עוד עוגיות מדובשות שמתאימות לחגים ואירועים מיוחדים. אני מכינה אותן בדרך כלל בפורים או למגשי חינה. את העוגיות האלה אפשר גם לטגן אני מעדיפה לאפות והן יוצאות קריספיות וטעימות גם באפייה. בעבר הכנתי את העוגיות האלה מסולת בלבד ויצאו מעולות. עם הזמן אני עושה כל מיני ניסיונות ואם יוצא טוב יותר אז אני כמובן משנה ומעדכנת גם את הבלוג. כאן זה מתכון שניסיתי בראש השנה תשע"ה ויצא מעולה.
מקרוט או עוגיות סולת מדובשות
חומרים להמון עוגיות
- 1 ק"ג סולת פחות 2 כוסות (720 גרם)
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 1 סוכר וניל (10 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- גרידת לימון או תפוז
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- כ- 1.5 כוסות מים (360 מ"ל – תלוי בספיגת הקמח. אם צריך אז להוסיף עוד קצת מים עד שמתקבל בצק גמיש ונוח ללישה).
חומרים למילוי
- 1 חבילה תמרים בוואקום (500 גרם)
- 1 כוס מים
- 2 כפות שמן
- 1 כף קינמון
- קורט ציפורן
- 1/4 כפית זנגביל טחון
- 200 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 100 גרם שומשום קלוי (קולים בזהירות על מחבת טפלון על הגז או בתנור על חום נמוך)
חומרים לסירופ
- 1/2 ק"ג סוכר
- 2 כוסות מים (480 מ"ל)
- מיץ מחצי לימון
- גרידה מחצי תפוז
אופן ההכנה
להכין את המילוי
- לשים בסיר תמרים, מים ושמן ולבשל על אש בינונית עד שהתערובת הופכת לממרח סמיך. להוריד מהאש ולהוסיף קינמון, ציפורן וזנגביל. מניחים בצד להתקרר.
הבצק
- לערבב בקערה: סולת, קמח + אבקת אפייה, סוכר וניל, סוכר, גרודת לימון, שמן ומים. ללוש עד שמתקבל בצק כמו פלסטלינה- נוח ללישה.
- לשים את הבצק למנוחה של 1/2 שעה.
- לחלק לשישה חלקים.
- בעזרת מערוך לרדד על משטח מקומח כל חלק לעלה דק מאוד. למרוח את ממרח התמרים על כל שטח הבצק, לפזר מעט אגוזים ושומשום קלוי ולגלגל לרולדה. לשים את התפר כלפי מטה ולחתוך לעוגיות באלכסון.
- לאפות בחום של 170 מעלות עד להזהבה.
סירופ
- לבשל בסיר סוכר, מים וגרודת תפוז עד לקבלת תערובת סמיכה. להוסיף מיץ לימון ולהרתיח עוד 10 דקות.
- להנמיך את האש למינימום כדי שהסירופ ימשיך לבעבע קלות ולטבול את העוגיות לכמה שניות.
- להוציא מהסירופ, לקרר מעט ולשמור בכלי אטום.
היי, כמה צריך להיות הסולת לפי משקל?
וואווו איזה מתכון ישןןן. חייבת להכין אותן שוב ולצלם מחדש. המתכון עצמו מעולה ועדכנתי בגרמים
תמרים מה משקל התמרים שצריך?
היי ניצה, תמרים בוואקום מגיעים תמיד במשקל 500 גרם. עדכנתי במתכון
היי יהודית!
רציתי לברר אם אפשר לעשות את עוגיות המקרוד עם ממרח תמרים במקום תמרים בואקום
את העוגיות טובלים בסירופ כשהן חמות או צריך לקרר
תודה ושבת שלום
פורים שמח!!!!
היי
אפשר להשתמש הממרח תמרים במקום תמרים בואקום
את העוגיות טובלים כשהן חמות בסירופ החם?
שבת שלום ופורים שמח!!!
יש לך בלוג מופלא
היי רונית, ממרח תמרים לא מתאים. עוגיות קרות וסירופ חם או להפך
היי
כמה זמן מראש אפשר להכין ולשמור
ואיך לשמור?
היי טליה,
זה נשמר במקרר חודש ובמקפיא כמה חודשים
בשמחה. שנה טובה
תודה רבה ושנה טובה
היי אילנית. לא ניסיתי. אני מאמינה שזה בסדר להקפיא לפני ששמים את הסירופ. בכל מקרה הן מחזיקות אפילו חודשיים במקרר
הי, האם ניתן להקפיא אותן? תודה