המנה שתגנוב את ההצגה על שולחן החג – פשטידת מצות בשכבות של פירה נימוח וטעים במיוחד ומעליו שכבת בשר עם צנוברים והכל ביחד חגיגה שלמה, טעימה ויפהפייה
אני מודה שפסח הוא בין החגים הכי אהובים עליי אחרי חנוכה 🙂 ולא רק כי בתקופה הזאת אני חוגגת יומולדת, אלא כי אני אוהבת את האביב, את הפריחה, תחושה של ניקיון והתחדשות באוויר, הקייץ ממשמש לו ואני מטורפת על הקייץ. אני מאלה שאוהבים מאוד מצות ואני אפילו אוכלת אותן במהלך השנה, כך שאין לי בכלל בעייה עם החג והמגבלות שלו, אלא להפך.
כל חג מחדש אני חופרת לעצמי במוח כדי להביא עוד מנה חדשה שעוד לא הכנתי. הפעם זאת הפשטידה היפהפייה הזאת, שלמען האמת הכנתי אותה כבר לפני מלא שנים ועקב תמונות ישנות מחרידות ובלתי ניתנות לצפייה 🙂 הסרתי את המתכון מהבלוג וסוף סוף צילמתי תמונות חדשות ומתכון מעודכן וטעים יותר. למעשה עשיתי וריאציה לפאי רועים שעטוף במצות.
מכינים בשר טחון ופירה בנפרד, מסדרים את המצות בסיר שישמשו כלי קיבול לבשר ולפירה ומסדרים אותם בשכבות. בינתיים מכינים ציר ירקות שאיתו נרטיב בהמשך את הפשטידה.
פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון
הסיר שהכנתי בו את הפשטידה הוא חלק מסדרת השמפניה החדשה של מגנוס. כל האתר בהנחה שווה ליומיים בלבד! ניתן לרכוש כל סיר בנפרד או כסט שלם
לפני שמתחילים
ניתן לצפות כאן בסרטון שלבי ההכנה באינסטגרם שלי
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- ניתן להכין את כל השלבים של הפשטידה כולל שלב ההרכבה מראש ולאפות כמה שעות לפני שאוכלים. ניתן גם להכין יום מראש ולחמם בתנור כשהפשטידה עטופה בנייר כסף.
- אפשר להכין רק עם פירה או רק עם בשר.
- הפשטידה נשמרת מצויין כמה ימים במקרר.
- את הפשטידה פורסים כחצי שעה אחרי האפייה כדי לאפשר לה להתייצב.
מצרכים לסיר מרובע בגודל 24 ס"מ
לשכבת הבשר
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1 ק"ג בשר טחון טרי שמן
- 1 כפית כורכום
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית בהרט
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות קמח שקדים
- חופן צנוברים קלויים קלות על מחבת יבשה
- 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
לשכבת הפירה
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 4 חלמונים
לציר ירקות
- 6 גבעולי סלרי כולל העלים
- 1 תפוח אדמה עם הקליפה
- 1 בצל חצוי עם הקליפה
- 1 גזר חתוך גס עם הקליפה
- 6 עלי דפנה
- 10 פלפל אנגלי
- 1 כפית מלח
- 3 ליטר מים
להרכבת הפשטידה
- 8 מצות
אופן הכנה
מכינים את שכבת הבשר: מחממים שמן זית במחבת רחבה עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה כשהמחבת מכוסה עם מכסה. מידי פעם מערבבים וממשיכים עד שהבצל ממש מקורמל ושחום. מוסיפים את הבשר ומגבירים את הלהבה לגבוהה. בעזרת כף עץ מפוררים את הבשר ונותנים לו להיצרב טוב טוב כשמידי פעם מערבבים. מתבלים בכורכום, מלח, פלפל שחור ובהרט, מערבבים ומכסים את המחבת. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ומידי פעם מערבבים. המטרה היא ממש לצרוב את הבשר כדי להוציא ממנו את כל הטעמים. כשמוכן והבשר רך ומתובל טעים מכבים את הלהבה ומקררים כמה דקות. מוסיפים את הביצים, קמח שקדים, פטרוזיליה וצנוברים ומערבבים טוב. זה אמור להיות עיסה דביקה מעט. מניחים בצד עד להרכבת הפשטידה.
מכינים את שכבת הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים לחלוטין. מועכים עם מועך תפוחי אדמה, מחזירים לסיר, מניחים את הסיר על להבה נמוכה וכל הזמן מערבבים במטרה לייבש את הפירה. מסירים מהאש, מוסיפים מלח, פלפל וחלמונים ומערבבים מייד לפירה חלק. מניחים בצד עד להרכבה.
מכינים ציר ירקות: שמים את כל הירקות והמלח בסיר גדול עם מים ומבשלים על להבה בינונית – נמוכה כשעתיים או יותר עד שמתקבל ציר עשיר וטעים.
מרכיבים את הפשטידה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרטיבים תחת זרם מים את המצות למשך כמה דקות ומעבירים לספיגה בתוך מגבת. משאירים כך 10-15 דקות עד שהמצות רכות. חוצים 7 מצות לחצי ואת השמינים משאירים שלמה. משמנים קלות את הסיר בשמן זית ומסדרים את חצאי המצות בצורה חופפת על בסיס הסיר והדפנות כך שיישארו מעט שוליים שבהם נכסה את המלית. מניחים גם חצי מצה במרכז הסיר על מנת שתהיה מעטפת מושלמת לפשטידה. מניחים את שכבת הבשר ומהדקים היטב עם כף, מעל הבשר מניחים שכבת פירה ומורחים אותו בצורה שווה. מניחים על הפירה מצה שלמה ועליה סוגרים את השוליים שהשארנו כשסידרנו את חצאי המצות. עוטפים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף (כולל הידיות) ומעבירים לתנור לאפייה של כ – 45-50 דקות. מוציאים מהתנור ומוזגים על הפשטידה 1.5 כוסות ציר ירקות. עוטפים שוב בנייר אפייה ונייר כסף ומחזירים לתנור להמשך אפייה של עוד כ – 30 דקות. מוציאים מהתנור, מחכים 10 דקות והופכים על צלחת/כלי הגשה מתאים. מקררים 30-60 דקות לפני שפורסים.
בתאבון!
היי… ????שבוע טוב יהודית אביב,
תודה על המתכון המהמם, יש לי כמה שאלות/בקשות:
1. במקום מצות, ושלא ייראה כמו מוסיקה, מה אפשר עוד לשים במקום המצות/חצילים – לא אוהבים אצלי…
2. תחזירי את הסירטון, או תפרסמי מחדש בפייסבוק כי לא כולם ראו…
3. מבקשת לרכוש את התבניות, איך?
4. מתי אחרי פסח את עושה סדנאות ואיפה?
תודה וחג פסח כשר, רגוע, ושמח????
היי פרידה 🙂
1. גם עם חצילים זה לא מוסקה כי מוסקה זה משהו אחר לחלוטין. אפשר לעטוף עם עלי סלק, כרוב, עלי גפן ואפשר גם בלי מעטפת בכלל. פשוט פירה ובשר בשכבות
2. עודכן. והנה גם פה: https://www.instagram.com/p/C5bNHPMICqO/
3. את התבניות אפשר לרכוש באתר של מגנוס כשאני מפרסמת קוד קופון. כרגע אין הנחה מיוחדת. את יכולה להצטרף לקבוצת הוואטס שלי ולהתעדכן ראשונה בכל המבצעים וההנחות. לינק להצטרפות פה: https://chat.whatsapp.com/FFvfE8szrQQ7TF05ZFpYRl
4. אני עושה רק סדנאות פרטיות של אחת על אחת. המחיר מתחיל מ- 2,500 ש"ח ומעלה (תלוי בסוג הסדנא). אם רלוונטי נוכל לדבר ולתאם.
חג פסח הכי שמח ושקט ♥♥♥
מה הגודל של הסיר ?
24 ס"מ
למה צריך להרטיב את הפשטידה?
ואם לא נרטיב בציר ?
יש משהו חלופי אחר?
כי אז המצות מתייבשות ומתקשות. אין משהו חלופי, צריך ציר עם טעם. יש היום לקנות צירים מוכנים למי שלא רוצה להכין
נראה מעולה, תודה על המתכון. כמה זמן מראש אפשר להכין? כמה זמן מחזיק במקרר?
יומיים מראש ולחמם ונשמר עד שבוע במקרר
מה ניתן להוסיף במקום הבשר כדי להפוך לצמחוני (חוץ מלמלא הכל בתפוחי אדמה)
תודה וחג שמח????
פטריות, ערמונים עדשים
תודה על המתכון אפשר במעטפת במקום מצות לשים חצילים? ואז להמשיך כרגיל במתכון או לשנות? אשמח לתגובתך תודהה
בהחלט כן. הכל אותו דבר. את החצילים לפרוס דק ולטגן או לצרוב
כראיתי את המתכון לראשונה היה סרטון שמאוד עזר לי להבין איך להרכיב. לאן הוא נעלם?
יש לינק במתכון והנה גם פה: https://www.instagram.com/p/C5bNHPMICqO/
למה צריך להרטיב את הפשטידה?
ואם לא נרטיב בציר ?
יש משהו חלופי אחר?
צריך 4 חלמונים לבשר וארבע ביצים לפירה???
לא. 2 ביצים לבשר ו- 4 חלמונים לפירה
איך מקבלים את הקופון הנחה
yehudit – זה הקוד
במפרט של הסיר באתר כתוב שאפשר בתנור רק עד 120 מעלות.
זה לא יקלקל את הסיר ?
עוטפים את הידיות בנייר כסף ומכניסים בלי חשש
הפשטידה נראית סופנית רק כמה מעלות לכוון בתנור לא רשמת…
כתוב במתכון – 180 מעלות
שלום יקרה…תוגה על המתכון… באיזה סיר/תבנית אחרת אני יכולה להשתמש אם אין לי את המרובע? ????????
כל סיר/תבנית שמתאימה לתנור בגודל 24 ס"מ. אם תשתמשי בסיר גדול יותר הפשטידה תהיה נמוכה יותר ואם בקטן אז גבוהה יותר. אפשר לשחק עם זה איך שרוצים ועם מה שיש בבית