עוגיות מעמול במילוי אגוזי מלך הן עוגיות במרקם פריך מיוחד בזכות סולת שיש בבצק. העוגיות מקבלות קראנצ'יות מיוחדת ויחד עם המלית הן טעימות בטירוף ונטרפות כמו גרעינים
מעמולים הן עוגיות שאני מכינה בדרך כלל לשבירת הצום ביום כיפור או בפורים למשלוחי המנות. כאחת שידועה בחוסר סבלנות משווע, אני ממש לא בנוייה להכין את העוגיות האלה על בסיס קבוע. ההתייחסות האישית שדורשות העוגיות לא מתאימה לי יותר מידי ואני מעדיפה להכין עוגיות קלות יותר להכנה בלי הרבה התעסקויות.
ובכל זאת, אני מידי פעם מכינה כי הן מיוחדות. הבצק שלהן מורכב גם מקמח וגם מסולת. הסולת מעניקה קראנצ'יות מיוחדת לעוגיות ויחד עם המלית הכל כך טעימה של האגוזים מתקבלות עוגיות מהטעימות שהכנתי, ברמה שאי אפשר להפסיק לאכול עוד ועוד.
המלית היא מלית אגוזי מלך שאני טוחנת למעין מרציפן, אפשר למלא גם בתמרים ואגוזים, פיסטוקים או שקדים טחונים. וזו לא טעות – אין בכלל סוכר בבצק, המתיקות מתקבלת מהמלית ומאבקת סוכר שבוזקים בנדיבות אחרי האפייה.
עוגיות מעמול במילוי אגוזי מלך
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבצק יוצא מאוד מאוד דביק וחייב מינימום שעתיים במקרר ולילה שלם יעשה לו רק טוב. לא להתפתות להוסיף קמח, הבצק מסתדר אחרי קירור.
- אני מכינה עם קמח ייעודי לעוגיות ואני ממליצה מאוד להשתמש בו לעוגיות וטארטים. הקמח דל בגלוטן והעוגיות יוצאות הרבה יותר מוצלחות עם קמח עוגיות. ניתן לקנות בכל סופר, יש לכמה חברות.
- ניתן למלא גם בתמרים כמו פה וגם בפיסטוקים או שקדים.
- העוגיות נשמרות כמה חודשים במקפיא בכלי אטום או 10 ימים בצנצנת בטמפרטורת החדר.
מצרכים לכמות של 54 עוגיות
לבצק
- ¾ כוס מים (170 גרם)
- ½ כוס שמן (100 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- ½ ק"ג קמח (מומלץ מאוד קמח עוגיות)
- ¼1 כוסות סולת (250 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 300 גרם חמאה רכה (להוציא שעה מראש מהמקרר)
מלית אגוזי מלך
- 3 כוסות גדושות אגוזי מלך (350 גרם)
- 1 ביצה
- גרידת לימון מלימון שלם
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערה את המים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים קמח, סולת, אבקת אפייה וחמאה ולשים עם הידיים חצי דקה – דקה רק עד שמאחדים את הבצק, מתקבל בצק דביק מאוד וזה בסדר גמור. מקמחים מעט את הבצק, משטחים למלבן, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעתיים או עד שהבצק קר לחלוטין ונוח לעבודה. כשהבצק קר ונוח לעבודה מחלקים אותו ל – 54 כדורים במשקל 25 גרם.
מכינים מלית אגוזים: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המלית למחית מרציפנית. מכינים מהמלית 54 כדורים במשקל 10 גרם.
מכינים עוגיות: מקמחים מעט את הידיים, משטחים על היד כדור בצק לעובי של ½ ס"מ, מניחים במרכז כדור של מלית האגוזים וסוגרים לכדור חלק. מכינים כך את כל כמות הבצק והמלית. מניחים על משטח עבודה ריבוע של נייר אפייה ומקמחים אותו מעט, מניחים על נייר האפייה כדור בצק ומקמחים גם אותו. בעזרת צובטן מיוחד למעמולים צובטים מסביב לכדורים, כאשר כל פעם מסובבים את נייר האפייה כדי שיהיה קל יותר לצבוט. מי שמיומן יכול לעשות את אותה פעולה על כף היד אבל הטכניקה הזו מקלה על הפעולה. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על תכנית טורבו כ- 20 דקות, עד שתחתית העוגייה מזהיבה והחלק העליון בהיר מאוד. מצננים, בוזקים הרבה אבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.
היי יהודית רציתי לשאול לגביי עוגיות כאלו שישנו סולת במרכיבים..לאחר אפייה כשהן מוכנות עדיין אני יכןלה להרגיש את הגרגיריות של הסולת בעוגייה
יש לך מושג מה הסיבה?
היי אביב,
כי זה סולת.. יש מי שאוהב את המרקם ויש מי שלא
היי גודי
אשמח לדעת האם ניתן להמיר את החמאה לשמן?
ואם כן מה תהיה כמות השמן?
היי חן, חמאה ושמן הם ני חומרים שונים לחלוטין. לא ניתן להמיר ביניהם. את יכולה לשים נטורינה או שמן קוקוס באותה כמות
היי יהודית
מהו צובטן מעמולים? והאם יש שיטה להכנה בלעדיו? אני גרה בארגנטינה ואני בספק רב אם אמצא אחד :)))
היי אבייה, יש צובטן מיוחד למעמולים וגם מעין כפות מיוחדות שמעצבות את העוגייה. את יכולה להיעזר במזלג
נראה מדהים.. האם לדעתך יש אפשרות לעשותן כגלילות?
היי איריס. תודה רבה. אני לא בטוחה כי הבצק מאוד עדין אבל שווה לנסות