרר ?
בהחלט
היי יהודית אני תוהה ואשמח לדעת מנסיונך האם ניתן להכין בצק לעוגיות ולהחליף את החמאה בשמנת או יוגורט ללא חמאה או שמן?
עם שמנת מתוקה אולי אבל עם יוגורט ובלי חמאה ושמן לא ייצאו עוגיות לדעתי
העם אפשר להכין עוגה תפוזים ותפוחים העם זה יהיה טעים מידי או לא או עוגת אפרסק בטעם שזיף
לא הבנתי את השאלה
נראה מעולה. חושבת שזה יעבוד גם עם מלית אחרת? נגיד ממרח שוקולד או משהו מעורבב עם קקאו?
היי רותם,
פחות, את יכולה למלא ברחת לוקום, תמרים או כל מלית יציבה אחרת
היי
מתכון מושלם, הכנתי אותו כמה פעמים
רציתי לדעת כמה ימים אפשר לשמור את הבצק במקרר.
מקסימום כמה שעות. אחר כך הוא משחיר
חג שמח
עם נוטלה זה מעולה. חג שמח
הכנתי עם נוטלה, הן קלות להכנה ונפלאות בטעמן! תודה
בעייה. כל המרקם של הבצק יהיה שונה. תנסי לשים מרגרינה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום שמנת חמוצה. ייתכן שתצטרכי להוסיף עוד מעט קמח כי השמנת החמוצה סמיכה יותר.
אני מרגישה את הפריכות עד לכאן עוגיות משגעות מילוי טעים מוכשרת כבר אמרתי ??? <3
אני מרגישה את הפריכות עד לכאן עוגיות משגעות מילוי טעים מוכשרת כבר אמרתי ??? <3
איך ניתן להחליף למתכון לא חלבי – בגלל רגישות תודה
האם אפשר בגרסת פרווה להוסיף מעט חומץ?
היי אורלי, זה כבר עוגיות אחרות לגמרי. את יכולה להכין את המתכון הזה שהוא פרווה
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%97%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%99%d7%95%d7%aa/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9d-%d7%a4%d7%99%d7%a6%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d/
כרגיל כל מה שאת מכינה נראה כל כך אסתטי ומפתה… אי"ה אכין עוד השבוע. תבורכנה ידייך !! שבוע טוב !
בצק עם ניחוח לימוני ומילוי אגוזים – מעולההההההההההההה
ואני במצב רוחני עוגיות בשבוע האחרון, אז אולי גם אכין אותן
(•◡•)