זה שתמרים בריאים אני מניחה שכולם יודעים אז לא אלאה פה בכמה התמרים בריאים ואיזה ערכים תזונתיים הם מכילים. אם זה מעניין אתכם לקרוא על זה אז כנסו לכאן. מה שכן אני חייבת לציין זה שהם טעימיםםםםם כאילו שאת זה לא כולם יודעים) אבל באמת, רגע של רצינות, ביקשו ממני להשתתף בפעילות של שולחן התמר במועצת הצמחים ושלחו לי הבייתה חבילה של תמרים לטעימה וכמובן לכתוב כאן את דעתי האישית. אני חייבת לציין שאני צרכנית קבועה של תמרים, אני קונה ואוכלת קבוע את הזן שבעיני הוא הכי טעים ה"מג'הול" ועדיין המארז שקיבלתי הצליח להפתיע אותי בטעם המאוד מאוד טבעי שלהם ולא רק אותי אלא את כל המשפוחה שכולם אוהבים תמרים. האמת, מכל מה שקניתי עד היום לא נתקלתי בטעם כל כך קרוב לטעם הטבעי של התמר ואני לא מדברת על התמרים הלחים שהם כמובן גם עם טעם טבעי, אלא על המיובשים שקונים בחנויות תבלינים. אז החלטתי ללכת על חטיף אנרגיה בריא שמשלב בתוכו מגוון אגוזים וקוקוס קלוי שלדעתי משתלבים הכי טוב עם התמרים. במימונה נוהגים למלא את התמרים השלמים במרציפן, אגוזים שלמים, קוקוס. הפעם הכנתי מעין רולדה ממולאת באגוזים, שקדים וקוקוס ויצא מטריףףף. קוקוס קלוי אפשר לקנות בחנויות מתמחות באפייה. אני משלבת אותו בהמון מתכונים וגם כתוספת לפנקייקים, גלידות ועוד…שווה שיהיה בבית.
מעדן תמרים ואגוזים טעים בריא ואפילו טבעוני
חומרים
- 12 תמרים מזן מג'הול מגולענים
- 1 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס שקדים
- 1/2 כוס אגוזי לוז
- 1/2 כוס קוקוס קלוי
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית הל
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- 3-4 כפות סירופ סוכר/סילאן (לי היה סירופ מוכן במקרר אבל בהחלט אפשר לשים סילאן במקום)
אופן הכנה
- להניח את התמרים המגולענים כשהם פתוחים בצורה חופפת על נייר אפייה – 4 תמרים לרוחב ו 3 לאורך, סה"כ 12 תמרים (אני לא שימנתי את נייר האפייה אבל אם חוששים שיהיה קשה לגלגל לרולדה אפשר לשמן מעט).
- לשים במעבד מזון את כל סוגי האגוזים, הקינמון, ההל,אגוז מוסקט ומלח ולטחון גס. להוסיף את הסירופ סוכר או הסילאן ולטחון עוד כמה שניות עד שהתערובת מתגבשת למחית.
- בעזרת הידיים לשטח את מחית האגוזים על התמרים ולגלגל לרולדה.
- לעטוף עם נייר האפייה, לגלגל מעט כדי לסדר את הצורה של הרולדה, לסגור את הנייר בצדדים כמו סוכרייה ולהעביר למקרר או למקפיא לפחות לשעתיים עד שהרולדה תתייצב.
- להוציא מהמקרר, לפזר על הנייר קוקוס קלוי ולגלגל עליו את הרולדה.
- לפרוס את הרולדה לפרוסות ברוחב של 2 ס"מ.
- לשמור במקרר ויש לנו חטיף בריאות זמין בכל פעם שמתחשק לנו משהו מתוק.
סירופ סוכר: 1/4 כוס מים+ 2 כפות סוכר+ כף מיץ לימון- לבשל 5 דקות על אש בינונית ויש לנו סירופ.
לגיוון:
- אפשר לשים רק סוג אחד של אגוזים רק לשמור על יחס הכמויות.
- אפשר לשים שומשום קלוי במקום קוקוס.
- אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים כמו ציפורן, אגוז מוסקט
היי תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך .שאלה בקשר לרולדת תמרים האם אפשר להשתמש בתמרים בואקום?תודה וחג שמח!!
היי זיזל. בהחלט אפשר