עוגיות מעמול במילוי אגוזי מלך הן עוגיות במרקם פריך מיוחד בזכות סולת שיש בבצק. העוגיות מקבלות קראנצ'יות מיוחדת ויחד עם המלית הן טעימות בטירוף ונטרפות כמו גרעינים

מעמולים הן עוגיות שאני מכינה בדרך כלל לשבירת הצום ביום כיפור או בפורים למשלוחי המנות. כאחת שידועה בחוסר סבלנות משווע, אני ממש לא בנוייה להכין את העוגיות האלה על בסיס קבוע. ההתייחסות האישית שדורשות העוגיות לא מתאימה לי יותר מידי ואני מעדיפה להכין עוגיות קלות יותר להכנה בלי הרבה התעסקויות.
ובכל זאת, אני מידי פעם מכינה כי הן מיוחדות. הבצק שלהן מורכב גם מקמח וגם מסולת. הסולת מעניקה קראנצ'יות מיוחדת לעוגיות ויחד עם המלית הכל כך טעימה של האגוזים מתקבלות עוגיות מהטעימות שהכנתי.
המתכון של הבצק לקוח מהספר של מיקי שמו "אוצר העוגיות". המלית היא אלתור שלי שבאופן מפתיע הספיק בול לכמות הבצק, אבל ממש בול! וזו לא טעות – אין בכלל סוכר בבצק. המתיקות מתקבלת מהמלית ומאבקת סוכר שבוזקים בנדיבות אחרי האפייה.
עוגיות מעמול במילוי אגוזי מלך
מצרכים לכמות של 50-60 עוגיות
לבצק
- ¾ כוס מים
- ½ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ קילו קמח רגיל
- ¼1 כוסות סולת (250 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 300 גרם חמאה רכה
למלית אגוזי מלך
- 3 כוסות אגוזי מלך
- 1 ביצה
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 כוס סוכר
אופן הכנה
- הבצק: שמים בקערה את המים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים קמח, סולת, אבקת אפייה וחמאה ולשים עם הידיים חצי דקה רק עד שמאחדים את הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה -שעתיים.
- המלית: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המלית למחית מרציפנית.
- מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של 4 ס"מ, מכינים כדורים ממחית האגוזים באותה כמות של כדורי הבצק.
- משטחים על היד כל כדור בצק לעובי של ½ ס"מ, מניחים במרכז כדור של מלית האגוזים וסוגרים לכדור. מכינים כך את כל כמות הבצק. בעזרת צובטן מיוחד למעמולים צובטים מסביב לכדורים ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על תכנית טורבו כ- 15-20 דקות עד שתחתית העוגייה מזהיבה. החלק העליון אמור להישאר בהיר מאוד.
- מצננים, בוזקים הרבה אבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.
עוד כמה קטנות
- אפשר למלא במגוון מליות כגון: פיסטוקים, תמרים ואגוזים, קוקוס וכו'.
- העוגיות נשמרות כמה חודשים במקפיא בכלי אטום או 10 ימים בצנצנת בטמפרטורת החדר.
היי גודי
אשמח לדעת האם ניתן להמיר את החמאה לשמן?
ואם כן מה תהיה כמות השמן?
היי חן, חמאה ושמן הם ני חומרים שונים לחלוטין. לא ניתן להמיר ביניהם. את יכולה לשים נטורינה או שמן קוקוס באותה כמות
היי יהודית
מהו צובטן מעמולים? והאם יש שיטה להכנה בלעדיו? אני גרה בארגנטינה ואני בספק רב אם אמצא אחד :)))
היי אבייה, יש צובטן מיוחד למעמולים וגם מעין כפות מיוחדות שמעצבות את העוגייה. את יכולה להיעזר במזלג
נראה מדהים.. האם לדעתך יש אפשרות לעשותן כגלילות?
היי איריס. תודה רבה. אני לא בטוחה כי הבצק מאוד עדין אבל שווה לנסות