אחת המנות היפות והטעימות שאני אוהבת להכין בראש השנה. אני מכינה את הפירות הממולאים בתנור אפילו יום יומיים לפני החג ולפני הארוחה מחממת. מנה מושלמת שתקשט את השולחן
זאת תבנית חובה על שולחן ראש השנה. אפשר להכין אותה יום יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה, זה אפילו משתבח במקרר. פירות יבשים ממולאים בשר ומבושלים ברוטב בצלים מתקתק ומתובל. אי אפשר להפסיק לטעום עוד אחד ועוד אחד שלא לדבר על היופי של המנה, בקיצור, תכינו 🙂
פירות יבשים ממולאים בשר שמכינים בתנור
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את התבשיל הזה גם בבישול על הגז אבל מאוד ממליצה להכין בכללי ממולאים בתנור כי זה עולם אחר.
- המנה נשמרת במקרר אפילו שבוע.
- ניתן להכין את המנה יום יומיים מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
מצרכים לתבנית בקוטר 30 ס"מ
לתערובת הבשר
- 30 תאנים גדולות מיובשות
- 12 משמשים גדולים מיובשים
- 8 שזיפים גדולים מגולענים מיובשים
- 350 גרם בשר בקר טרי
- 150 גרם בשר פרגית/חזה עוף טחון טרי
- 1 בצל גדול
- חצי חבילה פטרוזיליה
- חופן אגוזי מלך (40 גרם)
- מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפיות סילאן
- 2 כפיות רכז רימונים
- חצי ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- קורט אגוז מוסקט
- 3/4 כפית קינמון
- חצי כפית כורכום
- רבע כפית בהרט לקציצות
- רבע כוס שמן זית
לרוטב בצלים
- 5 בצלים בינוניים פרוסים דק
- מח עצם טרייה (לא חובה)
- רבע כוס שמן זית
- מלח
- 3 כפיות סילאן
- 2 כפיות רכז רימונים
- 3/4 כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית כורכום
- חצי ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- כוס ציר בקר/מים
אופן הכנה
מכינים את תערובת הבשר: שמים את בשר הבקר ובשר הפרגיות הטחונים בקערה. טוחנים במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה ואגוזי המלך ומוסיפים לקערת הבשר. מוסיפים לקערה מלח, פלפל שחור, סילאן, רכז רימונים, ג'ינג'ר טרי מגורר, אגוז מוסקט, קינמון, כורכום, בהרט ושמן זית. לשים את הבשר 3-2 דקות ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את רוטב הבצלים: פורסים את כל הבצלים לרצועות דקיקות. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' ומניחים בו את עצם המח וכל הבצל. מטגנים על להבה נמוכה תוך ערבוב מידי פעם שלושים-ארבעים דקות או עד שהבצל מקבל צבע זהוב יפה. מוסיפים לבצל את המלח, הסילאן, רכז רימונים, פלפל שחור, כורכום, ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט וציר בקר. מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
מרכיבים את המנה: משרים את כל הפירות היבשים בקערה עם מים מהברז למשך חצי שעה. במקביל, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומעבירים את כל רוטב הבצלים לקערת/תבנית ההגשה. מסננים את הפירות היבשים מהמים, יוצרים כיס בכל הפירות וממלאים בבשר בנדיבות. מסדרים את הפירות בצורה מעגלית בתבנית, מהחלק החיצוני כלפי פנים – מתחילים עם התאנים, ממשיכים עם המשמשים ומסיימים עם השזיפים. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. מעבירים לתנור למשך כשעה וחצי. מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עוד כ – 20 דקות על מנת לצמצם את הרוטב. לפני ההגשה מפזרים אגוזים או פיסטוקים קצוצים ומגישים. המנה נשמרת במקרר עד שבוע ואפילו משתבחת אחרי שהייה במקרר. ניתן להכין את המנה יום-יומיים מראש ולפני הארוחה לכסות עם נייר כסף ולחמם בתנור.
בתאבון!