יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון
ראשי » ביקורות והמלצות » פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון

פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 6 באפריל 2024 25 תגובות

המנה שתגנוב את ההצגה על שולחן החג – פשטידת מצות בשכבות של פירה נימוח וטעים במיוחד ומעליו שכבת בשר עם צנוברים והכל ביחד חגיגה שלמה, טעימה ויפהפייה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון

אני מודה שפסח הוא בין החגים הכי אהובים עליי אחרי חנוכה 🙂 ולא רק כי בתקופה הזאת אני חוגגת יומולדת, אלא כי אני אוהבת את האביב, את הפריחה, תחושה של ניקיון והתחדשות באוויר, הקייץ ממשמש לו ואני מטורפת על הקייץ. אני מאלה שאוהבים מאוד מצות ואני אפילו אוכלת אותן במהלך השנה, כך שאין לי בכלל בעייה עם החג והמגבלות שלו, אלא להפך.


כל חג מחדש אני חופרת לעצמי במוח כדי להביא עוד מנה חדשה שעוד לא הכנתי. הפעם זאת הפשטידה היפהפייה הזאת, שלמען האמת הכנתי אותה כבר לפני מלא שנים ועקב תמונות ישנות מחרידות ובלתי ניתנות לצפייה 🙂 הסרתי את המתכון מהבלוג וסוף סוף צילמתי תמונות חדשות ומתכון מעודכן וטעים יותר. למעשה עשיתי וריאציה לפאי רועים שעטוף במצות.


אין ספק שהסיר המרובע המהמם מסדרת השמפיין החדשה של מגנוס נתן לי השראה לחדש את המתכון הזה. איך שראיתי אותו ידעתי שאכין בו פשטידה או מקלובה כי זה באמת מתבקש. כמובן שאפשר להכין גם בסיר עגול.

כל האתר של מגנוס בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit


מכינים בשר טחון ופירה בנפרד, מסדרים את המצות בסיר שישמשו כלי קיבול לבשר ולפירה ומסדרים אותם בשכבות. בינתיים מכינים ציר ירקות שאיתו נרטיב בהמשך את הפשטידה.


פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון

לפני שמתחילים

ניתן לצפות כאן בסרטון שלבי ההכנה באינסטגרם שלי

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • ניתן להכין את הפשטידה בכל סיר (לא חייב מרובע).
  • ניתן להכין את כל השלבים של הפשטידה כולל שלב ההרכבה מראש ולאפות כמה שעות לפני שאוכלים. ניתן גם להכין יום מראש ולחמם בתנור כשהפשטידה עטופה בנייר כסף.
  • אפשר להכין רק עם פירה או רק עם בשר.
  • הפשטידה נשמרת מצויין כמה ימים במקרר.
  • את הפשטידה פורסים כחצי שעה אחרי האפייה כדי לאפשר לה להתייצב.

מצרכים לסיר מרובע בגודל 24 ס"מ

לשכבת הבשר

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 ק"ג בשר טחון טרי שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית בהרט
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות קמח שקדים
  • חופן צנוברים קלויים קלות על מחבת יבשה
  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים

לשכבת הפירה

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 4 חלמונים

לציר ירקות

  • 6 גבעולי סלרי כולל העלים
  • 1 תפוח אדמה עם הקליפה
  • 1 בצל חצוי עם הקליפה
  • 1 גזר חתוך גס עם הקליפה
  • 6 עלי דפנה
  • 10 פלפל אנגלי
  • 1 כפית מלח
  • 3 ליטר מים

להרכבת הפשטידה

  • 8 מצות

אופן הכנה

מכינים את שכבת הבשר: מחממים שמן זית במחבת רחבה עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה כשהמחבת מכוסה עם מכסה. מידי פעם מערבבים וממשיכים עד שהבצל ממש מקורמל ושחום. מוסיפים את הבשר ומגבירים את הלהבה לגבוהה. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר ונותנים לו להיצרב טוב טוב כשמידי פעם מערבבים. מתבלים בכורכום, מלח, פלפל שחור ובהרט, מערבבים ומכסים את המחבת. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ומידי פעם מערבבים. המטרה היא ממש לצרוב את הבשר כדי להוציא ממנו את כל הטעמים. כשמוכן והבשר רך ומתובל טעים מכבים את הלהבה ומקררים כמה דקות. מוסיפים את הביצים, קמח שקדים, פטרוזיליה וצנוברים ומערבבים טוב. זה אמור להיות עיסה דביקה מעט. מניחים בצד עד להרכבת הפשטידה.

מכינים את שכבת הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים לחלוטין. מועכים עם מועך תפוחי אדמה, מחזירים לסיר, מניחים את הסיר על להבה נמוכה וכל הזמן מערבבים במטרה לייבש את הפירה. מסירים מהאש, מוסיפים מלח, פלפל וחלמונים ומערבבים מייד לפירה חלק. מניחים בצד עד להרכבה.

מכינים ציר ירקות: שמים את כל הירקות והמלח בסיר גדול עם מים ומבשלים על להבה בינונית – נמוכה כשעתיים או יותר עד שמתקבל ציר עשיר וטעים.

מרכיבים את הפשטידה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרטיבים תחת זרם מים את המצות למשך כמה דקות ומעבירים לספיגה בתוך מגבת. משאירים כך 10-15 דקות עד שהמצות רכות. חוצים 7 מצות לחצי ואת השמינים משאירים שלמה. משמנים קלות את הסיר בשמן זית ומסדרים את חצאי המצות בצורה חופפת על בסיס הסיר והדפנות כך שיישארו מעט שוליים שבהם נכסה את המלית. מניחים גם חצי מצה במרכז הסיר על מנת שתהיה מעטפת מושלמת לפשטידה. מניחים את שכבת הבשר ומהדקים היטב עם כף, מעל הבשר מניחים שכבת פירה ומורחים אותו בצורה שווה. מניחים על הפירה מצה שלמה ועליה סוגרים את השוליים שהשארנו כשסידרנו את חצאי המצות. עוטפים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף (כולל הידיות) ומעבירים לתנור לאפייה של כ – 45-50 דקות. מוציאים מהתנור ומוזגים על הפשטידה 1.5 כוסות ציר ירקות. עוטפים שוב בנייר אפייה ונייר כסף ומחזירים לתנור להמשך אפייה של עוד כ – 30 דקות. מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות והופכים על צלחת/כלי הגשה מתאים. מקררים 30-60 דקות לפני שפורסים.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • ספינג בהתפחה ארוכה
    סופגניות מרוקאיות (ספינג') בהתפחה ארוכה במקרר
  • סלמון במילוי חמאת אגוזים
    סלמון במילוי חמאת אגוזים וירק ובציפוי פיצוחים
  • פשטידת בטטה
    פשטידת בטטה ובצל ירוק
  • פשטידת כרוב
    פשטידת כרוב שמכינים על מחבת
מצות פסח פשטידות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

25 תגובות

  1. פרידה פרידנשטיין הגב 20 באפריל 2024 בשעה 20:41

    היי… ????שבוע טוב יהודית אביב,
    תודה על המתכון המהמם, יש לי כמה שאלות/בקשות:
    1. במקום מצות, ושלא ייראה כמו מוסיקה, מה אפשר עוד לשים במקום המצות/חצילים – לא אוהבים אצלי…
    2. תחזירי את הסירטון, או תפרסמי מחדש בפייסבוק כי לא כולם ראו…
    3. מבקשת לרכוש את התבניות, איך?
    4. מתי אחרי פסח את עושה סדנאות ואיפה?
    תודה וחג פסח כשר, רגוע, ושמח????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2024 בשעה 7:08

      היי פרידה 🙂
      1. גם עם חצילים זה לא מוסקה כי מוסקה זה משהו אחר לחלוטין. אפשר לעטוף עם עלי סלק, כרוב, עלי גפן ואפשר גם בלי מעטפת בכלל. פשוט פירה ובשר בשכבות
      2. עודכן. והנה גם פה: https://www.instagram.com/p/C5bNHPMICqO/
      3. את התבניות אפשר לרכוש באתר של מגנוס כשאני מפרסמת קוד קופון. כרגע אין הנחה מיוחדת. את יכולה להצטרף לקבוצת הוואטס שלי ולהתעדכן ראשונה בכל המבצעים וההנחות. לינק להצטרפות פה: https://chat.whatsapp.com/FFvfE8szrQQ7TF05ZFpYRl
      4. אני עושה רק סדנאות פרטיות של אחת על אחת. המחיר מתחיל מ- 2,500 ש"ח ומעלה (תלוי בסוג הסדנא). אם רלוונטי נוכל לדבר ולתאם.
      חג פסח הכי שמח ושקט ♥♥♥

  2. עינבל הגב 20 באפריל 2024 בשעה 20:18

    מה הגודל של הסיר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2024 בשעה 6:59

      24 ס"מ

  3. עינבל הגב 20 באפריל 2024 בשעה 18:21

    למה צריך להרטיב את הפשטידה?
    ואם לא נרטיב בציר ?
    יש משהו חלופי אחר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2024 בשעה 6:59

      כי אז המצות מתייבשות ומתקשות. אין משהו חלופי, צריך ציר עם טעם. יש היום לקנות צירים מוכנים למי שלא רוצה להכין

  4. סוניה הגב 20 באפריל 2024 בשעה 10:38

    נראה מעולה, תודה על המתכון. כמה זמן מראש אפשר להכין? כמה זמן מחזיק במקרר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באפריל 2024 בשעה 17:59

      יומיים מראש ולחמם ונשמר עד שבוע במקרר

  5. לאה הגב 15 באפריל 2024 בשעה 21:40

    מה ניתן להוסיף במקום הבשר כדי להפוך לצמחוני (חוץ מלמלא הכל בתפוחי אדמה)
    תודה וחג שמח????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באפריל 2024 בשעה 15:45

      פטריות, ערמונים עדשים

  6. שרה הגב 11 באפריל 2024 בשעה 21:57

    תודה על המתכון אפשר במעטפת במקום מצות לשים חצילים? ואז להמשיך כרגיל במתכון או לשנות? אשמח לתגובתך תודהה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באפריל 2024 בשעה 22:45

      בהחלט כן. הכל אותו דבר. את החצילים לפרוס דק ולטגן או לצרוב

  7. לינדה הגב 11 באפריל 2024 בשעה 10:16

    כראיתי את המתכון לראשונה היה סרטון שמאוד עזר לי להבין איך להרכיב. לאן הוא נעלם?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2024 בשעה 10:17

      יש לינק במתכון והנה גם פה: https://www.instagram.com/p/C5bNHPMICqO/

      • עינבל הגב 20 באפריל 2024 בשעה 18:22

        למה צריך להרטיב את הפשטידה?
        ואם לא נרטיב בציר ?
        יש משהו חלופי אחר?

  8. יהודית זך הגב 10 באפריל 2024 בשעה 13:09

    צריך 4 חלמונים לבשר וארבע ביצים לפירה???

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2024 בשעה 21:55

      לא. 2 ביצים לבשר ו- 4 חלמונים לפירה

  9. אלישבע הגב 9 באפריל 2024 בשעה 7:48

    איך מקבלים את הקופון הנחה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2024 בשעה 21:54

      yehudit – זה הקוד

  10. כרמלה הגב 8 באפריל 2024 בשעה 18:07

    במפרט של הסיר באתר כתוב שאפשר בתנור רק עד 120 מעלות.
    זה לא יקלקל את הסיר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2024 בשעה 21:53

      עוטפים את הידיות בנייר כסף ומכניסים בלי חשש

  11. אלעד הגב 7 באפריל 2024 בשעה 22:56

    הפשטידה נראית סופנית רק כמה מעלות לכוון בתנור לא רשמת…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 באפריל 2024 בשעה 17:09

      כתוב במתכון – 180 מעלות

      • רוית הגב 21 באפריל 2024 בשעה 5:06

        שלום יקרה…תוגה על המתכון… באיזה סיר/תבנית אחרת אני יכולה להשתמש אם אין לי את המרובע? ????????

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2024 בשעה 7:00

          כל סיר/תבנית שמתאימה לתנור בגודל 24 ס"מ. אם תשתמשי בסיר גדול יותר הפשטידה תהיה נמוכה יותר ואם בקטן אז גבוהה יותר. אפשר לשחק עם זה איך שרוצים ועם מה שיש בבית

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס