אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי מרשימות. עוגה בחושה עם שקדים, שטרוייזל שקדים שמעליהם מניחים חצאי אגסים שבישלנו במים ותמצית וניל אמיתית. היא לא שורדת כמה שעות
אחת העוגות הכי קלות להכנה והכי מרשימות. בכלום עבודה מקבלים עוגה רכה ועסיסית ובמקרה הזה היא עם אגסים שבושלו עם וניל אמיתי. את אותה עוגה הכנתי עם פטל .
קולפים 8 אגסים וחוצים אותם לשניים. אני אוהבת להשאיר להם את הגבעול, זה מהמם בצילום 🙂 כדי שלא ישחירו, מטפטפים עליהם מעט מיץ לימון
בעזרת כף פאריזיאן מוציאים את החרצנים.
מבשלים את האגסים במים, סוכר ותמצית וניל אמיתית כ – 15 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים מעט. מקררים את האגסים בתוך הנוזל ורצוי אפילו לשמור אותם לילה במקרר בתוך הנוזל כדי שיספחו את כל טעם הווניל לתוכם
מכינים את הבלילה של העוגה בקלי קלות ומשטחים בתבנית משומנת שהנחנו בבסיס שלה נייר אפייה
מכינים גם שטרוייזל שקדים ומפזרים על בלילת העוגה
מסדרים את חצאי האגסים על השטרוייזל
אופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה יפה
רכה ועסיסית בטירוף
עוגת שקדים ואגסים בחושה
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס”מ
אגסים מבושלים בווניל – מומלץ להכין כמה שעות מראש
- 8 אגסים
- 1 ליטר מים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות תמצית וניל אמיתית
לעוגה
- 70 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס)
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס חלב (לפרווה חלב קוקוס/שקדים)
- מעט תמצית רום
- 1 כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כוס אבקת שקדים (אפשר לשים עוד קמח במקום אב’ שקדים)
לשטרוייזל שקדים
- 60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (לפרווה – שמן קוקוס)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס אבקת שקדים (או עוד קמח במקום אב’ שקדים)
אופן הכנה
מבשלים את האגסים: קולפים את האגסים וחוצים לשניים. בעזרת כף פאריזיאן מנקים את החרצנים. כדי שלא ישחירו אפשר לטפטף עליהם מעט מיץ לימון. שמים את האגסים בסיר עם ליטר מים, סוכר ותמצית וניל ומבשלים כ – 15 דקות מהרגע שהמים רותחים או עד שהאגסים רכים. מקררים את האגסים בתוך הנוזל. מומלץ להשאיר אותם כמה שעות בתוך הנוזל שיספגו לתוכם את כל טעם הווניל.
מכינים את בלילת העוגה: מכינים תבנית אפייה מתפרקת עם נייר אפייה בבסיס ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה. שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והמלח ומקציפים 5 דקות. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף עד שהיא נטמעת. מוסיפים חלב ותמצית רום וממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה. מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה ואבקת שקדים ומוסיפים למיקסר. מעבדים 20 שניות ועוצרים את המיקסר. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים.
מכינים את השטרוייזל: שמים את כל החומרים בקערה וממוללים אותם עם הידיים כמה דקות עד שנוצרים גושי בצק קטנים. (אפשר להכין במעבד מזון בפולסים). מפזרים את השטרוייזל על בלילת העוגה.
מסדרים מעל השטרוייזל את האגסים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 30-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ותפוחה יפה. בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה.
מצננים את העוגה לפני שמחלצים אותה.
העוגה נשמרת 3 ימים מחוץ למקרר.
1 ביצה זה מספיק?
ותודה על מתכונים מושלמים
אני לא מבינה את השאלה. אם כתוב ביצה אחת אז כנראה שזה המתכון
שלום רב
במתכון עוגת שקדים ואגסים המתאים מאוד לפסח.,
האם יש תחליף לקמח ?
תודה רבה לתשובתך המהירה
נאוהלי
שלום יהודית
עוקבת אחיך שנים .
העוגה הנ״ל מתאימה לפסח
מוץ מהשרויזל, בנה להשתמש במרום הקמח
תודה לתשובתך המהירה
חג שמח
נאוהלי
היי
איזה כייף. תודהה
אפשר קמח תפוחי אדמה במקום
העוגה מצויינת ממש. תודה
שינוי קטן שלי, בישלתי את האגסים ביין מתוק, קינמון ווניל.
משובחת. תודה
מהמם סמדר. שמחה לשמוע שאהבת
האם אפשר אפרסק מקופסת שימורים
היי דנה, אפשר אם את אוהבת את הטעמים