אחד הטארטים הכי קלים להכנה והכי טעימים. השילוב של הבוטנים המלוחים והשוקולד הוא מטריף בעיני וכל כך טעיםםם
טארט זו העוגה המועדפת עליי מכל העוגות. הבצק הפריך שמכיל בתוכו כל פעם מלית אחרת הוא מדהים בעיני ואני גם הכי אוהבת להכין טארטים. כמעט תמיד יהיה לי בצק טארט מוכן כבר בתוך התבנית במקפיא, כך שכל שנותר הוא להכין מלית טעימה ולאפות. אפילו הכנתי מדריך שלם שמסביר בדיוק איך להכין בצק פריך מושלם.
בוטנים מלוחים ושוקולד זו אהבה ענקית מאז ומתמיד ולכן כשראיתי את הטארט המטריפה הזאת מבית היוצר של המוכשרת סיגל פרץ ברמר מהבלוג אפייה ביתית היה לי ברור שאני חייבת להכין. מה גם, שהוא כל כך קל להכנה כך שלא היו התלבטויות. סיגל הכינה אותו עם עוגיות בוטנים של פסח כי היא מאוד אוהבת אותן. אני לעומתה ממש לא אוהבת אותן, אז את הבסיס הכנתי עם בוטנים קלויים מלוחים שהבעלול באדיבותו קלף לי מהקליפה הדקה, טחנתי אותם והכנתי מהם בסיס טעים בטירוף שמשתלב מעולה עם השוקולד. הוספתי גם גרידת תפוז שממש ממש שדרגה את הטעם אבל מי שלא אוהב שוקולד בטעם תפוז יכול לוותר על זה.
כ – 15-20 דקות עבודה ומקבלים את אחד הטארטים הכי יפים והכי טעימים שהכנתי ובקלי קלות ממירים אותו לפרווה. הסבר איך לפרוות אותו – בהמשך.
טארט בוטנים מלוחים ושוקולד
לפני שמתחילים
ניתן בקלות להמיר את הטארט הזה לפרווה באופן הבא: במקום שוקולד חלב שמים את כל הכמות שוקולד מריר. במקום שמנת מתוקה שמים קרם קוקוס. מוותרים על הנוטלה ושמים עוד 50 גרם שוקולד מריר.
מצרכים לתבנית בקוטר 22 ס"מ
לבסיס
- 2 כוסות בוטנים גרוסים (קלויים מלוחים)
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית גרידת תפוז
- 1 ביצה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
למלית השוקולד והבוטנים
- 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 50 גרם שוקולד חלב (לפרווה לשים שוקולד מריר)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה ( לפרווה לשים קרם קוקוס)
- 2 כפות גדושות נוטלה ( לפרווה, לשים עוד 50 גרם שוקולד מריר)
- 200 גרם בוטנים קלויים מלוחים מנוקים מקליפות (בערך כוס וחצי)
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- לשים במעבד מזון את הבוטנים, הסוכר וגרידת התפוז ולעבד כמה דקות עד שהבוטנים משחררים את השומן והופכים למעין מחית. מידי פעם לעצור ולגרד מהדפנות את התערובת.
- מוסיפים ביצה, אבקת אפייה ותמצית וניל ומעבדים לתערובת אחידה.
- להניח רינג על גבי תבנית תנור רגילה שהנחנו עליה נייר אפייה (אם אופים בתבנית טארט רגילה אין צורך לרפד את הבסיס בנייר אפייה, רק לשמן היטב כדי להקל על החילוץ). לשמן את הרינג או התבנית ועם ידיים רטובות מעט לשטח את התערובת על הבסיס והדפנות.
- לאפות 5 דקות בחום של 170 מעלות, להנמיך את חום התנור ל- 160 מעלות בטורבו ולאפות עוד 10 דקות.
- להוציא מהתנור, לקרר לטמפרטורת החדר ולחלץ מהתבנית.
- להכין את תערובת השוקולד והבוטנים: להמיס יחד במיקרוגל שוקולדים ושמנת מתוקה בפולסים של חצי דקה כל פעם וערבוב עד שהשוקולד נמס. להוסיף נוטלה ולערבב היטב. להוסיף בוטנים ולערבב.
- למזוג את תערובת השוקולד והבוטנים לתוך הטארט.
- להכניס לקירור של כמה שעות עד להתייצבות מלאה של השוקולד לפני שפורסים.
שלום,
לגבי הבוטנים בבסיס, האם גם הם צריכים להיות מנוקים מקליפות? (לא מוזכר בפירוש בניגוד למלית, שם זה מוזכר בפירוש).
תודה
גם בבסיס
תודה רבה!
היי,
תודה על המתכון המהממם…
האם ניתן להחליף את הבוטנים באגוזים אחרים?
אם כן על אילו את ממליצה?
היי נטי,
בטח! פקאנים, אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, כל אגוז שאת אוהבבת
העוגה נראת טעמה אני יכין ואני יספר לך אני גם יהודית אביב כל הזמן שואלים אותי אם אני כותבת מתכונים
יההה איזה קטע עם השם. מגניב 🙂 תכיני. טארט מעולה
היי יהודית, בהמרה לפרווה להשתמש בכל המתכון בשוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
היי אורנית. כן
היי! יש דרך להחליף את הביצה בקלתית לגרסה טבעונית? ובמה אפשר להחליף?
היי טל,
כיוון שיש המון שומן בבוטנים, הייתי מנסה לשחרר את השומן מהבוטנים שיהיו כמו מרציפן, רק בוטנים וסוכר משטחת בתבנית בלי לאפות. זה בטוח יהיה מעולה
אם אני מכינה בתבנית בגודל 24?
היי אילנה. נראה לי שיהיה בסדר. אולי תצטרכי להגדיל קצת רק את הבסיס
אצלי לא אוהבים כל כך בוטנים.אכין אותה עים אגוזי מלך.נראה מעולה
זה יהיה טעים עם כל אגוז. תודההה יקירה
האמת, צודקת. תודההה וויני ומועדים לשמחה
טארט מהמםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
מעורר תיאבון ברמות!!
תרשי לי "לתקן" אותך – ניראה לי צריך שתים וחצי כוסות להכנת התחתית. חצי כוס זה לאכילה תוך כדי ההכנה 🙂
חג שמח ג'ודי לך ולכל המשפחה (ולכל עם ישראל), מלא חירות רוחנית!!