לא רק אוכל מרוקאי יש פה 🙂
מצה בריי מתוק טעים בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש. אני מכינה אחד גדול במחבת וחותכת למשולשים. תוך פחות משעה הכל נעלם כלא היה
לא רק אוכל מרוקאי יש פה!! אמנם מצה בריי זה מאכל אשכנזי, אבל זה כל כך טעים שחייבים להכין. בתור ילדים היינו מכינים פשוט מצה מטוגנת ואוכלים עם סוכר. כשגדלתי, זה היה התפקיד שלי בפסח. מרטיבה מצות, חותכת לריבועים, טובלת בביצה וחלב ומטגנת בחמאה. עוד לפני שהייתי מניחה בצלחת זה היה נחטף וככה במשך שעות היינו מטגנים ואוכלים.
הבוקר הכנתי שוב את "הבלינצ'סים" מצות שלי, אלו שאני מורחת עליהם נוטלה, מפזרת קוקוס ואגוזים קצוצים, שמה בננה, מגלגלת ומטגנת. זה טעים בטירוף וחובה להכין פעם אחת במהלך החג.
נשארה לי בלילת ביצים וחלב ומייד שברתי לתוכה מצות וטיגנתי מצה בריי משפחתית במחבת. זה יוצא מטורף, קריספי בקצוות ורך, ספוג בטעמים במרכז, די דומה לפרנץ' טוסט.
מצה בריי מתוק מושלם
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
מצרכים למצה בריי בקוטר 20 ס"מ
- 4 מצות
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב
- 2 כפות סוכר חום/לבן
- קורט מלח
- 1/2 כפית מחית וניל/תמצית וניל אמיתי
- לטיגון: 30 גרם חמאה + 2-3 כפות שמן
- להגשה: סוכר חום בהיר (אפשר גם קינמון)
אופן הכנה
שמים בקערה או צלחת עמוקה ביצים, חלב, סוכר, קורט מלח ומחית וניל וטורפים עם מזלג. שוברים את המצות גס לתוך בלילת הביצים ומערבבים. משאירים כך 5 דקות.
מחממים חמאה ושמן במחבת על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
מוזגים את תערובת המצות למחבת, מכסים ומנמיכים את הלהבה לנמוכה.
מטגנים כ – 7-10 דקות עד שמצה בריי מתייצבת ומזהיבה. בעזרת צלחת הופכים את המצה בריי ומחזירים למחבת לטיגון צד שני. מטגנים את הצד השני עוד כמה דקות עד שגם הוא מזהיב והופכים על צלחת הגשה.
מפזרים סוכר חום (אפשר גם קינמון למי שאוהב), חותכים למשולשים ומגישים.
המצה בריי הכי טעים כשהוא חמים, הקצוות קריספיים וזה ממכר אבל טעים גם כשהוא מתקרר.
אצלנו במשפחה אף פעם לא מכינים מצה בריי אבל שמעתי על זה מחברים אז נכנסתי לפה כדי לראות מה זה וזה בדיוק כמו הקובנת מצות שסבתא שלי התימנייה מכינה כל פסח
ממש טעים, תודה על המתכון
זה טעים ממש
חג שמח
מצה בריי זהו אחד המאכלים הכי טעים שאני מאוד אוהבת. למדתי להכין אותו מחמותי וכאן אני רוצה לתת לך שינוי שכדאי לך לנסות בעתיד. את הקינמון הוסיפי לתערובת עצמה ולא מלמעלה . שינוי קטן אומנם אבל בהחלט משנה מאוד.
מאחלת לכולנו שהחגים הבאים יהיו יותר שמחים.
היי תודה רבה. לא כולם אוהבים אצלי קינמון ולכן לא שמה בתוך החומרים
אפשר להמיר את החלב המים או חלב סויה ?
היי, הכנתי את זה ויצא מושלם!!! אל תספרי לאמא שלי, אבל יותר טוב משלה. ממש כמו פרנץ' טוסט מצתי. באסה שבגלל שמירה אדוקה על תזונה אני יכולה לאכול את זה רק פעם אחת בחג, אבל יצא מעולה.
עשיתי טיפונת שינויים – 3 וחצי מצות כי רציתי את זה על הצד היותר רך, הוספתי חצי כפית קינמון לבלילה עצמה, ולפני שהפכתי לצד השני לטיגון של שני הצצדים פיזרתי מעל פרוסות בננה שהתקרמלו במחבת, וכשהוצאתי שמתי לכל אחד שתי כפיות מייפל. מדהים! תודה על המתכון 🙂
איזה כייף והשדרוג מושלםםם