מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות ברמה של ממכרות. הפעם השוקולד נמצא בבצק ונותן מרקם נימוח במיוחד לעוגיות


מסוג העוגיות שאין כמעט בית שהן לא נמצאות אצלו בצנצנת על בסיס קבוע. הן קלות להכנה וטעימות בטירוף. הפעם הכנתי את אותן מגולגלות אהובות אלא שהפעם הוספתי קקאו לבצק שהפך אותן לשוקולדיות נימוחות במיוחד וטעימותתתת ברמה ממכרת. וכדי להוסיף חטא על פשע, מילאתי במחית קוקוס שבכלל הפכה אותן למסוכנות.

כל מי שמשוטט פה בבלוג יודע שאני מכורה לקוקוס וקוקוס עם שוקולד זה בכלל שילוב קטלני ביותר, כך שכשעלה לי הרעיון להכין את המגולגלות עם קקאו בבצק, היה לי ברור שזה יהיה עם קוקוס. אם רוצים עוד יותר שחיתות, מורחים שכבת נוטלה על הבצק ורק אז את הקוקוס.

כך תכינו
מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
לפני שמתחילים
- חשוב להשתמש בקקאו איכותי עם אחוזי שומן גבוהים (22%-24%), כך מקבלים עוגיות עם טעם של שוקולד אמיתי למרות שאין בהן בכלל שוקולד. קקאו איכותי קונים בחנויות מתמחות באפייה. הוא יקר אבל שווה.
- את מחית הקוקוס ניתן להכין מראש ולהקפיא. היא מתאימה לשמש כמלית גם בעוגות שמרים, בטארטים, באוזני המן ובכלל היא מעולה כמלית לעוגות.
- לאקסטרא שוקולדיות אפשר למרוח שכבת נוטלה לפני שמורחים את הקוקוס.
- ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה. זה ישמור על הטריות שלהן לאורך זמן.
- ניתן להחליף את השמנת החמוצה ב – 1/3 כוס מיץ תפוזים או קרם קוקוס.
מצרכים לכ – 50-60 עוגיות
- 3 כוסות קמח רגיל פחות 3 כפות
- 3 כפות קקאו איכותי
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה(לפרווה שימו מחמאה או שמן קוקוס)
- קורט מלח
- 1/4 כוס שמן
- 100 גרם שמנת חמוצה (לפרווה שימו קרם קוקוס)
- 1 ביצה גדולה
מחית קוקוס – מתכון של ארז קומורובסקי
- 1 כוס חלב (לפרווה – שימו חלב קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 40 גרם חמאה רכה (לפרווה – שימו שמן קוקוס)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 200 גרם קוקוס
אופן הכנה
- בצק: שמים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת אפייה, סוכר וניל, אבקת סוכר, חמאה וקורט מלח ומערבבים יחד.
- מוסיפים לקערה שמן, שמנת חמוצה וביצה ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. עקרונית אפשר להתחיל לעבוד איתו מייד אבל אפשר לשים אותו חצי שעה – שעה במקרר כדי שיהיה קל יותר לעבודה.
- מחית קוקוס: שמים חלב וסוכר בקלחת ומחממים יחד עד שהסוכר נמס. מכבים את האש ומוסיפים לקלחת חמאה ומחית וניל. מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. מניחים בצד 10-15 דקות שהקוקוס יספח את החלב ויהיה נוח למריחה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים כל חלק למלבן, מורחים את המלית על כל שטח הבצק ונעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל את הבצק לרולדה הדוקה.
- מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין חותכים לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק שיהיה לנו קל לפרוס לעוגיות לאחר האפייה.
- מכינים עוד שתי רולדות מהבצק הנותר.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ואופים את הרולדות 15-20 דקות. כיוון שהבצק חום וקשה לראות אם הוא אפוי, יש להיזהר שלא לשרוף את העוגיות.
- מוציאים את הרולדות מהתנור, מקררים אותן היטב לפני שפורסים. בעזרת סכין חדה, פורסים את הרולדות לעוגיות. שומרים בצנצנת אטומה ולפני ההגשה מפדרים במעט אבקת סוכר.
היי יהודית!
האם תוכלי לרשום מהם כמויות הקמח והקקאו בגרמים? השתמשתי בכוס אוניברסלית ועבדתי בדיוק לפי המתכון אבל הנוזל מהקוקוס נזל בתבנית. למרות שעשיתי בדיוק לפי המתכון ונתתי לו לנוח אפילו חצי שעה בצד. מה לדעתך הייתה הטעות? האם להוסיף עוד קוקוס?
תודה מראש!
היי שרית,
הקוקוס אמור להיו משחתי. אין סיבה שייזל. אין לי מושג מה עשית לא נכון. בכל מקרה יש לך פה המרת מידות שתוכלי להיעזר בה: https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a8%d7%aa-%d7%9e%d7%99%d7%93%d7%95%d7%aa/
הכנתי ויצאו מצוינות!
כייף לשמוע חנה
היי! יש גרסה כשרה לפסח?
זה הבצק לפסח.
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d/%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%9b%d7%a9%d7%9c%d7%a4/
הי,
התחלתי להכין את המתכון , הבצק יצא לי ממש רך , האם ככה אמור להיות ?
רשמת שניתן להתחיל להכין גם לפני קירור , אבל לי זה יצא דביקי .
שמתי את זה כרגע במקרר , האם זה יעזור , או שמלכתחילה הבצק לא אמור לצאת כזה דביקי?
תודה מראש
תלוי בסוג הקמח והאם השתמשת בכוסות מדידה. מקרר כן מייצב יותר את הבצק. מקווה שהסתדרת
היי יהודית המדהימה! הכנתי את המתכון ולצערי גם לאחר קירור הבצק היה רק מידי וממש לא נוח לעבודה. ולאחר שהכנתי לתנור הרולדה ממש השתטחה ואפילו מעט נבקעה באמצע.. השתמשתי במידות מדוייקות.. אולי כדאי לרשום את הכמויות גם בגרמים. בכל מקרה תודה!
היי דנית. מצטערת לשמוע שלא הצליח אבל באמת במקרה הזה הכינו מאות אנשים ולא היו תלונות. באמת לחלקם יצאו יותר שטוחות אבל אני מניחה שמשהו בתהליך עשו שונה. זאת האינדיקציה היחידה שלי לדעת שהמתכון טוב גם לאחרים ולא רק לי. את בקלות יכולה לתרגם את הכוסות לגרמים. יש טבלת המרות גם אצלי בבלוג וגם ברשת. מקווה שיצליח לך בפעם הבאה. יש מצב שבגלל החום הכבד הבצק דורש יותר מנוחה והתייצבות. בהצלחה
שלום, אם אני משתמשת בשמן קוקוס, מה הכמות בכרמים? תודה. נראה מעולה
היי. אותה כמות בדיוק כמו חמאה
עוגיות נפלאות, וקלות
הכנתי את הרולדה והכנסתי למקרר הוצאתי ואז חתכתי לפרוסות.
הבצק היה מעט דביק לעבודה.. קימחתי והכל טעים וטוב. תודה!
תודה שחזרת לעדכן יפית. אכן צריך לקמח
שאלה לי .
האם ניתן להחליף את המילוי במילוי אחר ואם כן במה.
תודה
היי רחל, את יכולה מילוי חלבה, מילוי שוקולד ובכלל כל מילוי שאת אוהבת עם שוקולד
היי…האם יכולה להכין אותם עם קקאו רגיל ואולי להוסיף לבצק שוקולד מומס? מתה להכין ואין לי כרגע קקאו איכותי
היי מירי. לא. שוקולד מתנהג אחרת בתוך בצק ואין לי מושג לגבי הכמויות והתוצאה במתכון הזה. עדיף שתשתמשי בקקאו שיש לך.
אמאאאא…
הכנתי עם קקאו רגיל ושמתי שוקולד השחר לפני הקוקוס..למותתתתת…אין דברים כאלה. אין…סכנת התמכרות…למות כמה טעים. למות.
אין עלייך יהודית.
איזה כייףףף שאהבת מירי. תודה שחזרת לעדכן
שלום לך !העוגה נראת מאוד מעניינת עשיתי את הבצק יצא רך אני לא מבינה למה ?
היי אדי,
אולי לא השתמשת בכוסות מדידה אוניברסליים. איך מדדת כמויות? ושנית, אם הבצק רך מידי, תמיד אפשר לשים במקרר שעה שעתיים והוא מתייצב. עקרונית, אם מדדת כמויות נכונות לא אמור להיות רך מידי
יצא מעולה!!!!! מרחתי נוטלה לפני מילית הקוקוס, יצא מה זזזזהה טעייםם! תודה רבה!
איזה כייףףף לשמוע איריס. רעיון מעולהה עם הנוטלה. זה בדיוק מה שחשבתי לעשות בפעם הבאה שאכין.
המתכון נראה ממש טוב, תודה רבה. האם יש אפשרות להחליף את הקמח בשביל רגישים לגלוטן?
היי אורית. לא ניסיתי אבל יש קמח שנקרא כרגיל שלדעתי יתאים. אם את מנסה אשמח לדעת אם הצליח
המתכונים שלך מאד ברורים קלים והעיקר טעימים..ישר-כוח ♡♡
תודה רבה נאווה ♥
האם אפשר לעשות את העוגה פרווה?
היי שרה,
עדכנתי את המתכון והתחליפים לפרווה