לא רק אוכל מרוקאי יש פה 🙂
מצה בריי מתוק טעים בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש. אני מכינה אחד גדול במחבת וחותכת למשולשים. תוך פחות משעה הכל נעלם כלא היה


לא רק אוכל מרוקאי יש פה!! אמנם מצה בריי זה מאכל אשכנזי, אבל זה כל כך טעים שחייבים להכין. בתור ילדים היינו מכינים פשוט מצה מטוגנת ואוכלים עם סוכר. כשגדלתי, זה היה התפקיד שלי בפסח. מרטיבה מצות, חותכת לריבועים, טובלת בביצה וחלב ומטגנת בחמאה. עוד לפני שהייתי מניחה בצלחת זה היה נחטף וככה במשך שעות היינו מטגנים ואוכלים.

הבוקר הכנתי שוב את "הבלינצ'סים" מצות שלי, אלו שאני מורחת עליהם נוטלה, מפזרת קוקוס ואגוזים קצוצים, שמה בננה, מגלגלת ומטגנת. זה טעים בטירוף וחובה להכין פעם אחת במהלך החג.
נשארה לי בלילת ביצים וחלב ומייד שברתי לתוכה מצות וטיגנתי מצה בריי משפחתית במחבת. זה יוצא מטורף, קריספי בקצוות ורך, ספוג בטעמים במרכז, די דומה לפרנץ' טוסט.

מצה בריי מתוק מושלם
כנסו כאן לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
מצרכים למצה בריי בקוטר 20 ס"מ
- 4 מצות
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב
- 2 כפות סוכר חום/לבן
- קורט מלח
- 1/2 כפית מחית וניל/תמצית וניל אמיתי
- לטיגון: 30 גרם חמאה + 2-3 כפות שמן
- להגשה: סוכר חום בהיר (אפשר גם קינמון)
אופן הכנה
שמים בקערה או צלחת עמוקה ביצים, חלב, סוכר, קורט מלח ומחית וניל וטורפים עם מזלג. שוברים את המצות גס לתוך בלילת הביצים ומערבבים. משאירים כך 5 דקות.
מחממים חמאה ושמן במחבת על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
מוזגים את תערובת המצות למחבת, מכסים ומנמיכים את הלהבה לנמוכה.
מטגנים כ – 7-10 דקות עד שמצה בריי מתייצבת ומזהיבה. בעזרת צלחת הופכים את המצה בריי ומחזירים למחבת לטיגון צד שני. מטגנים את הצד השני עוד כמה דקות עד שגם הוא מזהיב והופכים על צלחת הגשה.
מפזרים סוכר חום (אפשר גם קינמון למי שאוהב), חותכים למשולשים ומגישים.
המצה בריי הכי טעים כשהוא חמים, הקצוות קריספיים וזה ממכר אבל טעים גם כשהוא מתקרר.