יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר
ראשי » מתכונים לט"ו בשבט » צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר

צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 17 בספטמבר 2019 6 תגובות

צמת בצק עלים עם תפוחים וקרם פאטיסייר שמכינים בקלות וקוצרת ים של מחמאות. היא גם יפה וגם טעימה ומתאימה לחגי תשרי אבל לא רק

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר

ההכנות לראש השנה בעיצומן, התפריט שלי השתנה כבר כמה וכמה פעמים במהלך החודש. אני מנסה להתאים את התפריט והקינוחים לפי מה שכל אחד אוהב וגם להכין דברים חדשים שעוד לא הכנתי. משעמם אותי לחזור על אותם מאכלים כל פעם ולמעט כמה תבשילים קבועים שאני מכינה לחצי שלי, כל השאר יהיו חדשים.

חודש לפני החג אני כבר נכנסת לאווירה ומכינה תבשילים ועוגות שיכולים להתאים לשולחן החג. בכל קנייה בסופר אני מעמיסה שקית ענקית של תפוחים ירוקים חמצמצים שאיתם אני אוהבת להכין עוגות ומכינה כל מיני וריאציות. את העוגה הזו הכנתי עם בצק עלים מעולה שיצא עכשיו של שמרית אבל בהחלט אפשר להכין עם כל בצק עלים שאתם אוהבים. הבצק הספיק בדיוק לעוגה אחת ארוכה.

מתחילים בהכנת מלית תפוחים – קולפים תפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ. מערבבים עם סוכר וקינמון

מבשלים בחמאה כמה דקות, עד שהתפוחים מתרככים אבל לא יותר מידי, כך שישמרו על הצורה שלהם

מכינים גם קרם פאטיסייר ומקררים מעט במקרר עד להתייצבות

פותחים את הבצק, מניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מסמנים את הבצק לשלושה חלקים שווים, את שני השלישים הקיצוניים חותכים לרצועות עם סכין

מניחים במרכז הבצק מלית תפוחים ומעל התפוחים מזלפים קרם פאטיסייר

מתחילים לסגור את הרצועות על המלית בצורת שתי וערב

מורחים בביצה ומפזרים סוכר גבישי

אופים כ- 20 דקות עד להזהבה יפה של הבצק

צמת בצק עלים במילוי תפוחים וקרם פאטיסייר

לפני שמתחילים

  • לעוגה הזאת השתמשתי בבצק עלים של שמרית שהספיק לעוגה אחת גדולה.
  • עם בצק עלים עובדים כשהוא קר מאוד. ברגע שהוא מתחמת הצורה שלו מתעוותת והמאפה יהיה פחות יפה.
  • מומלץ לעבוד ישירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שלא תצטרכו להרים את העוגה לתבנית ובכך היא תאבד את הצורה היפה שלה.
  • את הקרם פאטיסייר כתבתי בגרמים כדי שייצא הכי מדוייק שאפשר. אם אין לכם משקל, הגיע הזמן להתחדש באחד שישמש אתכם במטבח לעוד מתכונים שכדאי לדייק בהם. בכל מקרה, יש בדף הראשי טבלת המרות שתוכלו להיעזר בה במידה ותרצו בכל זאת לעבוד עם כוסות ולא עם משקל.
  • קרם פאטיסייר מכינים עם וניל אמיתי. מחית/מקל וניל קונים בחנויות מתמחות באפייה ושווה להשקיע כי זה כל הטעם של הקרם.
  • מומלץ להכין את מלית התפוחים וקרם הפאטיסייר יום מראש כדי לאפשר להם להתקרר.

מצרכים לעוגה אחת גדולה באורך של 35 ס"מ

  • 1 חבילת בצק עלים (קניתי בצק מצונן של שמרית)

למלית תפוחים

  • 6 תפוחים מזן גרנד סמית (הירוקים)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 50 גרם חמאה (לפרווה שימו שמן קוקוס)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית גדושה קורנפלור

לקרם פאטיסייר

  • 200 מ"ל חלב (לפרווה שימו חלב קוקוס/חלב שקדים)
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית מחית וניל/תוכן של חצי מקל וניל
  • 50 מ"ל חלב (לפרווה שימו חלב קוקוס/חלב שקדים)
  • 20 גרם קורנפלור
  • 2 חלמונים מביצים גדולות

למריחה ופיזור

  • ביצה מהולה במעט חלב
  • סוכר גבישי (קונים בחנויות מתמחות באפייה)

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים ומניחים אותם בכלי עם מים ומיץ לימון כדי שלא ישחירו.
  2. חותכים את התפוחים לקוביות קטנטנות בגודל 1*1 ס"מ ומניחים בקערה גדולה.
  3. מערבבים את התפוחים היטב עם סוכר וקינמון כך שכל קובייה תהיה עטופה בהם.
  4. על מחבת גדולה ממסים חמאה, מוסיפים את התפוחים ומבשלים 8-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהתפוחים רכים אבל לא מידי רכים וגם שומרים על צורתם.
  5. מערבבים קורנפלור ומיץ לימון ומוסיפים למחבת. מערבבים עוד דקה – שתיים עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין.
  6. מעבירים לקערה לצינון מוחלט לפני שעובדים עם הבצק.
  7. מכינים קרם פאטיסייר: מרתיחים בסיר 200 מ"ל חלב עם הסוכר והווניל. מערבבים מעט.
  8. מערבבים 50 מ"ל חלב עם קורנפלור וחלמונים ומערבבים לבלילה אחידה וחלקה.
  9. כשהחלב רותח עושים השוואת טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב הרתוח לבלילת החלב, הקורנפלור והחלמונים ומערבבים. ממשיכים לערבב תוך כדי הוספת חלב רותח, יוצקים סה"כ מחצית מכמות החלב הרותח.
  10. מחזירים לסיר את הבלילה, מחזירים לאש וכל הזמן מערבבים עד שנוצרות בועות גדולות במרכז הסיר.
  11. מורידים מהאש ומעבירים לכלי רחב לצינון. מכסים את הקרם בניילון נצמד – מניחים את הניילון ממש על הקרם עצמו כדי שלא יפתח קרום. מעבירים למקרר לפחות לשעה עד שהקרם קר לחלוטין ויציב.
  12. הכנת העוגה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים שלושה חלקים שווים לאורך הבצק (לא חותכים אלא רק מסמנים). את שני השלישים הקיצוניים של הבצק חותכים לרצועות ברוחב שווה של כ – 1.5 ס"מ.
  13. מניחים בשליש המרכזי של הבצק את מלית התפוחים ומעליה מזלפים את קרם הפאטיסייר.
  14. קולעים את הרצועות לצה בצורת שתי וערב.
  15. מורחים את הבצק בביצה מהולה במעט חלב ומפזרים סוכר גבישי.
  16. אופים כ- 20-30 דקות עד שהבצק מזהיב ומוכן.
  17. העוגה נשמרת יומיים מחוץ למקרר.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים
    תפריט מושלם לחג הפסח וגם טיפים שווים
  • עוגת גביניות וניל מבצק עלים
    עוגת גביניות וניל מבצק עלים
  • עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוק
    עוגת פחזנייה גדולה(Karpatka) וקרם מסקרפונה - פיסטוק
  • טארט מסקרפונה ואוכמניות
    טארט מסקרפונה ואוכמניות
תפוחים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. חני הירש הגב 9 בספטמבר 2020 בשעה 0:54

    הבלוג שלך מהמם … משתמשת המון תודה רבה א רציתי לדעת אם אפשר לעשות את המתכוון עם התפוחים והקרם פטיסייר רק עם בצק פילו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בספטמבר 2020 בשעה 1:02

      היי חני, תודה רבה. אפשר עם פילו אבל בצורת מעין סיגר סגור מכל הצדדים

  2. פנינה הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 19:41

    הי יהודית
    האם אפשר להקפיא
    להכין להקפיא לפני אפיה
    וכשצריך מוצאים ואופים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוקטובר 2019 בשעה 22:21

      כן. אפשר. אין בעייה

  3. אלינור הגב 29 בספטמבר 2019 בשעה 10:11

    היי יהודית,
    אפשר במקום הקרם פאטיסייר לשים את הקרם וניל של המתכון של העלי בצק עם קרם וניל ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בספטמבר 2019 בשעה 10:28

      היי אלינור, לא מבינה באיזה קרם מדובר אבל אם אפיתי אותו אז אין בעייה.

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה
סרטוני הדרכה ב – YouTube

יהודית אביב

יהודית אביב
הפסטייה המסורתית שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים בגרסה אישית מדליקה ומיוחדת שתגנוב את ההצגה על השולחן
פסטייה מרוקאית אישית עם פרגיות בעיצוב מדליק
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Ko3RlAi9JZI
תמיד רציתם לדעת איך לקלוע לחמניות בכל מיני צורות? ריכזתי לכם פה לא פחות מ-7 קליעות שונות של לחמניות.
תשמרו את הסרטון ובכל פעם תוכלו לחזור אליו ולקלוע שוב ושוב.
מתכון ללחמניות מושלמות פה: https://bit.ly/32KRE5F
לחמניות בכל מיני צורות
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_TDfyYG9GOMU
פיתות תימניות אמיתיות שמכינים בסיר גריל חשמלי
המתכון כאן: https://www.yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-תימניות-בסיר-גריל-חשמלי/
פיתות תימניות אמיתיות ( סאלוף)
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_S1EQQAeWCF4
המתכון פה: https://bit.ly/3iJa5iV
בורקס תורכי ביתי מושלם
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Xr-yvDuDFOE
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה. מי צריך צבעי מאכל סינתטיים כשיש לנו צבעים כאלה מטורפים באופן טבעי.
בטטה סגולה היא אחת הבטטות הכי יפות, טעימות ובריאות שיש לנו ואני בחרתי לשלב אותה בלחם המדהים הזה שגם ככה הוא טעים בטירוף ועם תוספת הבטטה הוא הרבה יותר טעים ולא רק יפה.
המתכון המלא פה:https://bit.ly/3iNeb9O
לחם חלב יפני מנומר עם בטטה סגולה
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_Fm3AdtueIME
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב בבצק ובטכניקת עיצוב מיוחדת.
התוצאה: לחמניות רכות רכות, חמאתיות וקריספיות מבחוץ בזכות סוכר שאני מפזרת ומתקרמל באפייה
לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
YouTube Video UCEI8DrRd_CXAQ99rt_o1wIA_-R6rEGfopBg
לעוד סרטונים לחצו פה הירשמו לערוץ היוטיוב שלי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
אוזן אחת חדשה לא הייתה פה הש אוזן אחת חדשה לא הייתה פה השנה!

לא שחלילה קרה משהו, להפך, קרו מלאאא דברים משפחתיים משמחים ולא הספקתי להכין אוזניים חדשות כמו בכל שנה🤷‍♀️ גם האווירה המוזרה לא תרמה ויצא שלא הכנתי ואני מתההה על אוזני המן ובמיוחד להמציא כל שנה מחדש אוזניים חדשות 🙄

אז קבלו את אחת האוזניים הכי מיוחדות וטעימות שהכנתי ובבלוג יש לא פחות מ-12מתכונים וכולם מיוחדים וטעימים.

חפשו בגוגל קטאייף אוזני המן הלוחשת לאוכל ותכינו, כי זה היסטרי וטעים ומיוחד וחג שמייחחחחח אהובים 😻😺👺👹👻👽
אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסי אנצ'ילדה!! מאכל מהמטבח המקסיקני👨‍🌾👩‍🌾

הכי מהיר שלי :) תפתחו את המקרר, תוציאו את כל שאריות הגבינות שיש לכם, תוסיפו תרד, זיתי קלמטה ותכניסו לטורטייה.
אז כן,  סך הכל טורטיות ממולאות בגבינות ותרד, אבלללל איזה טעים זה והכי חשוב - קל להכנה. ארוחת ערב ב - 30 דקות.

אתמול במאסטר שף המתמודדים התבקשו להכין מתכון עם טורטיות או דפי אורז וגם אני אותגרתי באותה משימה.

 אזזזז ישר קפצו לי מיליון רעיונות ולא הצלחתי להתמקד ולבחור. ומה יותר טוב מאשר לשאול אתכם בסטורי?? נתתם לי מלא רעיונות מעולים אבל רק אחת קלעה בול לרעיון שהתיישב לי חזק במוח וזה רק חיזק לי שזה מה שאני רוצה להכין.

קבלו מתכון לאנצ'ילדה מקסיקנית:

אגב, תרגישו חופשי לשים כל גבינה שיש לכם בבית, הכל הולך.

6 טורטיות קטנות (של מאסטר שף)

מלית:

1 קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית

100 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה רגילה מגוררת

חופן זיתי קלמטה

200 גרם תרד שטוף

מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

לרוטב:

20 עגבניות שרי תמר חצויות

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (של מאסטר שף)

4-5 כפות צ'ילי מתוק/חריף

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור

 חופן זיתי קלמטה  

לפיזור: 150 גרם מוצרלה מגוררת.

אופן הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המלית יחד. את התרד שמים כמו שהוא טרי ומעסים עם הידיים הכל.

שמים בתבנית פיירקס בגודל 25*30 ס"מ את העגבניות החצויות ומזלפים מעט שמן זית ומלח ים אטלנטי. צולים בתנור 15-20 דקות עד שהן נצרבות מעט. בינתיים בקערה אחרת שמים עגבניות מרוסקות וצ'ילי. מערבבים ומתבלים. מוזגים 3/4 מכמות הרוטב על התבנית עם העגבניות.

מכינים טורטיות ממולאות: לוקחים טורטייה ומניחים לרוחבה כמות יפה מהמלית. מגלגלים למעין רולדה ומניחים בתבנית על הרוטב כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את כל הטורטיות ומניחים צפוף בתבנית.

מוזגים על כל טורטייה את שארית הרוטב ואופים כ - 30 דקות עד שהכל רותח ומבעבע. מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה ומכניסים לעוד 5-7 דקות, עד שהמוצרלה נמסה.

מגישים מייד.

המתכון בשיתוף:
@master_chef_israel
#מבשלים_בבית_עם_מאסטר_שף
החולשה שלי זה לא שוקולד!! החולשה שלי זה עוגות גבינה ובמיוחד כשהן באות במעטפת בצק שמרים במרקם עננים, אז אני לא עומדת בזה בכלל בכלל😱
.
.
השבוע הכנתי אותה שוב וכמו בכל פעם היא מתחסלת ראשונה כאילו לא הייתה🤔
חפשו בגוגל הלוחשת לאוכל עוגת גביניות, רק תדעו מעכשיו, אני לא אחראית על הקלוריות🤣
.
.
#cheeselover
#cheesepancake
#cheesecakelove
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cake
#cakes
#cakedecorating
#israeli_kitchen #inmyblog #imsomartha
#marthastewart
#thefeedfeedbaking
#thefeedfeedcheesecake
מלך המרקים המרוקאים 😉 לכו מלך המרקים המרוקאים 😉

לכו להשרות קטניות למחר ותחפשו אצלי בבלוג מרק חרירה מרוקאי
אמנם זה יום קלאסי למרק אבלללל.... מכירים את הפסטייה המרוקאית, זאת שמכינים בדרך כלל בחגים ואירועים מיוחדים?
אז הכנתי אותה בגרסה אישית בעיצוב מהמםםם והמלית, כמו שהפתיעה אותי תפתיע את כל מי שיטעם😱

פרגיות, פירות יבשים וההפתעה- קוביות אגסים אמריקאים שבכל ביס מתפוצצים בפה בעסיסיות ומתיקות מדהימה.

כל השלבים איך להגיע לעיצוב המהמם עכשיו אצלי בסטוריז.

מלא מתכונים שווים ומיוחדים תמצאו פה:
@usapearsisrael

והמתכון המלא של הפסטייה  עלה ממש עכשיו לבלוג. תכתבו בגוגל הלוחשת לאוכל, זה המתכון הראשון בבלוג

המתכון בשיתוף: 
.
#אגסיםאמריקאים
##אוכלטעיםובריא
#usapears
#israeli_kitchen
 #inmyblog
 #imsomartha
#marthastewart
#morocanfood
#morocan
#morocanstyle
#pears
#filodough
#fillodough
אין יותר מתאים מקרפ צרפתי עמוס בנוטלה, בננות, קוקוס ואגוזים כדי להביע אהבה ❣️❣️❣️
 ואגב, כל השנה ולא רק ביום האהבה
❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️❣️.
❣️
❣️
❣️
❣️
#creps
#crep
#nutella😍
#coconut
#banana
#chocolatecrepes
#franchcrepes
#קרפצרפתי
#קרפ
#בלינצס
#blinches
איזה שנ"צ😱

נראה לי שעל הקינוח הזה אין בכלל ויכוח 🤷‍♀️

הרגע הזה שנועצים את הכפית ומתפללים שהשוקולד יתפרץ לנו כמו לבה, זה רגע מותח וכשזה קורה, יש אנחת רווחה ואושר 😍
 אזז לי יש טריק שזה מצליח תמיד!! אין חשש, אין לחץ בכלל. 

מתכון ישןןן נושן שלי שקיבל פנים חדשות וריענון של המתכון.
עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל סופלה שוקולד הלוחשת לאוכל.

וכן, זה אמנם פונדנט שוקולד אבל מזמן שינה את שמו לסופלה😉
.
.
.
#chocolatecake
#chocolatelovers
#israeli_kitchen
#imsomartha
#lovechocolate #thefeedfeedchocolate
#cakes
#cake
#chocolatsufle
#sufle
תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצ תגידו, אכלתם/ הכנתם פעם קציצות חובזה?
הלם שזה גדל פרא בכל רחבי גדרה. 

אני מודה ומתוודה שהפעם הראשונה שהכנתי הייתה לפני שבועיים וגם זה בזכות סטורי של אינס המהממת שעשתה לי חשק ללכת ללקט חובזה בשדות🙈
@ines_yanai

אם רק הייתי יודעת כמה שזה טעיםםםםם הייתי יוצאת ללקט כבר לפני שנים. מרגישה סתומה שרק עכשיו ניסיתי. אבל לא נורא, מאז התמכרנו פה לקציצות חובזה והכנתי כל כך הרבה פעמים ובכל פעם זה מתחסל בשנייה.

אגב, ממולאים ופשטידה גם יהיו.

בינתיים יש בבלוג מתכון לקציצות חובזה ופטריות טעימותתת

צאו ללקט לפני שהיא תיעלם
שתדעו שאני אוהבת רק פיצות מיוחדות בניגוד לנוביק שאוהב את הכי פשוטה.

אני, כמה שיותר תוספות, כמה שיותר מעניין ומיוחד ונוביק, פיצה מרגריטה הכי בסיסית, בלי תוספות מיוחדות.

וזאת, פיצה מונטנרה מטורפת. הבצק מטוגן ומעליו מניחים רוטב עגבניות פרשי ומוצרלה טרייה. אני אומרת לכם שזה חלום!!!

יום הפיצה הבינלאומי שמחחח❣️❣️❣️
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס