למען האמת אני מעדיפה את הדגים שלי נאים. אני מטורפת על סביצ'ה ואם תשימו לי דג מבושל או דג נא, אני תמיד אעדיף את הנא. בדג המרוקאי אני אוכלת בעיקר את הרוטב והירקות וממש מעט דג. דג צלוי בתנור או על המנגל זה כבר יותר טעים לי וקציצות דגים אני ממש אוהבת. קציצות דגים ברוטב עשיר חרפרף הוא מסוג התבשילים שגומרים איתם לחם שלם ובמקרה שלי שכולם פה גברברים אז חוסלו שניים. כשאני מכינה סיר כזה, אני קמה על הבוקר כדי להספיק לקנות לחם שחור טרי כמו פעם. זה הלחם שאנחנו הכי אוהבים לאכול עם תבשילים.
בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, בסטורי אני מצלמת ומעלה סרטונים עם כל השלבים:
https://www.instagram.com/yehudit_aviv/
בעבר הרחוק לא אהבתי קציצות דגים כי הכרתי אותן מהבית רק עם דגים קפואים ולא היה לי טעים. יום אחד הייתי בסופר, בדוכן הדגים וראיתי דגים טחונים. שאלתי "מה זה"? המוכר ענה לי: "זה קרפיון טחון, תנסי זה טעים מאוד". אני יודעת שעושים מקרפיון גפילטע פיש. דג מתקתק??? ממש לא בשבילי!! אמרתי לו:"אני לא אוהבת גפילע פיש". "את יכולה לעשות איך שאת אוהבת, לא חייב מתוק. אני ארגנטינאי ואנחנו אוכלים רק חריף. יוצא מעדן" אמר לי במבטא ארגנטינאי כבד. אמרתי לעצמי "מה כבר יש לי להפסיד, מקסימום ניסיתי, לא יהיה טעים אז לא קרה כלום". אבל…… זה יצא כל כך טעים ומיוחד שמאז אני מכינה רק עם קרפיון.
*********
10/7/2019 עדכון: חידשתי את התמונות של הקציצות סוף סוף. מצאתי בסופר דג מעולה בשם "אמור" שדומה במרקם לקרפיון והכנתי ממנו את הקציצות. יצא מעולה אפילו יותר מהקרפיון.
אני מבקשת ממוכר הדגים להוריד את העור ולפלט לי את הדגים ורק אז לטחון. אם לא הייתי קצרה בזמן הייתי קוצצת את בשר הדגים עם סכין אבל נסתפק בטחון. את שאריות הדג – הראש והגוף אני שומרת לבישול הרוטב. אני מבקשת שיחצו לי את הראש לשניים כדי שיהיה נוח יותר לבישול.
קציצות דגים ברוטב חריף
לפני שמתחילים
- תכינו קציצות רק עם דג טרי. הטעם כל כך שונה מהדג הקפוא שאין מה להשוות.
- אני מבקשת ממוכר הדגים שיוריד את העור ויפלט לי את הדגים לפני שהוא טוחן. את הראש של הדג וכל שאר החלקים אני שומרת לבישול הרוטב.
לתערובת הקציצות ( מצרכים לכ – 20-25 קציצות)
- 2 דגי קרפיון/אמור טריים בינוניים מפולטים וטחונים (לבקש ממוכר הדגים שיעשה זאת)
- 2 כפות שמן זית
- כפית כמון
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- חצי כפית גרידת תפוז (לא לוותר)
- חצי חבילה כוסברה קצוצה
- מיץ מחצי לימון טרי
- 4 שיני שום כתושות
לרוטב
- ¼ כוס שמן זית
- 1 ראש דג חתוך לחצי (מבקשים ממוכר הדגים שיחתוך את הראש לחצי לרוחב)
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 1/2 חבילה כוסברה טרייה
- 5 פלפלים סודנים יבשים
- 2 פלפלים צ'ילי טריים
- 8 שיני שום
- 5-6 עגבניות טריות טחונות (עם הקליפה) או 1 קופסת שימורי עגבניות של MUTTI
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 1.5-2 כוסות מים רותחים
- זרזיף מיץ לימון טרי
- 1/4 חבילה כוסברה טרייה קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: בקערה מערבבים יחד את הדגים הטחונים עם כל שאר החומרים ומערבבים 2 דקות כדי לשחרר את החלבון שיש בדג כך שנוכל לגלגל לקציצות והן לא יתפרקו. שמים במקרר עד שהרוטב מוכן.
- מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח יחסית שמן זית כך שיכסה את כל בסיס הסיר. מנקים את הפלפלים המתוקים מגרעינים וחותכים לרצועות. מניחים את הפלפלים בסיר, מוסיפים גם את הכוסברה (אין צורך לקצוץ אותה), שמים גם את שני חצאי ראש הדג, הפלפלים הסודנים, את הפלפל צ'ילי ושיני שום ומטגנים על להבה נמוכה מאוד עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מערבבים. התהליך הזה לוקח 30-40 דקות.
- מוציאים את ראש הדג מהסיר (זורקים לפח), מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 10 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון ומערבבים. מבשלים עוד כמה דקות ומוסיפים מים רותחים. מבשלים את הרוטב 20-30 דקות על להבה נמוכה עד שהוא מתחיל להסמיך מעט. טועמים ורק כשהרוטב טעים ומושלם מוסיפים את הקציצות.
- מכינים עם הידיים קציצות ומניחים ברוטב בשכבה אחת. כשמסיימים לשים את כל הקציצות מנענעים את הסיר כך שהן יכוסו ברוטב. סוחטים זרזיף מיץ לימון וכוסברה קצוצה ומבשלים 10-15 דקות על להבה גבוהה. כשמוכן מכבים את האש.
- מגישים עם לחם שחור טרי.
ליהודית שלום וברכה! רציתי לשאול האם ניתן לערבב אמור טחון עם קרפיון טחון או שזה לא מתאים? תודה- אפרת
היי אפרת,
אפשר כל דג שאת אוהבת
תודה אהובה. בשמחה רבה! אני אשמח לראות תמונות
ינוסה עוד השבוע, כי גם לי זה לא טעים עם דגים קפואים. תודה על כל הטוב שאת מלמדת אותי. ♥♥♥