יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן
ראשי » ביקורות והמלצות » בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 13 בספטמבר 2020 16 תגובות

תבשיל של נתח אוסו בוקו עם בצלים, שזיפים ויין,שמתבשל שעות על הגז או בתנור עד שהבשר הופך רך כמו חמאה ומקבל צבעים עמוקים וטעמים שמקבלים רק בצורת בישול הזו.
אל תחששו מהתבשיל שאולי נראה מורכב להכנה, הוא הכי פשוט ולוקח 10-15 דקות הכנה ואת כל השאר עושה הזמן, על הגז או בתנור.
התוצאה כל כך טעימה שאף אחד על השולחן לא יישאר אדיש לתבשיל הזה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

בערב ראש השנה נוהגים לאכול מאכלים מיוחדים ולכל מאכל יש מאפיין שמתקשר באופן סמלי לשנה החדשה. בעדות מסוימות, כמו אצל המרוקאים למשל (אנחנו) נוהגים שלא להניח על שולחן החג מאכלים חמוצים, מרים וחריפים אלא להרבות באכילת מאכלים מתוקים כדי להתחיל את השנה החדשה ברגל ימין. אצלנו יש תבשילים שהם ייחודיים לראש השנה ולאירועים מיוחדים שמחים. התבשיל שהכנתי מככב אצלנו על שולחן החג כל שנה ולא משנה איזה עוד תבשילים אני מכינה. אמא שלי מכינה את התבשיל עם בשר כבש טרי. אמנם אצלי במשפחה אוהבים כבש אבל אני אישית לא אוכלת (סיפור ארוך שאולי פעם אני אספר פה), אז הכנתי עם נתחים של אוסו בוקו טרי של "אדום אדום" עם הרבה בצל ושזיפים שמתבשל שעות על הגז או בתנור, עד שמתקרמל ומקבל צבע וטעם מטורפים.

אוסו בוקו  (מאיטלקית: Osso buco, עצם חלולה) הוא למעשה סוג של תבשיל איטלקי, מהעיר מילאנו בחבל לומברדיה שמתבשל ביין למשך כמה שעות עד שהבשר מתרכך כמו חמאה. זה אחד הנתחים שאני הכי אוהבת להשתמש בהם בתבשילי קדירה ארוכים. הוא רך כמו חמאה, יש לו שומן אבל במידה והעצם מוסיפה לו עוד מימד של טעם ומסמיכה את הרוטב. את התבשיל אנחנו מגישים עם קוסקוס מתובל בקינמון ומעט סוכר חום, מעל מפזרים שקדים מטוגנים בשביל הקראנץ', כמובן שאפשר להגיש גם עם אורז חגיגי.

אם זה נראה לכם מורכב או מסובך מידי, אל דאגה! לוקח בדיוק 10 דקות להעמיד את הסיר על האש ואז להמשיך עם ההכנות האחרות של החג. אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר, הטעמים רק משתבחים להם, בקיצור, זה תבשיל לא מפונק, טעים בטירוף וקל להכנה. העבודה הכי קשה בתבשיל הזה זה קילוף הבצל שגם לזה יש לי טיפ בשבילכם לקילוף קל, מהיר ובלי דמעות.

אז מה צריך כדי להכין בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן? אין טוב ממראה עיניים

את רוב העבודה עושה הגז או התנור

אם אתם חוששים להכין גרגרי קוסקוס, אל חשש, הכנתי לכם סרטון (לחצו פה לסרטון הדגמה להכנת קוסקוס ביתי בערוץ היוטיוב שלי שמסביר בדיוק איך מכינים וכמובן שיש מתכון כתוב שישלים את הסרטון

בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • את התבשיל הזה לוקח 10 דקות להכין, את כל שאר העבודה עושה הגז או התנור.
  • את התבשיל הזה מבשלים בסיר שטוח יחסית ולא עמוק.
  • אוסו בוקו זה הנתח הכי מתאים בעיני לתבשיל הזה כי הוא מגיע כבר עם עצם שמוסיפה המון טעם וסמיכות, הוא רך כמו חמאה וטעים מאוד מאוד.
  • אפשר להוסיף בנוסף לשזיפים גם משמשים ותאנים מיובשים.
  • אפשר להגיש עם אורז חגיגי במקום עם קוסקוס.
  • אל תוותרו על היין בתבשיל הזה, הוא מוסיף כל כך הרבה טעם. שימו רק יין לבן שטעים לכם לשתות כי יין שלא טעים לכם, לא יהיה טעים גם בתבשיל וזה אגב נכון לכל חומר גלם ששמים באוכל.
  • טיפ לקילוף בצלים בקלות: יום לפני שרוצים לבשל משרים את הבצלים במי ברז, פשוט שמים אותם בקערה גדולה וממלאים מים מעליהם. למחרת הם מתקלפים בקלות ובלי דמעות.

מצרכים לסיר גדול

  • 1.5- 2 ק"ג אוסו בוקו טרי של "אדום אדום"
  • 1/3 כוס שמן זית או כמות שתכסה את בסיס סיר הבישול
  • 10 בצלים גדולים
  • 1.5 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כוסות יין לבן טעים!
  • 6 עלי דפנה
  • 10 גרגרי פלפל אנגלי
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית זנגביל טרי מגורר
  • 20 שזיפים מיובשים מגולענים

אופן הכנה

מתחילים בקילוף הבצלים: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות בינוניות.

מטפלים בשזיפים: משרים את השזיפים במי ברז מתחילת הבישול ועד שצריך להשתמש בהם.

מתחילים: מחממים שמן זית בסיר, מכניסים את נתחי הבשר אחד אחד וצורבים כמה דקות טובות מכל הצדדים עד שהם משחימים יפה. כשהבשר קיבל צבע שחום יפה מוציאים אותו מהסיר לכלי ומכניסים לסיר את הבצל הפרוס יחד עם הסוכר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ – 30-40 דקות על להבה בינונית כשמידי פעם מערבבים, עד שהבצל מתחיל להתקרמל ולקבל צבע זהוב.

מוסיפים לסיר את היין, את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי (מומלץ לשים את הפלפל האנגלי קשור בבד גאזה ולהניח בתבשיל על מנת שלא ניתקל בו באחד הביסים), מקלות קינמון, מלח, פלפל שחור וזנגביל מגורר. מערבבים היטב ומחזירים את הבשר לסיר.

מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים 3-4 שעות, עד שהבשר רך לחלוטין והתבשיל מקבל צבעים עמוקים שחומים. אם מבשלים בתנור – מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומניחים על רשת בשליש התחתון של התנור ומבשלים עד שהבשר רך.

בשלב הסופי של הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי. אם חסר מלח או פלפל שחור, זה הזמן להוסיף.

מוסיפים לסיר גם את השזיפים ומבשלים עוד 20-30 דקות.

התבשיל מוכן כשרוב הרוטב מסמיך ויש לו צבע מדהים.

מגישים עם קוסקוס מתובל במעט קינמון וסוכר חום ועם שקדים פרוסים מטוגנים קלות. אני לא כותבת כמויות של סוכר וקינמון כי זה לחלוטין עניין של טעם, ממש כמו מלח וסוכר. תתחילו מכמות קטנה ותוסיפו עד שיהיה לכם טעים. כנסו כאן למתכון המלא של הקוסקוס.

המתכון בשיתוף "אדום אדום"

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • בשר עם בצל מגנוס
    בשר עם בצל שמכינים בסיר ברזל יצוק בתנור
  • תבשיל תפוחי אדמה ובשר בלימון כבוש
    תבשיל תפוחי אדמה ובשר בלימון כבוש
  • סלט חצילים בטחינה
    סלט חצילים בטחינה שהוא כמו ציור על הצלחת
  • לחמניות קשר כפול
    לחמניות קשר כפול רכות במיוחד
אוסו בוקו תבשיל בשר ובצל

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. רחלי הגב 16 באפריל 2022 בשעה 12:29

    ג'ודי שלום,
    הכנתי אתמול את המתכון שלך לליל הסדר ויצא פשוט נפלא, הבשר היה רך ממש נימוח בפה, התבשיל כולו ארומטי מאוד ומרשים, האורחים ליקקו את האצבעות, תודה רבה לך.
    מעתה אמשיך לעקוב אחרי הבלוג שלך לעוד מתכונים, לא הכרתי אותו לפני כן!
    מאחלת לך חג שמח.
    רחלי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2022 בשעה 12:19

      איזה כייף רחלי
      תודההה וחג שמח

  2. ענבר הגב 19 בנובמבר 2020 בשעה 13:51

    יש אפשרות להוסיף תפוא/בטטה? אם כן באיזה שלב בבישול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בנובמבר 2020 בשעה 16:09

      היי ענבר, בטטה מתאימה פה, תפוח אדמה ממש לא מתאים. את יכולה להוסיף בשלב החזרת הבשר לסיר (כששמים את היין והתבלינים). כדי שהבטטה תישאר בשלמותה ממתיצה להכניס לתנור ולא לבשל על הגז.

  3. פנינה הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 16:20

    היי,
    אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך ההסברים הנפלאים והתמונות יאמי(:

    שאלתי היא האם ניתן להשתמש בבשר כתף במקום אוסו בוקו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 23:49

      היי פנינה
      אפשרי בהחלט אך ממליצה לא לוותר על עצמות שמוסיפות המון טעם

  4. Merav הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 14:37

    האם אפשר לוותר על הקינמון? התבשיל נראה מדהים אבל אני אלרגית לקינמון.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2020 בשעה 14:46

      היי מירב,
      ברור שתשמיטי אם את אלרגית
      חג שמח

      • מירב הגב 4 באפריל 2023 בשעה 11:15

        היי יהודית,
        המתכון נראה טעים ומיוחד. כמה זמן בערך צריך להיות בתנור? והאם ניתן לשים את הבשר בשתי שכבות בסיר? (אחד על השני). תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 באפריל 2023 בשעה 12:50

          היי מירב,
          ארבע – חמש שעות

  5. דינה הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 22:53

    שלום יהודית ותודה רבה על עשיית חיים קלים וטעימים יותר!
    לגבי המתכון הזה
    יש לי קילו אוסבוקו להפחית בכמויות של מצרכים או שהכל נשאר אותו הדבר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 22:56

      היי דינה, את לא חייבת להפחית. הבצל ממש טעים גם בלי בשר בתוספת קוסקוס או אורז.
      חג שמח ותודה רבה ♥

  6. אלי הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 9:47

    מושלם יהודית היקרה ונותן השראה חזקה להכין. חג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 16:59

      תודה רבה אלי איזה כייף
      חג שמח

  7. אפרת הגב 13 בספטמבר 2020 בשעה 22:42

    את אלופה!
    אני מנויה לעשרות ניוזלטרים של מתכונים, כולם מעניינים ומגרים,
    אבל את שלך – אני מיד פותחת כשזה מגיע ולא דוחה את הפתיחה, וכמובן שאני לא מתאכזבת!
    שתהיה לך שנה דבש, ושתצליחי!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 0:25

      וואוו ריגשת אותי מאוד אפרת. תודה רבה ושנה נהדרת

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.