תבשיל מטריף של עוף עם אגסים, כזה שלא הייתם חושבים להכין ודווקא בגלל זה אני מפצירה בכם להכין! הוא טעים ומיוחד ומזכיר את הטנזייה המרוקאית, רק הרבה יותר מיוחד וטעים והכי מתאים לטו בשבט וגם לראש השנה
חשבתם פעם לבשל עם אגסים?? לא תאמינו כמה שזה טעים ומיוחד. ממש עכשיו יש בשווקים את האגסים האמריקאים המיוחדים שיכולים בקלות לשמש בבישולים כמו תפוחי אדמה. הם עסיסיים וטעימים וכמו שאתם רואים הם שומרים על צורתם גם אחרי שעות של אפייה או בישול.
ט"ו בשבט היום ולמרות שבדרך כלל זה חג שלא ממש שמים עליו דגש ודווקא בגלל התקופה ההזוייה הזו, החלטתי להכין תבשיל חגיגי וקצת לצאת מאווירת הנכאים שאנחנו נמצאים בה בימים האלה.
כן, אני אוהבת את התבשילים האלה שעובדים עליהם 10 דקות ושולחים לתנור שימשיך במקומנו את העבודה. זה בדיוק המקרה של התבשיל הזה, מסדרים הכל בתבנית, מתבלים ושולחים לתנור.
אז מי הם האגסים האמריקאים ולמה לבשל איתם ולא להכין קינוח כמתבקש?
קינוח זה המובן מאליו ויש אלפי מתכונים עם אגסים ברשת וגם כאן בבלוג תמצאו כמה. אבל, ויש אבל גדול, האגסים האמריקאים מגיעים אלינו מאמריקה לזמן קצוב, למעשה בין נובמבר לאפריל בכל שנה ולא בא לי להכין עוד קינוח, עוד עוגה, דווקא בא לי תבשיל שבדרך כלל אני מכינה עם המון בצלים ועוף או בשר. האגסים האלה משתלבים בול בתבשיל הזה, שהוא קצת מתקתק ומתובל עם תבלינים חמים וטעימים. אורז עם שקדים וצימוקים ליד וזה מושלם!
אני בחרתי את הזן האהוב עליי מסוג אנג'ו אדום ואיתו הכנתי את התבשיל הטעים הזה. אתם יכולים לבחור גם זנים אחרים של אגסים, רק חשוב להקפיד שיהיו מהזן האמריקאי שהוא מתאים גם לתבשילים.
תבשיל עוף עם אגסים, בצלים ושזיפים
לפני שמתחילים
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- האגסים האמריקאים מתאימים לתבשילים בבישול ארוך ולכן אני לא ממליצה להכין עם אגסים רגילים כי הם לא ישרדו את זמן הבישול.
- אגסים אמריקאים יש עכשיו בירקניות ורשתות שיווק. סימן הזיהוי שלהם הוא מדבקה עם שם האגס וארץ המוצא (אמריקה).
- האגסים בשלים כאשר הצוואר שלהם רך ואז הם בשיא הטעם שלהם.
- כדי לשמור על האגסים והבצלים שלמים, אני אופה בתנור. תהליך האפייה מקרמל ומשחים את התבשיל ויחד עם זאת גם אחרי שעות הכל נשאר שלם ויפה להגשה.
- זו לא טעות! אין נוזלים בתבשיל הזה. האגסים והבצלים מפרישים מספיק נוזלים כדי לבשל את התבשיל.
מצרכים לסיר גדול שמתאים ל – 5 אנשים
- 6-7 אגסים אמריקאים מזן אנג'ו אדום
- 10 שוקי עוף טריים
- 2 חבילות בצלי שאלוט ( כ – 20 בצלים)
- 2 בצלים סגולים גדולים
- 20 שזיפים מיובשים מגולענים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 מקל קינמון גדול
- 5-6 עלי דפנה
- 5-6 פלפל אנגלי שלם
- קורט אגוז מוסקט
- כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
- כפית פלפל שחור
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
שוטפים את האגסים וחותכים אותם ל- 4 פלחים לאורך. אין צורך לקלוף אותם אלא רק להיפטר מהחרצנים שיש בליבה. מניחים בסיר או תבנית רחבה. אני מכינה בתבנית גדולה בקוטר של כ – 40 ס"מ. זה מאפשר לי להניח את כל רכיבי המנה בנוחות.
שוטפים את שוקי העוף ומניחים בצד. אני אוהבת לקטום לשוקיים את הקצה כי בעיני זה יותר יפה להגשה וזה חלק שממילא לא אוכלים.
קולפים את בצלי השאלוט ומניחים בסיר. קולפים גם את הבצלים הסגולים, חותכים לרבעים ומניחים בסיר.
מפזרים גם את השזיפים.
מוזגים שמן זית על כל המרכיבים שיש בסיר, מניחים במרכז הסיר את מקל הקינמון ומפזרים בסיר את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מגררים מעל הכל מעט מאוד אגוז מוסקט (עם התבלין הזה נזהרים, כי מצד אחד הוא מוסיף המון טעם אבל, אם שמים ממנו יותר מידי הוא מר ולא טעים. מתבלים במלח, פלפל שחור, סילאן וכורכום. בשלב הזה מומלץ לשים כפפות על הידיים. עושים מעין מסז' עם התבלינים לכל מה ששמנו בסיר כדי להחדיר את התבלינים כמו שצריך אבל עדיין שומרים על סיר יפה.
עוטפים את הסיר בנייר כסף ומכניסים לתנור על רשת בשליש התחתון למשך כשעה.
אחרי שעה מנמיכים את חום התנור ל – 180 מעלות ואופים עוד כשעתיים עד שהכל נראה די מוכן ויש צבע שחום יותר לתבשיל. מידי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים ו"מרטיבים" את הירקות והעוף.
מסירים את נייר הכסף ומכניסים לאפייה של עוד 30-40 דקות, עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והתבשיל מקבל צבע שחום מהמם.
מגישים עם אורז לבן עם צימוקים ושקדים או אורז לבן פשוט.
נראה מדהים
תודה רבה אפרת