בתור ילדה לא אהבתי בכלל אוזני המן. בשבילי זו הייתה מעין עוגייה יבשה שהיו מכינים אז עם מרגרינה והמלית הייתה עוד יותר יבשה ומשעממת (או תמרים או פרג). וככה,מתוך הנחה שזו עוגייה לא טעימה, לא הכנתי אף פעם אוזני המן בפורים. ואז, לפני כמה שנים טובות, החלטתי להכין אוזני המן בגרסה משלי וזה היה אחרי שטעמתי בבית קפה ליד מקום עבודתי דאז, עוד בימים שגרנו במצפה רמון, את אוזני ההמן הכי טעימות שאכלתי בחיים. או אז הבנתי שכל מה שטעמתי עד אותו יום היו פשוט אוזניים מבצק לא טעים ומלית לא טעימה וכך התגבשה לי הדעה עליהן. היום, אני מחכה לפורים בקוצר רוח ולא רק בגלל התחפושות המגניבות שמתהלכות להן ברחובות ואווירת השמחה והשטות ששולטות בכל מקום, אלא בגלל ההזדמנות השנתית להכין את האוזניים הכי טעימות שטעמתי והן כולן שלי. אני מכינה כמות כפולה של בצק וממלאת במגוון מליות טעימות ועסיסיות…..לא עוד מלית יבשה ומשעממת…
אוזני המן במגוון מליות
חומרים לכמות של כ- 50-60 אוזני המן
- 300 גרם חמאה רכה
- חצי כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס חלב/שמנת מתוקה
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 קילו קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר ומקציפים היטב עם וו גיטרה.
- מוסיפים חלב/שמנת מתוקה ותמצית וניל ומקציפים לאיחוד.
- מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לחמאה בפעמיים. מערבלים יחד כמה שניות רק עד שהבצק מתגבש.
- עוטפים בניילון נצמד מקררים כשעה במקרר.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים.
- על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- בעזרת קורצן עוגיות או כוס קורצים עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ.
- מניחים מהמלית במרכז העיגול וסוגרים לאוזן המן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 10-15 דקות עד שמתקבל צבע זהוב בהיר.
מליות לאוזני המן – מלית תמרים
- 1 חבילה תמרים בואקום
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית זנגביל
- 100 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים הכל היטב עד שהחומרים מתאחדים.
מלית קונפיטורת תות וקוקוס
- 300 גרם קונפיטורת תות
- 2 כוסות קוקוס
אופן ההכנה
- לערבב היטב יחד, לקרר במקרר כשעה עד שהמלית יציבה.
מלית נוטלה, קוקוס ואגוזים
- 1 צנצנת נוטלה קטנה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה
- לערבב היטב יחד.
מלית שוקולד מריר
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה
- 2 כפות אייריש קרים
- קורט מלח
- 1 כוס קוקוס/עוגיות/אגוזי מלך
אופן ההכנה
- להמיס במיקרוגל שוקולד וקרם קוקוס או שמנת מתוקה.
- להוסיף אייריש קרים ומלח.
- לצנן מעט ולהוסיף קוקוס או אגוזים.
- לשים במקרר לפחות שעה לפני השימוש (עד להתייצבות).
מלית פרג ואגוזים
- 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 11/4 כוסות סוכר (250 גרם)
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
- 3.5 כוסות פרג טחון טרי
- קליפה מגוררת דק מ- 1/2 לימון
אופן ההכנה
- לחמם יחד על הגז חלב, חמאה וסוכר עד להמסת הסוכר.
- להוסיף אגוזים קצוצים וגרידת לימון ולערבב.
- להסיר מהאש ולהוסיף פרג. לערבב ולהניח בצד עד לשימוש.
הכנתי אוזני המן עם הבצק הנ"ל. יותר מידי חמאה לעומת כמות הקמח. היה קשה לעבודעם הבצק גם לאחר קירור ארוך. התוצאה גם לא אסתיטית.
היי דינה,
זה הבצק הראשון שהכנתי לאוזני המן. הכנתי אותו עשרות אם לא מאות פעמים והכינו אותו עוד אלפי אנשים ודיווחו על תוצאה מעולה.
אני מציעה שלפני שאת כותבת שהבצק לא טוב תבדקי את עצמך. אולי לא נצמדת לתהליך או לכמויות במדוייק. כמות החמאה מדוייקת לכמות הקמח!