פירות יבשים ובצלים ממולאים בשר. מנה חגיגית שמתאימה לחגי תשרי. המתקתקות של הפירות היבשים משתלבת מעולה עם טעם הבשר. מתאימה לשולחן החג
בערך חודש לפני פסח אני כבר מתחילה לחשוב ולתכנן את ארוחת החג. מאכלים מכל הסוגים מתחלפים להם במוחי הקודח – ראשונות, עיקריות, תוספות….והכל תוך כדי ניקיונות והכנות לחג. ואז…ברגע האמת, בשלב הקניות… אני עדיין לא יודעת מה לבחור :(( בעייה! כי אני רוצה להכין הכל אבל חוסר זמן ומחשבה על הפח שיאכל את מה שלא ייאכל זה מה שגורם לי להתלבט מה להכין ובהחלט לבחור את כמות המנות שאכין…ושלא לדבר על כמויות הקינוחים שרצים לי בראש…..בקיצור, בעייה! אבל….בדבר אחד אני תמיד בטוחה וזה במנה המשגעת הזאת שתמיד קוצרת מחמאות, גם כי היא יפהפייה וגם כי היא טעימה מאוד! לא מתקתקה מידי (לאלו החוששים שזה יוצא מתוק), טעמים עדינים ומאוזנים, מנה מיוחדת וחגיגית שממש מפארת את שולחן החג. מרוב שזה היה כל כך יפה בתוך הסיר, הגשתי את המנה לשולחן בתוך הסיר עצמו.
פירות יבשים ובצלים ממולאים בשר בנגיעות שומן כבש
מצרכים לסיר סוטאז' בקוטר 26 ס"מ
למילוי
- 10-15 תאנים מיובשים
- 10-15 משמשים מיובשים
- 10-15 שזיפים מיובשים
- 2 בצלים גדולים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי
- 200 גרם בשר פרגית טחונה
- 50 גרם שומן כבש טחון
- 1 בצל גדול קלוף
- חצי כוס פטרוזיליה
- חצי כוס עלי סלרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט לקציצות
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס קמח מצה/ פירורי לחם
- 2 בצלים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות שומן כבש טחון
- 2 כוסות ציר בקר או מים רותחים
- 2-3 כפות סילאן
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- 1 כפית חוואייג' מרק
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית זנגביל
- משרים את הפירות היבשים לפחות שעתיים במים על מנת לרכך אותם ולהכין אותם למילוי.
- לקלוף את הבצל ולעשות לו חתך לאורך עד למרכז על מנת שנוכל לקלוף את הגלדים ולמלא אותם. להרתיח את הבצל כמה דקות עד שהגלדים מתחילים להיפתח ולכבות את האש. לצנן ולפרק את הגלדים. להניח בצד עד לשימוש.
- עם סכין קטנה וחדה לפתוח פתח קטן בכל פרי.
- לשים במעבד מזון את הבצל,פטרוזיליה וסלרי ולטחון דק. להעביר לקערה גדולה.
- להוסיף לקערה את כל סוגי הבשרים הטחונים, התבלינים, השמן וקמח המצה וללוש כמה דקות. שמים במקרר לפחות שעה.
- למלא את הפירות והבצלים ולהניח בצלחת עד שמסיימים למלא את הכל.
- לחמם בסיר סוטאז' שמן זית ושומן כבש.
- לקלוף את הבצלים, לחתוך לחצי ולפרוס לרצועות.
- לטגן על אש בינונית ותוך ערבוב מידי פעם את הבצלים עד להזהבה.
- להוסיף ציר בקר ולהביא לרתיחה.
- להוסיף סילאן, פלפל שחור,כורכום, מלח, חוואייג' מרק, קינמון וזנגביל ולבשל 5 דקות. לטעום ולתקן תיבול.
- לסדר את הפירות היבשים הממולאים ואת הבצלים במעגלים סביב הסיר.
- לבשל כשעתיים על אש קטנה מאוד עד שהרוטב מסמיך, מתקרמל ומקבל צבע יפה.
- אני הגשתי לשלוחן עם הסיר עצמו. זה היה מהמם בעיני. כמובן שאפשר להגיש על צלחת הגשה עם אורז חגיגי.
וווואי זה נראה ליגה!!! מכינה לחג בעז"ה
איזה כייף. תודההה ותהני. ספרי איך יצא לך
ג'וד זה נראה מעולה וטעיםםםם תודה על מתכון משובח 🙂