אסאדו בבצלים ושזיפים מיובשים. מנה חגיגית, מתקתקה וטעימה שנהוג להגיש בחגים בתוספת אורז. הבשר מתבשל עם הבצל המקורמל במשך שעות והופך רך כמו חמאה
קדרה טעימה במיוחד, מתקתקה, שמתאימה במיוחד לחגים. הבשר מתבשל לאט לאט, עד שהופך נימוח ורך כמו חמאה. יש לקנות בשר אסאדו איכותי עם יותר בשר מאשר שומן על מנת שהמנה תצא מוצלחת וכמובן בשר טרי. את המנה הזו מכינים בדרך כלל בחגים בתוספת אורז לבן.

אסאדו בשזיפים מיובשים
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים.
- מומלץ לקנות אסאדו טרי ולשים לב שיש בו יותר בשר מאשר שכבת שומן.
מצרכים ל -4-5 מנות
- 1 ק"ג אסאדו פרוס לחתיכות בגודל 5-7 ס"מ(מבקשים מהקצב שיפרוס)
- 1/4 כוס שמן זית +1/4 כוס שמן זית
- 50 גרם שומן כבש
- 3 כפות סוכר חום
- 6 בצלים גדולים פרוסים
- 200 גרם שזיפים מיובשים
- 3 מקלות קינמון
- 1/4 כוס מיצוי שזיפים (מוכרים בכל סופר)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם
- כפית זנגביל טרי מגורר
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 2 כוסות ציר בקר (אם אין אפשר לשים מים או ציר ירקות)
- 2 כפות סילאן
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב ושטוח 1/4 כוס שמן זית. כשהשמן רותח ומתחיל להעלות מעט עשן שמים את הבשר, נתח אחרי נתח (חשוב כדי לא להוריד את חום השמן) ולא לגעת במשך כ- 5 דקות עד שהבשר צרוב ושחום. הופכים את הבשר שייצרב מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.
- באותו סיר, מוסיפים עוד 1/4 כוס שמן זית, שומן כבש וסוכר חום ומטגנים את הבצל הפרוס עד שהוא מתקרמל ומזהיב יפה. לערבב מידי פעם, זה יכול לקחת זמן, אז סבלנות ועל להבה נמוכה.
- מוסיפים לסיר את השזיפים, מחזירים לסיר את הבשר. מוסיפים מקלות קינמון, מיצוי שזיפים, פלפל שחור, מלח, זנגביל, מיץ תפוזים, ציר בקר/מים וסילאן.
- מבשלים על אש קטנה כ- 3 שעות עד שהבשר רך לחלוטין או לחילופין מכניסים לתנור לשלוש שעות על חום נמוך של 160 מעלות.
- מגישים חם בתוספת אורז.
בעלי קנה לי אסדו עם עצם ושומן ביחד … האם אפשר אותו דבר לבשל
כן אין בעייה
שנה טובה! הכנתי אתמול לארוחת החג. יצא מושלם! ליקקנו את האצבעות- ממש!!! נשאר לי מהרוטב האלוהי, שאחרי כמה שעות (שילבתי בין בישול על הגז לתנור)- הפך מלא בטעם, ואף הסמיך קצת בגלל השומן הטוב. יש לך המלצה מה לעשות איתו? חוץ מלשתות אותו?
היי גבי,
שנה טובה ומתוקה ♥ שמחה שאהבתם
עניתי לך באינסטגרם ואענה גם פה בשביל קוראי התגובות – אפשר להקפיא ולהשתמש כציר בקר בתבשילים אחרים
הייי יהודית!
הכנתי את המתכון הזה השבוע…
האסאדו היה כל כך שומני,הבשר נשאר רצועות יבשות ולא נימוחות…. והתבשיל עצמו היה מתוק מדיי…. שווה לבדוק שוב כמויות..
תודה
היי חני,
הכל תלוי בבשר שאת קונה. אסאדו יכול להיות שומני מאוד אבל כשהוא איכותי אז הוא עם יותר בשר מאשר שומן. התבשיל הזה הוכן על ידי עשרות פעמים וגם על ידי עוקבים מהבלוג. זה תבשיל עם מעט מתיקות ואם לא אוהבים אז לא מכינים. בשר יבש – זה כנראה בשר פחות איכותי.
בישול זה לא מדע מדוייק. בסופו של דבר צריך גם ידע ורגש איך לשים תבלינים. אני כותבת כמויות פחות או יותר אבל בישול זה יד ועל זה אין לי אחריות.
שלום ותודה על המתכון הנפלא. האם אפשר הכין את אותו המתכון עם בשר מס'5 ולהוסיף גם ערמונים?
אין בעייה רק הטעם מן הסתם יהיה שונה
תודהההההההה יפתי……….שנה מתוקה ♥ ♥
מעדן מלכים !!! תענוג יש לי את הטעם בפה !! שנה טובה ומתוקה יפה שלי נשיקות 🙂