אחרי שהכנתי מבצק הקוקוס המדהים הזה אוזני המן במילוי בראוניז שוקולד ואוזני המן במילוי תמרים זה היה רק מתבקש להכין אותם עם שוקולד רך שבכל ביס משתלב עם הבצק המדהים הזה כי אין כמו שילוב של קוקוס ושוקולד.
כל מכורי הקוקוס והשוקולד – זה המתכון המושלם בשבילכם
אוזני המן קוקוס ושוקולד מריר
מצרכים לבצק – לכמות של כ -40 אוזני המן
- 150 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 כוס קוקוס
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 שקית אבקת אפייה
מלית שוקולד מריר
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה
- 2 כפות אייריש קרים
- קורט מלח
- 1 כוס קוקוס/עוגיות/אגוזי מלך
אופן ההכנה
- הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר ומקרימים כמה דקות. מידי פעם מנקים עם לקקן את דפנות הקערה.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
- מוסיפים שמנת מתוקה וקוקוס ומערבבים היטב.
- מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מערבבים כמה שניות רק עד שמתגבש בצק.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מלית שוקולד מריר: ממסים במיקרוגל שוקולד וקרם קוקוס או שמנת מתוקה, מוסיפים אייריש קרים ומלח. מצננים מעט ומוסיפים קוקוס או אגוזים. שמים במקרר לפחות שעה לפני השימוש ועד להתייצבות. מעבירים לשקית זילוף.
- עיצוב אוזני המן: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים אותו מעט עם הידיים על משטח מקומח כך שיהיה קל לרדד אותו. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ -1/2 ס”מ. קורצים עיגולים עם כוס או קורצן עוגיות בקוטר של 6 ס”מ.
- מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול ומעצבים לאוזן המן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קלים. את שאריות הבצק מאחדים וחוזרים שוב על הפעולה עד שמסיימים את הבצק. אם הבצק מתחממם מהרידודים, מומלץ לשים כמה דקות במקרר כדי שיהיה קל יותר לרדד אותו.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 10-12 דקות עד שהאוזניים מזהיבות קלות.
מצננים ומעבירים לצנצנת. ניתן להקפיא את אוזני ההמן לאחר האפייה. הם נשמרים במקפיא חודשיים ויותר.