תבשיל מרוקאי אותנטי שמכינים בחגים ואירועים מיוחדים. בשר בקר או בשר טלה שמתבשל שעות ברוטב של המון בצל עד שהכל מתקרמל ומקבל צבע זהוב עמוק משגע וטעמים עמוקים מדהימים. את התבשיל הכנתי הפעם בתנור, הכל מתבשל לו לאט לאט בסיר יציקה של מגנוס ומתקבל תבשיל חגיגי מושלם
את התבשיל הזה אני מכינה פעמיים בשנה – בראש השנה ובפסח. למה? סוג של מסורת שנמשכת עד היום. בשר בקר או בשר טלה או גם וגם שמתבשלים שעות עם המון בצל שמשחרר את הטעמים הטבעיים המתקתקים שלו. הפעם הכנתי את התבשיל בסיר יציקה של מגנוס בתנור. התחלתי את התהליך על הגז ואז שלחתי את הסיר לתנור למשך כ – 4 שעות. הבצל התקרמל וקיבל צבע זהוב מדהים, הבשר הפך רך כמו חמאה. אני מגישה את התבשיל עם אורז לבן ועם תוספת של צימוקים ושקדים מטוגנים קלות בשמן זית.
תבשיל חגיגי שאני אוהבת להגיש למרכז השולחן והוא תמיד גונב את ההצגה ומתחסל ראשון.
בשר עם בצל שמכינים בסיר ברזל יצוק בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את התבשיל הכנתי בסיר יציקה אובלי של מגנוס. עושים את ההכנה הראשונית על הגז ואז נותנים לתנור לעשות את כל העבודה.
- בתבשיל הזה אין נוזלים! אין הרבה תבלינים כי אין צורך. הבשר הטרי והבישול הארוך מעניקים לתבשיל טעמים עמוקים מדהימים.
- אפשר להכין את התבשיל רק עם צוואר כבש או כל חלק אחר של בשר טרי שמתאים לבישול ארוך.
- כנסו פה לתבשיל קציצות עם בצל.
לבשר ובצל – מצרכים ל -5-6 מנות
- 1. ק"ג בשר אונטריב טרי (מספר 2)
- 1/2 ק"ג צוואר טלה טרי
- 10-12 בצלים גדולים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 מקל קינמון
- 5-6 עלי דפנה
- 1-1.5 כפות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף סוכר חום בהיר (לא חובה)
מצרכים לאורז חגיגי עם שקדים וצימוקים
ל-4 -5 מנות
- 3 כוסות אורז יסמין
- כ- 1/3 כוס שמן זית
- 5-6 עלי דפנה
- כ – 1.5 כפות שטוחות מלח
- 4.5 כוסות מים רותחים
לתוספת שקדים וצימוקים מטוגנים
- 100 גרם שקדים מולבנים
- 100 גרם צימוקים בהירים שהושרו חצי שעה במים רותחים.
- 1/4 כוס שמן זית לטיגון
אופן הכנה
מחממים בסיר רחב וגדול את השמן עד שהוא ממש חם. מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים כמה דקות מכל צד עד שהבשר משחים היטב. את הבשר מניחים בשכבה אחת ואם הסיר לא מספיק גדול כדי להכיל את כל כמות הבשר, צורבים אותו בשתי נגלות, מוציאים את קוביות הבשר לצלחת.
מחממים את התנור לחום של 150 מעלות. קולפים את הבצל ופורסים לרצועות גסות, אין צורך לדייק כי ממילא הבצל מתבשל שעות ומצטמצם למעין ריבה. מבשלים את הבצל בערך 15-20 דקות עד שהוא מתחיל לאבד מעט את הנפח, מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור, מוסיפים גם את מקלות הקינמון ועלי הדפנה, מערבבים ומחזירים לסיר את קוביות הבשר. מעבירים את הסיר לתנור ומניחים על רשת במרכז התנור למשך כשעתיים – שעתיים וחצי. הבצל מתקרמל ומקבל צבע עמוק, הבשר כבר רך וכל התבשיל כמעט מוכן. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול. אם חסר מתיקות מוסיפים כף סוכר חום. ממשיכים לבשל את הסיר עוד כשעה או עד שנראה מוכן.
מכינים אורז: מחממים שמן בסיר רחב על אש נמוכה, מוסיפים אורז ומטגנים תוך ערבוב כ -2 דקות. מוסיפים עלי דפנה, מלח ומים רותחים ומערבבים. טועמים את המים, הם צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל. סוגרים את הסיר ומנמיכים את האז ללהבה הכי נמוכה שיש בגז. מניחים על תחתית המכסה מגבת מטבח נקייה ובלי ריח של מרכך וסוגרים את הסיר (המגבת אוטמת לחלוטין את בריחת האדים והאורז מתבשל בדיוק במידה הנכונה ושומר על עסיסיות). מבשלים את האורז כ – 10 דקות, פותחים והופכים עם מזלג, סוגרים ומבשלים עוד 10 דקות. משאירים בסיר מכוסה עוד 5 דקות, פותחים ומערבבים מלמטה למעלה עם מזלג כדי לאוורר את האורז.
מכינים תוספת צימוקים ושקדים: מסננים את הצימוקים מהמים ומייבשים בעזרת מגבת מטבח. מחממים שמן זית מחבת ומטגנים את הצימוקים תוך כדי ערבוב עד שהצימוקים מזהיבים מעט. מוציאים את הצימוקים למסננת שמניחים מתחתיה קערית לקליטת עודפי השמן. מטגנים באותה צורה את השקדים עד להזהבה (זה קורה מהר – זהירות שלא לשרוף אותם). מוציאים לקערה עם נייר סופג ושומרים בקופסה עד להגשה.
מרכיבים ומגישים: מניחים את האורז בצלחת הגשה רחבה ויוצרים במרכז גומה. מניחים את הבשר והבצל בתוך הגומה. מפזרים שקדים וצימוקים מטוגנים על האורז ומגישים.
שלום יהודית, נתקלתי במתכון שלך ומאד אהבתי. האם ניתן להשתמש בסוג בשר אחר, במידה ואל אשיג את האונטריב? נדיר למצוא אותו בסופרים, או אצל הקצבים. אשמח לתשובתך. תודה ויום טוב
אפשר עם כל סוג של בשר לבישול ארוך אבל זה בשר שיש בכל מקום. זה לא נדיר והוא הכי מתאים והכי טעים
תודה על תשובה מהירה, גם אני אוהבת את אונטריב, לא תמיד מוצאת. האם ניתן להשתמש בשריר הזרוע מס 8, או צוואר?
בהחלט כן
איזה תוכנית בתנור? חום עליון תחתון או טורבו?
היי שרי,
אם לא רשום במיוחד אז תמיד תכנית רגילה
היי.. האם לאחר שעתיים וחצי מוציאה מהתנור ומתקנת תיבול והכוונה לבישול עוד שעה זה בתנור נכון?
אכן כן. זה כתוב במפורש בהמשך:
״התבשיל כמעט מוכן. בשלב הזה טועמים ומתקנים תיבול. אם חסר מתיקות מוסיפים כף סוכר חום. ממשיכים לבשל את הסיר עוד כשעה או עד שנראה מוכן.״
תודה רבה יהודית.. אני אוהבת את המתכונים שלך מאוד
תודה רבה????
כל הזמן שהסיר בתנור הוא מכוסה?
בסיר ברזל כן
כשהסיר נמצא בתנור,הוא מכוסה?
כן
אפשר להכין את התבשיל על הכיירים?
בטח
אם אני מכין את הבשר יום לפני ההגשה, להשאיר בסיר ולחמם למחרת בתנור?
זה לא ייבש את הבשר? תודה על מתכונים מנצחים. חג שמח.
ממש לא! אין שום בעייה להכין אפילו יוציים שלושה מראש ולחמם. בשר לבישול ארוך לא מתייבש