בקלאווה אוזני המן כי בכל שנה אני חייבת להמציא מתכון/רעיון חדש לאוזני המן והפעם יש כמה מתכונים על הפרק. הראשון הוא הבקלאווה – ביס קטן ומושלם, לא מתוק מידי כך שאפשר לנשנש בלי סוף
כל שנה לפני פורים מתחילה קדחת אוזני ההמן והמוח שלי מתחיל לרקוח מתכונים חדשים. יש לי בבלוג כבר מלאאא אוזני המן עם כל מיני בצקים ומליות ובכל פעם כשנדמה לי שאין כבר מה לחדש, צץ לי רעיון חדש. אני מתחילה עם בקלאווה אוזני המן שיצאו כל כך יפים וטעימים שלא יכולתי להפסיק לבהות בהם ולטעום אותם. כל אוזן היא ביס אחד מושלם.
אז נכון שבדרך כלל מכינים מבצק פילו מאפים אחרים שמנצלים את כל הבצק ללא פחת אבלללל הייתי חייבת להכין אוזני המן והאמת שאין בכלל פחת כי מהשאריות אפשר להכין מאפה מתוק או מלוח וכך לנצל את כולו. אפשר להקפיא את השאריות או לשמור במקרר וכשרוצים להכין את המאפה, פשוט להפשיר את הבצק והוא מפשיר די מהר. מחבילה אחת של בצק יצאו לי קרוב ל – 100 אוזני המן קטנטנים.
בקלאווה אוזני המן
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לגרסת פרווה ניתן למרוח על הבצק שמן קוקוס או נטורינה.
- חובה לשמן היטב את הבצק בחמאה/שמן קוקוס על מנת שנוכל לעצב לאוזן המן הדוקה.
- מכל 4 דפי פילו יוצאים 20 אוזני המן בקוטר ס"מ
- סרטון הדגמה מחכה לכם באינסטגרם שלי
מצרכים לכמות של כ – 80-100 אוזני המן קטנטנים
- 1 חבילה בצק פילו (קניתי של שלושת האופים)
- 150 גרם חמאה מומסת(לפרווה שמן קוקוס או נטורינה) – למריחה על דפי הפילו
- 300 גרם פיצוחים מעורבים: בוטנים קלויים, שקדים לא קלויים, אגוזי מלך לא קלויים
- 50 גרם קוקוס
- 50 גרם שומשום קלוי (קולים על מחבת יבשה)
- 1 כף קינמון
- 1/2 כפית הל
- גרידת תפוז +גרידת לימון
- 1/2 כוס שמן קוקוס/סירופ סוכר
סירופ סוכר
- 2 כוסות סוכר
- 3 כוסות מים
- מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
מכינים את המלית: טוחנים יחד את הבוטנים, השקדים ואגוזי המלך במעבד מזון. מוסיפים את הקוקוס, השומשום ושמן הקוקוס /סירופ סוכר ומעבדים לקבלת מלית דביקה מעט.
מכינים בקלאווה אוזני המן: מניחים 2 דפי פילו על משטח עבודה. את שאר הדפים שלא עובדים איתם מכסים במטלית לחה על מנת שלא יתייבשו. מורחים את הדפים היטב בחמאה/שמן קוקוס משני הצדדים. מניחים מעל הדפים המרוחים בחמאה עוד שני דפים ומורחים גם אותם בחמאה. קורצים עיגולים עם חותכן עגול בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כפית מהמלית על כל העיגולים וסוגרים לאוזן המן. במידה והדפים מתייבשים וקשה לסגור אותם, מורחים עוד מעט חמאה.
מכינים כך את כל כמות הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים 12-14 דקות או עד שהבצק נראה שחום ומוכן.
מכינים סירופ: מבשלים יחד את כל חומרי הסירופ כ – 20-30 דקות על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך מעט.
טובלים את הבקלאווה בסירופ סוכר כשהבקלאווה קרה והסירופ רותח או להפך – בקלאווה חמה וסירופ קר.
מפזרים מעל פיסטוק גרוס.
שומרים בקופסה אטומה. הבקלאווה נשמרת מחוץ למקרר עד שבועיים ובמקרר כמה חודשים. ניתן גם להקפיא את הבקלאווה למשך כמה חודשים.
מה זה סירופ סוכר שמוסיפים לתערובת הפיצוחים
קונים או שאפשר להכין כמו המתכון של הסירופ שכתבת ששופכים מעל?
הסירופ שמכינים ועדיף שמן קוקוס