המגולגלות תמרים החליטו לשנות את טעמן ולהתמלא בשוקולד וקוקוס. אבל לא סתם שוקולד למריחה אלא מעין גנאש שוקולד משוקולד מריר איכותי שנשאר אחרי האפייה רך ועסיסי. המתכון הוא אותו מתכון של מגולגלות תמרים ואגוזים שמלווה אותי כבר 25 שנה אבל הפעם המרתי אותו לחלבי. לעוגיות פרווה רדו למטה לסוף המתכון.
מגולגלות קוקוס וגנאש שוקולד
חומרים לכמות של כ- 50-60 עוגיות
מצרכים לבצק
- 3 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
עד כאן לשים הכל בקערה ולערבב.
לכל זה להוסיף:
- 1/4 כוס שמן
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
לערבב רק עד שמתקבל בצק אחיד. לשים במקרר לפחות שעה (בחורף אין צורך לשים במקרר).
מלית שוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1/2 כוס מדידה שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר
- כפית קקאו
- כף שטוחה אינסטנט פודינג וניל
- קורט מלח
אופן הכנת המלית
- להמיס יחד במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד עד להמסה (בערך דקה)
- לערבב היטב את תערובת השוקולד והשמנת ולהוסיף ביצה, קקאו, פודינג ומלח ולערבב היטב עם מטרפה ידנית.
- לתת לתערובת להסמיך מעט מחוץ למקרר עד שהיא מגיעה לסמיכות משחתית (אם התערובת התמצקה מידי אפשר לחמם מעט במיקרוגל).
לפיזור מעל השוקולד: כ – 1 כוס קוקוס. (אפשר לשים במקום קוקוס אגוזי מלך ואפשר גם קוקוס וגם אגוזים).
אופן הכנת העוגיות
- לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
- לקמח היטב את משטח העבודה ולרדד כל חלק לעלה דק מאוד (כשהבצק קר זה מאוד קל).
- למרוח שכבה יפה של ממרח השוקולד, לפזר מעל השוקולד קוקוס ולגלגל לרולדה.
- לשים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולחתוך לעוגיות אבל לא עד הסוף אלא כמעט עד הסוף (כן, לפני האפייה).
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בערך 20 דק` או עד שמזהיבות קלות.
הערה: העוגיות מאוד תופחות במהלך האפייה אז לא להכין עוגיות ענקיות.
להמרת המתכון לפרווה
- במקום חמאה לשים את אותה כמות מחמאה או חמאת קוקוס
- במקום שמנת מתוקה בקרם שוקולד לשים אותה כמות קרם קוקוס
האם הכמויות הכתובות במתכונים שלך זה בכוס מדידה (250 מל) או בחדפ?
אשמח למענה!
פורים שמח:)
היי מיכל,
תמיד כוס מדידה
היי,
האם העוגיות יוצאות רכות מהתנור ומתקשות בקירור או מתקשות כבר באפיה?
היי מור,
זה בצק פריך. הן יציבות אבל פריכות מאוד. צריך לקרר לפני שמעבירים לצנצנת