מלבי חלב קוקוס וחלב שקדים טבעוני שמכינים בקלות. הבונוס – הסירופ ללא צבעי מאכל בכלל ומחומרים טבעיים בלבד.
יש לי מתכון קבוע למלבי שאני מכינה כבר מיליון שנה בערך. הוא מדוייק ואם נצמדים להוראות הוא יוצא במרקם מושלם וטעים מאוד. הכנתי את המלבי פרווה במיוחד בשביל מיכלי ואדירוש שאוכלים רק פרווה אחרי מאכלי בשר. האמת – יצא טעים מאוד ולא מורגש בכלל שזה פרווה.
כיוון שאני לא מכניסה צבעי מאכל הבייתה, אני מכינה סירופ טבעי בבית שמחזיק לי במקרר אפילו כמה חודשים. מתקבל סירופ בצבע אדום מדהים בזכות סלק שאני מבשלת עם סוכר ומים.
מרקם מושלם!
מלבי חלב קוקוס וחלב שקדים טבעוני
חומרים לכמות של 6-7 כוסות בנפח של כ – 100 מ"ל
- 400 מ"ל חלב קוקוס (פחית אחת)
- 600 מ"ל חלב שקדים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 5 כפות גדושות קורנפלור (כף מרק רגילה)
- 1/4 כוס מי ורדים (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
- שמים בקלחת חלב קוקוס, חלב שקדים וסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- בזמן שהחלב על האש – שמים בקערית קטנה מים, קורנפלור ומי ורדים ומערבבים היטב.
- כשהחלב מגיע לסף רתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המומס במים, מנמיכים את האש למינימום וכל הזמן מערבבים עד שצצה לה הבועה הגדולה הראשונה של הרתיחה (בערך 5-6 דקות).
- מצננים מעט, מוזגים לכוסות הגשה ומעבירים למקרר להתייצבות של לפחות 5 שעות ועדיף לילה.
- להגשה – שמים סירופ מלבי, קוקוס ופיסטוקים או כל אגוז אחר שאוהבים.
חומרים לסירופ מלבי
- 3 כוסות מים
- 1/2 סלק אדום
- 3/4 כוס סוכר
- כף מיץ לימון טרי
- 1/4 כוס מים + 1 כף גדושה קורנפלור
- 1/4 כוס מי ורדים
אופן הכנה
- שמים בקלחת מים, סוכר וסלק אדום ומבשלים 20 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 3 דקות על אש קטנה.
- מסננים את הנוזל כדי להיפטר מהסלק.
- בצלוחית נפרדת מערבבים יחד קורנפלור, מים ומי ורדים ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקלחת את הקורנפלור המומס ומערבבים יחד חצי דקה עד להסמכה ממש קלה (זה ממשיך להתייצב כשמתקרר).
- לקרר היטב ולהעביר לבקבוק ששמים בו רוטב.
כמה קטנות לסיום
- חלב קוקוס קונים בפחיות שימורים בכל סופר במדפים של מוצרים אסיאתיים.
- חלב שקדים קונים במקררים בסופרים (השתמשתי בחלב של תנובה).
- מי שמעוניין במתכון חלבי – להמיר את חלב הקוקוס וחלב השקדים לחלב רגיל באותה כמות.
- אני שמתי תוספת של קוקוס קלוי שקונים בחנויות מתמחות באפייה. אפשר לשים קוקוס רגיל.
הכנתי את המלבי ואחרי לילה במקרר הוא נותר נוזלי.
הכנתי עם קרם קוקוס, חלב שקדים, סוכר, מים וקורנפלור.
1. יכול להיות שלא שמתי מספיק קורנפלור? (יצא לי 50 גרם)
2. בפחית מצאתי רק נוזל או קרם קוקוס. תוכלי לומר עם איזה חברה השתמשת?
תודה רבה!
היי עדן,
נוזל קוקוס זה לדעתי חלב קוקוס וזה בסדר.
יכולות חהיות 2 סיבות: הראשונה כתבתי 5 כפות גדושות קורנפלור זה בערך 80-90 גרם. אני אעדכן במתכון שיהיה ברור יותר. זה מתכון ישן ולא כתוב בגרמים. זה קצת מבלבל ואני אתקן.
שנית, לבשל את המלבי כמה דקות על אש קטנה עד שמופיעות בועות גדולות ראשונות.
מתכון מעולה, קל להכנה וטעים מאוד. כדי שיהיה בריא יותר שמתי סוכר קוקוס.
היי ציפי,
מעולה עם סוכר קוקוס. גם יותר בריא ויותר טעים
מתכון מעולה.
תודה מישל, כייף לשמוע
שלום יהודית.
כמה צריך לשים מי ורדים בסירופ?
תודה רבה, חג שמח!
תיקנתי. תודה רבה. בעיקרון שימי כמה שאת אוהבת את הטעם. תתחילי עם רבע כוס ואם אוהבים יותר אז תוסיפי
חג שמח
שלום יהודית
אני מעריצה של מתכונייך.
בסירופ לא מצויין סלק……כמה צריך?
תודה וחג שמח
תודדדדה רבה נירה. איזה כייף. יוו צודקת לא שמתי לב. תיקנתי. תודה ששמת לב
שלום יהודית:)
הלכתי לסופר לקנות מצרכים למלבי המגרה הזה והיה שם רק "נוזל קוקוס" או קרם קוקוס, לא כתוב חלב קוקוס על הפחית (יש גם באריזות קרטון).. איזה מהם לקנות? הסתכלתי בחלבי והיה משקה קוקוס..
בתודה מראש
קרם קוקוס זה לא מתאים לזה. יש חלב קוקוס גם בקרטון וגם בפחיות. לדעתי נוזל קוקוס זה חלב קוקוס.