יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן
ראשי » ביקורות והמלצות » בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 13 בספטמבר 2020 12 תגובות

תבשיל של נתח אוסו בוקו עם בצלים, שזיפים ויין,שמתבשל שעות על הגז או בתנור עד שהבשר הופך רך כמו חמאה ומקבל צבעים עמוקים וטעמים שמקבלים רק בצורת בישול הזו.
אל תחששו מהתבשיל שאולי נראה מורכב להכנה, הוא הכי פשוט ולוקח 10-15 דקות הכנה ואת כל השאר עושה הזמן, על הגז או בתנור.
התוצאה כל כך טעימה שאף אחד על השולחן לא יישאר אדיש לתבשיל הזה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

בערב ראש השנה נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים ולכל מאכל יש מאפיין שמתקשר באופן סמלי לשנה החדשה. בעדות מסוימות, כמו אצל המרוקאים למשל (אנחנו) נוהגים שלא להניח על שולחן החג מאכלים חמוצים, מרים וחריפים אלא להרבות באכילת מאכלים מתוקים כדי להתחיל את השנה החדשה ברגל ימין. אצלנו יש תבשילים שהם ייחודיים לראש השנה ולאירועים מיוחדים שמחים. התבשיל שהכנתי מככב אצלנו על שולחן החג כל שנה ולא משנה איזה עוד תבשילים אני מכינה. אמא שלי מכינה את התבשיל עם בשר כבש טרי. אמנם אצלי במשפחה אוהבים כבש אבל אני אישית לא אוכלת (סיפור ארוך שאולי פעם אני אספר פה), אז הכנתי עם נתחים של אוסו בוקו טרי של "אדום אדום" עם הרבה בצל ושזיפים שמתבשל שעות על הגז או בתנור, עד שמתקרמל ומקבל צבע וטעם מטורפים.

אוסו בוקו  (מאיטלקית: Osso buco, עצם חלולה) הוא למעשה סוג של תבשיל איטלקי, מהעיר מילאנו בחבל לומברדיה שמתבשל ביין למשך כמה שעות עד שהבשר מתרכך כמו חמאה. זה אחד הנתחים שאני הכי אוהבת להשתמש בהם בתבשילי קדירה ארוכים. הוא רך כמו חמאה, יש לו שומן אבל במידה והעצם מוסיפה לו עוד מימד של טעם ומסמיכה את הרוטב. את התבשיל אנחנו מגישים עם קוסקוס מתובל בקינמון ומעט סוכר חום, מעל מפזרים שקדים מטוגנים בשביל הקראנץ', כמובן שאפשר להגיש גם עם אורז חגיגי.

אם זה נראה לכם מורכב או מסובך מידי, אל דאגה! לוקח בדיוק 10 דקות להעמיד את הסיר על האש ואז להמשיך עם ההכנות האחרות של החג. אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, הטעמים רק משתבחים להם, בקיצור, זה תבשיל לא מפונק, טעים בטירוף וקל להכנה. העבודה הכי קשה בתבשיל הזה זה קילוף הבצל שגם לזה יש לי טיפ בשבילכם לקילוף קל, מהיר ובלי דמעות.

אז מה צריך כדי להכין בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן? אין טוב ממראה עיניים

את רוב העבודה עושה הגז או התנור

אם אתם חוששים להכין גרגרי קוסקוס, אל חשש, הכנתי לכם סרטון (לחצו פה לסרטון הדגמה להכנת קוסקוס ביתי בערוץ היוטיוב שלי שמסביר בדיוק איך מכינים וכמובן שיש מתכון כתוב שישלים את הסרטון

בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • את התבשיל הזה לוקח 10 דקות להכין, את כל שאר העבודה עושה הגז או התנור.
  • את התבשיל הזה מבשלים בסיר שטוח יחסית ולא עמוק.
  • אוסו בוקו זה הנתח הכי מתאים בעיני לתבשיל הזה כי הוא מגיע כבר עם עצם שמוסיפה המון טעם וסמיכות, הוא רך כמו חמאה וטעים מאוד מאוד.
  • אפשר להוסיף בנוסף לשזיפים גם משמשים ותאנים מיובשים.
  • אפשר להגיש עם אורז חגיגי במקום עם קוסקוס.
  • אל תוותרו על היין בתבשיל הזה, הוא מוסיף כל כך הרבה טעם. שימו רק יין לבן שטעים לכם לשתות כי יין שלא טעים לכם, לא יהיה טעים גם בתבשיל וזה אגב נכון לכל חומר גלם ששמים באוכל.
  • טיפ לקילוף בצלים בקלות: יום לפני שרוצים לבשל משרים את הבצלים במי ברז, פשוט שמים אותם בקערה גדולה וממלאים מים מעליהם. למחרת הם מתקלפים בקלות ובלי דמעות.

מצרכים לסיר גדול

  • 1.5- 2 ק"ג אוסו בוקו טרי של "אדום אדום"
  • 1/3 כוס שמן זית או כמות שתכסה את בסיס סיר הבישול
  • 10 בצלים גדולים
  • 1.5 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כוסות יין לבן טעים!
  • 6 עלי דפנה
  • 10 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית זנגביל טרי מגורר
  • 20 שזיפים מיובשים מגולענים

אופן הכנה

מתחילים בקילוף הבצלים: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות בינוניות.

מטפלים בשזיפים: משרים את השזיפים במי ברז מתחילת הבישול ועד שצריך להשתמש בהם.

מתחילים: מחממים שמן זית בסיר, מכניסים את נתחי הבשר אחד אחד וצורבים כמה דקות טובות מכל הצדדים עד שהם משחימים יפה. כשהבשר קיבל צבע שחום יפה מוציאים אותו מהסיר לכלי ומכניסים לסיר את הבצל הפרוס יחד עם הסוכר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ – 30-40 דקות על להבה בינונית כשמידי פעם מערבבים, עד שהבצל מתחיל להתקרמל ולקבל צבע זהוב.

מוסיפים לסיר את היין, את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי (מומלץ לשים את הפלפל האנגלי קשור בבד גאזה ולהניח בתבשיל על מנת שלא ניתקל בו באחד הביסים), מקלות קינמון, מלח, פלפל שחור וזנגביל מגורר. מערבבים היטב ומחזירים את הבשר לסיר.

מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים 3-4 שעות, עד שהבשר רך לחלוטין והתבשיל מקבל צבעים עמוקים שחומים. אם מבשלים בתנור – מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומניחים על רשת בשליש התחתון של התנור ומבשלים עד שהבשר רך.

בשלב הסופי של הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי. אם חסר מלח או פלפל שחור, זה הזמן להוסיף.

מוסיפים לסיר גם את השזיפים ומבשלים עוד 20-30 דקות.

התבשיל מוכן כשרוב הרוטב מסמיך ויש לו צבע מדהים.

מגישים עם קוסקוס מתובל במעט קינמון וסוכר חום ועם שקדים פרוסים מטוגנים קלות. אני לא כותבת כמויות של סוכר וקינמון כי זה לחלוטין עניין של טעם, ממש כמו מלח וסוכר. תתחילו מכמות קטנה ותוסיפו עד שיהיה לכם טעים. כנסו כאן למתכון המלא של הקוסקוס.

המתכון בשיתוף "אדום אדום"

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חלה מתוקה מושלמת לראש השנהחלה מתוקה מושלמת לראש השנה
  • המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלםהמבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
  • אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמייםאסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
  • תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שוויםתפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים
אוסו בוקו תבשיל בשר ובצל

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. ענבר הגב 19 בנובמבר 2020 בשעה 13:51

    יש אפשרות להוסיף תפוא/בטטה? אם כן באיזה שלב בבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2020 בשעה 16:09

      היי ענבר, בטטה מתאימה פה, תפוח אדמה ממש לא מתאים. את יכולה להוסיף בשלב החזרת הבשר לסיר (כששמים את היין והתבלינים). כדי שהבטטה תישאר בשלמותה ממתיצה להכניס לתנור ולא לבשל על הגז.

  2. פנינה הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 16:20

    היי,
    אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך ההסברים הנפלאים והתמונות יאמי(:

    שאלתי היא האם ניתן להשתמש בבשר כתף במקום אוסו בוקו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 23:49

      היי פנינה
      אפשרי בהחלט אך ממליצה לא לוותר על עצמות שמוסיפות המון טעם

  3. Merav הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 14:37

    האם אפשר לוותר על הקינמון? התבשיל נראה מדהים אבל אני אלרגית לקינמון.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 14:46

      היי מירב,
      ברור שתשמיטי אם את אלרגית
      חג שמח

  4. דינה הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 22:53

    שלום יהודית ותודה רבה על עשיית חיים קלים וטעימים יותר!
    לגבי המתכון הזה
    יש לי קילו אוסבוקו להפחית בכמויות של מצרכים או שהכל נשאר אותו הדבר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 22:56

      היי דינה, את לא חייבת להפחית. הבצל ממש טעים גם בלי בשר בתוספת קוסקוס או אורז.
      חג שמח ותודה רבה ♥

  5. אלי הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 9:47

    מושלם יהודית היקרה ונותן השראה חזקה להכין. חג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 16:59

      תודה רבה אלי איזה כייף
      חג שמח

  6. אפרת הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 22:42

    את אלופה!
    אני מנויה לעשרות ניוזלטרים של מתכונים, כולם מעניינים ומגרים,
    אבל את שלך – אני מיד פותחת כשזה מגיע ולא דוחה את הפתיחה, וכמובן שאני לא מתאכזבת!
    שתהיה לך שנה דבש, ושתצליחי!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 0:25

      וואוו ריגשת אותי מאוד אפרת. תודה רבה ושנה נהדרת

השארת תגובה

ביטול

יהודית אביב

יהודית אביב

הלוחשת לאוכל
שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג’ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר “תפוז”.........להמשך קריאה....
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
דבר ראשון ולפני הכל שתדעו שהמתכון לעוגיות האלה לא נמצא אצלי, לא בבלוג ולא בכספת🤣

הוא חופשי לכולם ונמצא בבלוג של סיגל ( סיגלושה) ברמר שהגתה את הרעיון הגאוני הזה להכניס גבינה מתוקה לבצק פריך וכדי להרוג אותי עד הסוף שילבה צימוקים.
@sigal_bremer

זה מסוג הדברים שאתה אומר: פאק, איך לא חשבתי על זה🤔

קיצר, זה כמו לאכול עוגת גבינה אפוייה, רק בעוגייה וזה כל כך נימוח וטעיםםםם שאתם חייבים לבקש ממנה את המתכון ולהכין.

תכתבו בגוגל רולדות גבינה סיגל ברמר ואתם שם אוווו תציקו לה 🙈 שתשלח לכם מתכון בפרטי
.
.
.
#cheesecake
#cheesecookies
#cheese
#cheeseporn
#cheesepancakes
#israeli_kitchen #imsomartha #inmyblog
#cookieslovers
#cookies
#cookiesofinstagram
#cooking
#sweets
זה בדיוק היום בשבוע למלא את זה בדיוק היום בשבוע למלא את הצנצנת בעוגיות מלוחות הכי טעימות שתכינו וזה באחריות!!

אם אני אומרת לכם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותן, תאמינו לי וזה אסון!!

 השבוע אחת העוקבות הכינה והזכירה לי שמלא זמן לא הכנתי וגם מיליון בקשות למתכון שכבר שניםםם נמצא בבלוג ואלפים כבר הכינו אותו שוב ושוב.

יש גרסה של עגולות קטנטנות ( חד פעמי הייתה לי סבלנות להכין 🤣) וגרסה לעלצנים שלוקחת כלום זמן. תבחרו מה בא לכם💥

תכתבו בגוגל  הלוחשת לאוכל עוגיות מלוחות ממכרות
עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣 כן!! ו עוד פעם תפוחי אדמה?? 🤣
כן!! ומבחינתנו בבית כל יום🙈

הפעם הכנתי אותם בתנור, מתובלים ועם כמה טריקים מגניבים שהופכים אותם קריספיים ממש וטעימיםםםם.

המתכון בבלוג 😋 תכתבו בגוגל "הלוחשת לאוכל תפוחי אדמה בתנור עם טריקים לקריספיות מושלמת"
.
.
.
#israeli_kitchen
#imsomartha
#inmyblog
#potatoes
#potatos
#frypotatoes
#fripotato
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegetables
#veganfood
#vegan
#veganlife
עוגת גבינה ויוגורט של אורלי עוגת גבינה ויוגורט של אורלי חרמש המוכשרת בנשים👸👸
דבר ראשון לכו לעקוב אחריה, גם כי היא מהממת וגם כי היא מוכשרת בטירוף ויש לה מאגר מתכונים שווים שאסור לפספס וגםםםם המתכון של העוגה הזו נמצא אצלה אז בקשו ממנה 😉
@orlyhermesh

עכשיו לעוגה המטריפה הזו שבשביל להכין אותה תצטרכו רק קערה אחת ומטרפה!! זאת אחת העוגות הכי קלות והכי טעימות שהכנתי לאחרונה ובקושי הצלחתי לחלץ שתי פרוסות לצילום.

דפדפו ותראו שתי גרסאות לצילום כי לא הצלחתי להחליט מה יפה יותר - עם אמרנה או בלי 🤔

אורלי מזוהה לרוב עם חלות ומאפי שמרים מטורפים שהיא מכינה, אבל הבלוג שלה מלאאא בעוד המון מתכונים שווים במיוחד ואצלי מטורפים על עוגת גבינה אז היא נבחרה ברוב קולות וחוסלה במחי יד 🤣

אורלי, את עוד תשלמי על הקלוריות שהכנסתי השבת לגוף בגללך🤣🤣
.
.
.
#cheeselover
#cheesecake
#cheeseporn
#cheesepancakes
#amarena
#israeli_kitchen
 #imsomartha
 #inmyblog
#lovecheesecake
לחמניות וניל זאת אחת האהבות לחמניות וניל זאת אחת האהבות הגדולות שלי 😋
בכלל לחמניות ביתיות זאת אהבה מיוחדת וכשהן וניליות, רכות כמו ענן וטעימותתתת אלוהים, כמה טעימות, אני לא עומדת בזה 😱

מתכון שפרסמתי בבלוג לפני כמה חודשים והפך ויראלי בטירוף, מאות הכינו את הלחמניות מהבצק המושלם הזה (מי שהכין יודע)

קיצקוץ, תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל לחמניות פרח וניל מתוקות.

אגב, המתכון הראשון בבלוג הוא קציצות דגים מטריפות שהכנתי השבוע, אבל לא בא לי תמונה של אוכל🙈
מרוקאים נא להתפקד!
המשמנה הכי מטורפת הגיעה לבלוג 🙈 והיא טעימה והיא משמינה והיא מעלה זכרונות מהילדות ושאלוהים יעזור לנו עם הקלוריות.

זה התחיל מזה שאחותי חגילגולית כתבה לי וואטס אפ היסטרי על זה שהפכה את הבלוג שעה ולא מצאה משמנה. " אין לך בבלוג משמנה"?
 הזדעקה🤣
אמרתי לה: שנים אני רוצה להכין וכל פעם מכינה משהו אחר וזה נדחק הצידה.

אז היום עשיתי לזה סוף ( וגם לדיאטה שלי🤣) והכנתי ואיזה טעותתתת אלוהים, איזה טעות, לא מפסיקה לטעום ולהתלהב ולהיזכר בטעם של המשמנה שאמא שלי הייתה מכינה לנו.

 לפחות אחת לשבוע, אחר הצהריים הייתה מכינה לנו תבנית ענקית של משמנה, כוס תה עם נענע ומלא סוכר והיינו טורפים את זה.

אז מתכון מדוייק על הגרם, מלאאא תמונות שיעזרו לכם להבין את התהליך וגם סרטון בהילוך רגיל כדי שיהיה מובן, הכל בבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם

הכנתם? שתפו אותי בזכרונות שלכם
שבוע טוב אהובים❣️❣️❣️
הכי מהירה שלי - 20 דקות הייתה מוכנה. 

השבוע כל יום אפיתי משהו אחר.
 עם כמה שאתם חושבים שאני כללל היום במטבח - אתם צודקים🤣🤣 אבל אני עושה עוד כמה דברים בין לבין.

קיצר, אחרי שבוע עמוס יצאתי אתמול בהצהרות שהשבת לא תהיה עוגה חדשה 😱

מה הייתה התגובה? פסדררר אמא, לא נורא אמא, תנוחי אמא🤣🤣 נראה לי שהם הבינו יותר ממני שאני מחרטטת ולא אעמוד במילה שלי🤣

רבע לארבע הכל היה מתוקתק, אני כבר אחרי מקלחת, בטוחה שסבבה לגמרי שאין עוגה ועוד רגע נכנסת השבת ואזזז, נזכרתי שבאמצע השבוע הכנתי בסיס פריך שוקולד והקפאתי. מידי פעם אני מכינה בסיסים לעוגות ומקפיאה. אגב, גם בצקים לעוגיות אני מקפיאה קבוע ואז כשמתחשק משהו טעים, מכינים בצ'יק בלי להתעצל.

קיצר, הוצאתי את הבצק, אפיתי ובזמן שהבצק בתנור כבר הקצפתי שמנת עם מסקרפונה ועוד כמה גודיז, מזגתי על העוגה, פיזרתי פירורי בצק מעל ושלחתי למקפיא. אחרי שעה בול הייתה לנו עוגה טעימה בטירוף עם קרם קפה. אמרתי הכי מהירה שלי 🙈

המתכון בבלוג והוא קל להפליא
תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם שם ותכף מעלה להיילייטס
אמן שהשנה הבאה תהיה בנוייה מאלף שכבות של מיליון קינוחים מטריפים😋

המילפיי שלי היא בין הכי נצפים בבלוג ובצדק! אתם מבינים עניין ויש לכם טעם😉

יאללה ביי ביי2020וברוכה הבאה2021 (למרות שאיתי2020מאודדד היטיבה ואין לי תלונות, אבל אני לא חיה לבד בעולם והיא הקשתה ועדיין מקשה על מלאאא אנשים ועסקים וליבי איתם❣️

Happy new year 💥🎉✨✨🎉💥
קחו את תפוחי האדמה, אלה שמוע קחו את תפוחי האדמה, אלה שמועכים ואז אופים ותמרחו עליהם שום קונפי, תזרו מלח ים אטלנטי ותקטפו אורגנו או טימין מהגינה, שימו מעל. תכניסו לתנור עד שהם יפיםםם וזהובים.

איך שהם יוצאים מהתנור תפזרו גבינת פטה כבשים ותסתערו, זה טעיםםם למות וזה לא מטוגן🤣🤣

אגב, הכי טעימים זה תפוחי האדמה של "דוד משה"

מתכון לשום קונפי ולדבר הטעים הזה עכשיו בבלוג.

תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל ואתם מגיעים ישר למתכון.
.
.
.

#potatoes
#potato
#onion
#konfi
#onionkonfi
#israeli_kitchen
#lovetoeat
#thefeedfeed
#vegetables
#vegeterianfood
#vegeterianrecipes
#vegeterian
#vegeterianlife
לצפייה בתמונות נוספות..... עקבו אחרי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס