אורז שמכינים בחגים ואירועים שמחים. משדרגים את האורז הלבן הפשוט לחגיגי וטעים יותר, כזה שאפשר לנשנש בלי סוף. העסיסיות של האורז משתלבת מעולה עם הקראנצ'יות של השקדים והקשיו והמתיקות של הצימוקים. לפעמים אני מכינה גם לארוחת שישי ומשנה את התוספת לבצל מטוגן, שקדים ופטריות או שקדים וחמוציות, מה שבטוח זה בכל מקרה טעים מאוד.
אני אוהבת להשתמש באורז יסמין אבל אין בעייה להשתמש באיזה אורז שאתם רגילים. אצלי הילדים אוהבים את האורז עסיסי ושמנמן והיסמין עונה על הדרישות שלהם.
אורז חגיגי עם שקדים, קשיו וצימוקים
חומרים ל-4 -5 מנות
- 3 כוסות אורז יסמין
- כ- 1/4 כוס שמן
- 5-6 עלי דפנה
- מלח (לטעום את המים – הם צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל)
- 4.5 כוסות מים רותחים
- 100 גרם שקדים מולבנים
- 100 גרם קשיו
- 100 גרם צימוקים בהירים שהושרו שעתיים במים רותחים.
- כ-1/4 כוס שמן לטיגון השקדים, הקשיו והצימוקים
אופן הכנה
- האורז: מחממים שמן בסיר רחב על אש נמוכה, מוסיפים אורז ומטגנים תוך ערבוב כ -2 דקות.
- מוסיפים עלי דפנה, מלח ומים רותחים ולערבב. לטעום ואם חסר מלח – להוסיף. המים צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל כי הכל נספג באורז ופחות מידי מלח יפגע בטעם.
- סוגרים את הסיר – מניחים על תחתית המכסה מגבת מטבח נקייה ובלי ריח של מרכך וסוגרים את הסיר (המגבת אוטמת לחלוטין את בריחת האדים והאורז מתבשל בדיוק במידה הנכונה ושומר על עסיסיות). מבשלים את האורז כ – 20-25 דקות. משאירים בסיר מכוסה עוד 5 דקות, פותחים ומערבבים מלמטה למעלה עם מזלג כדי לאוורר את האורז.
- התוספת: מסננים את הצימוקים מהמים ומייבשים בעזרת מגבת מטבח. מחממים שמן בסיר או מחבת ומטגנים קלות ותוך ערבוב מתמיד את הצימוקים (בערך דקה – דקה וחצי), מוציאים את הצימוקים למסננת שמניחים מתחתיה קערית לקליטת עודפי השמן. מטגנים באותה צורה את השקדים והקשיו עד להזהבה (זה קורה מהר – זהירות שלא לשרוף אותם). מוציאים לקערה עם נייר סופג. שומרים בקופסה עד להגשה.
- להגשה: מסדרים את האורז בצלחת הגשה ומפזרים מעליו את השקדים, הקשיו והצימוקים המטוגנים.
שלום,
אני לא מבקר קבוע בבלוג, מצאתי את הבלוג והמתכון הזה דרך חיפוש מתכונים בגוגל, המתכון הזה נראה מעניין וטעים, אבל שמתי לב שלא מצויין במתכון זמן הבישול של האורז, אני מניח שמדובר על משהו בין 20-30 דקות, האם זה נכון?
היי רון, צודק. חוסר תשומת לב שלי.תיקנתי עכשיו
תודה על התגובה והתיקון המהירים, יצא טעים מאוד.
בשמחה רבה