מסוג העוגיות שאני הכי אוהבת להכין ולאכול. בצק עלים הוא אחד הבצקים עם הכי הרבה אפשרויות הכנה והוא טעים בטירוף וקל כי הוא קנוי. על בסיס חמאה הוא מושלם!
עוגיות הכי קלות להכנה והכי טעימות… אפשר להכין אותן עם סוכר בלבד או עם סוכר וקינמון או למרוח בנוטלה ואז יש לנו אוזני חזיר ממולאות בנוטלה….כל האפשרויות יוצאות טעימות מאוד מאוד….הכל תלוי בטעם שאוהבים. אצלי אוהבים את המקור – רק עם סוכר. אני משדרגת את הבצק עם חמאה מומסת וכך מקבלת עוגיות עם טעם חמאתי מעלף.
אוזני חזיר, פיל…מה זה משנה העיקר טעיםםם
מצרכים
- חבילת בצק עלים מרודד שהופשר לילה במקרר
- סוכר לפיזור
- 50 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרוגל או פשוט להוציא מהמקרר שעה לפני שמכינים את העוגיות – בימי הקיץ האלה, עם החום המטורף, החמאה תימס כבר מעצמה)
הכנת העוגיות
- פותחים את הבצק המרודד ומחלקים לחתיכות באורך של 30 ס"מ (זה ייראה כמו דףA4).
- מורחים בחמאה מומסת ומפזרים המון סוכר. "מטביעים" את הסוכר עם הידיים או עם מערוך.
- מגלגלים משני הכיוונים לכיוון המרכז או פשוט מגלגלים לכיוון אחד (כך עשיתי הפעם).
- מורחים חמאה מומסת על הגלילה ומפזרים עוד סוכר.
- שמים במקפיא לחצי שעה.
- חותכים לעוגיות ברוחב של 1.5 ס"מ ושוב טובלים כל חתיכה בסוכר מכל הכיוונים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות עד להזהבה של העוגיות.
טיפ טיפונת:
- כשעובדים עם בצק עלים, חשוב מאוד לעבוד עם בצק קר מאוד.
- בזמן שהנגלה הראשונה של העוגיות בתנור, מכינים את הנגלה השנייה ושומרים במקפיא עד שמכניסים לתנור.
תודההההה תרצה יקירה……כייף שבאת לבקר פה
תודה מתכון מעולה יבורכו ידייך אלופה ❤️????❤️?