מוס תותים על בסיס עוגת שוקולד לבן – קינוח שמתאים לכל יום בשנה. הפעם הכנתי אותו בתבנית בצורת לבבות שמתאימה בדיוק ליום האהבה
אז מה אם חג האהבה זה קיטשי. מי אמר שחייבים כל הזמן להיות קלאסיים? ואז מה אם חג האהבה היהודי הוא רק בט"ו באב? מי אמר שאי אפשר לחגוג גם את ה- Valentine's Day? מבחינתי, כל יום שמציין אהבה הוא סיבה לחגיגה וסיבה לקינוח תותים רומנטי וטעים.
בעיני, חג האהבה הוא הזדמנות מצויינת להזכיר לאהובים שלנו שאנחנו אוהבים אותם. לא שצריך לחכות ליום מסויים בשנה אבל אם יש יום כזה מיוחד אז למה לא?
ואם הדרך לליבם של אהובנו עוברת דרך קיבתם, מה יותר טעים ממוס תותים טעים בטירוף שיושב על עוגת שוקולד לבן בצורה מושלמת ומעל מקבל זילוף של שוקולד לבן ותותים. אני מכינה את העוגות האלה בתבנית סיליקון, מקפיאה לילה ולמחרת משחררת ומזלפת את השוקולד מעל.
תותים זה החיים
מתקבלים 12 לבבות תותיות טעימות בטירוף, רומנטיות ויפהפיות
מוס תותים על בסיס עוגת שוקולד לבן
מצרכים ל-12 לבבות בנפח של כ-100 מ"ל
לבסיס עוגת שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס חלב
- 1 כוס קמח תופח
למוס תותים
- 250 גרם תותים
- ½ כוס סוכר
- 7 גרם ג'לטין + 2 כפות מים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
לציפוי
- 50 גרם שוקולד לבן
- 3 תותים גדולים
אופן הכנה
- העוגה: שמים בקערה שוקולד וחמאה וממסים יחד במיקרוגל (חימום של בערך דקה).
- מוסיפים לקערה ביצים וטורפים היטב. מוסיפים גם חלב וקמח וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבניות בגובה של 1 ס"מ.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים 8-10 דקות עד שהעוגות מוכנות וקפיציות למגע.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומצננים מעט.
- מניחים את תבניות הסיליקון עם העוגות על תבנית יציבה – כזו שיכולה להיכנס למקפיא.
- מוס תותים: שוטפים את התותים ומנקים מהעוקץ. טוחנים במעבד מזון יחד עם הסוכר.
- שמים בצלוחית את הג'לטין והמים ומניחים בצד 5 דקות.
- מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וגבינת שמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את התותים הטחונים ומקציפים עוד 2-3 דקות עד שמקבלים קצפת יציבה. בשלב הזה אפשר לטעום ואם חסרה לכם מתיקות אפשר להמתיק עוד עם אבקת סוכר.
- ממסים במיקרוגל את הג'לטין 3-4 שניות רק עד שמקבלים נוזל צלול.
- מערבבים כף מהקצפת עם הג'לטין כדי להשוות טמפרטורה ומייד מוסיפים את הג'לטין לקערת המיקסר. מקציפים עוד חצי דקה כדי להטמיע את הג'לטין.
- מוזגים מהבלילה על העוגות שבתבניות הסיליקון, מיישרים עם פלטה ומעבירים לילה למקפיא.
- משחררים מהתבניות ומניחים על רשת.
- הציפוי: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן (בזהירות ובפולסים של חצי דקה וערבוב כל פעם. אצלי זה נמס אחרי דקה). מגרדים במגרדת את התותים ומערבבים יחד עם השוקולד המומס. מקשטים עם השוקולד חצי לב או לב שלם – לפי מה שאוהבים. אפשר להניח על כל לב תות אחד קטן שלם.
עוד כמה קטנות
- מומלץ לשמור את הקינוחים במקפיא ולהוציא 10 דקות לפני שאוכלים.
- כדי לקבל עוגות עם שוליים חלקים, מומלץ להקפיא לילה שלם ואז לחלץ מהתבניות.
- אפשר להחליף את התותים בכל פרי אחר שאוהבים באותה כמות.
אם אהבתם אשמח מאוד לתגובה ואם ניסיתם, שתפו אותי בתמונות כדי שאוכל להשוויץ בכם.
עוד לא הצטרפתם לאינסטגרם שלי? אף פעם לא מאוחר
בואו לעקוב אחריי ולקבל הצצה בלייב למטבח שלי
yehudit_aviv