אחד המאפים הכי קלים להכנה וטעימים בטירוף. השילוב של בצק פילו קריספי ומלית גבינה מתוקה הוא מנצח.
ומה עושים כשדפי הפילו נקרעים?? לא זורקים אלא מנצלים ומכינים גביניות אישיות מטריפות
תנו לי בצק פילו בכל מילוי שתרצו וקניתם אותי! אני מטורפת על הקריספיות מבחוץ ואז המלית שמשתלבת בצורה מושלמת בכל ביס. בצק פילו הוא אחד הבצקים שאני הכי אוהבת לעבוד איתו וגם לאכול כמובן.
יש אינסוף מתכונים שאפשר להכין עם בצק פילו, מתוקים או מלוחים כי הוא נייטרלי ומקבל באהבה כל מלית – בשר, עוף, תפוחים, פיצוחים, גבינות ועוד ועוד.
הפעם הכנתי מעין אצבעות ממולאות בגבינה מתוקה וכיוון שיצאו לי בחבילה לא מעט דפים קרועים, הכנתי גביניות אישיות שיצאו מהממות וטעימות.
יש הרבה אנשים שפוחדים לעבוד עם בצק פילו והאמת שלא בצדק. אם נצמדים לכמה כללים פשוטים, זה הבצק הכי קל לעבודה. כל מה שצריך זה לשמור את הדפים שלא עובדים איתם בתוך מטלית לחה כדי שלא יתייבשו ובכל פעם לעבוד עם דף אחד, למרוח אותו היטב בחמאה מומסת או בשמן זית למאפי פרווה ואז למלא במלית הרצוייה.
האפייה צריכה להיעשות על חום של 180-200 מעלות וכדי לקבל בצק קריספי אל תקצרו זמני אפייה, תנו לבצק להיאפות כמו שצריך עד שהוא שחום כי רק כך הוא ישמור על קריספיות לאורך היום ואפילו למחרת.
ומה עושים אם בכל זאת נקרעו לנו הדפים?? מכינים גביניות אישיות בתבנית מאפינס.
כל המתכונים שלי עם בצק פילו
- מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה
- עוגיות מבצק פילו ופיצוחים (טבעוניות)
- פילה סלמון ותרד בבצק פילו
- בקלאווה מבצק פילו
- אוזני המן מבצק פילו במילוי פרג
- פילו עם בננה בטעמים ריבת חלב ושוקולד וגם במלית גבינת שמנת
- שטרודל פילו תפוחים או מי מפחד מפילו??
- בקלאווה אוזני המן
- פסטייה מרוקאית אישית במילוי פרגיות
אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
סרטון שלבים של הכנת המאפים ניתן לראות אצלי באינסטגרם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- לצערי, דפי הפילו מגיעים הרבה פעמים קרועים או דבוקים. לא נורא, לא זורקים אלא מנצלים הכל! אם יוצאת לכם חבילת דפי פילו טובה עם דפים לא קרועים, תכינו את האצבעות גבינה ואם יוצאת לכם חבילה עם חלק מהדפים קרועים תכינו בהם את הגביניות בתבנית מאפינס. זה יוצא יפהפה וטעים בדיוק באותה המידה.
- עובדים כל פעם עם דף אחד ואת שאר הדפים שלא עובדים איתם שומרים בתוך מגבת לחה.
- את בצק הפילו צריך לאפות ממש טוב ואז זה נשאר קריספי גם למחרת.
- אני משתמשת למלית בגבינת שמנת שאני מכינה בבית אבל כמובן שאפשר לשים כל גבינה "יבשה" או שמנה אחרת כמו מסקרפונה, טבורוג, כנען וכו'. אפשר גם לסנן גבינה לבנה 5% כמה שעות בתוך בד חיתול.
- אם נשארה לכם מלית, אפשר להקפיא לכמה חודשים לשימוש לפעם הבאה.
מצרכים לכ – 12-14 מאפים
לבצק
- חבילה אחת של בצק פילו
- 100 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה
- 750 גרם גבינת שמנת (אני מכינה לבד בבית)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 1 ביצה גדולה
- 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
- 20 גרם אינסטנט פודינג וניל (2 כפות)
- 1 שקית סוכר וניל
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 30 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כפית מחית וניל
- אופציות לתוספות למלית: 100 גרם צימוקים/דובדבנים/פטל/אוכמניות וכו'.
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושמים חצי שעה במקרר. מעבירים לשקית זילוף.
מכינים אצבעות גבינה: מניחים על משטח העבודה דף פילו אחד ומורחים היטב בחמאה. מקפלים לחצי ומזלפים מהמלית בקצה הבצק שקרוב יותר אלינו. סוגרים את הצדדים ומגלגלים כמו רולדה. מכינים כך את כל הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אם נשארו לכם שאריות בצק שנקרע, מכינים ממנו גביניות אישיות: מסדרים בתבנית מאפינס את דפי הפילו הקרועים, ממש דוחסים ויוצרים מעין קערית שלתוכה נזלף את המלית (תיעזרו בסרטון שהעליתי לאינסטגרם).
מזלפים לתוך הקעריות שנוצרו מהמלית ומניחים מעל המלית דובדבן או פטל או אוכמניות.
אופים 30-40 דקות או עד שהבצק שחום ונראה מוכן. לא לחשוש לאפות את הפילו כמו שצריך כי רק כך הוא שומר על קריספיות.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומתעלפים מהטעם 🙂
האם אפשר להכין כמה ימים לפני ההגשה?
אפשר להכין ולהקפיא. הגבינה מרטיבה את הפילו ואחרי כמה שעות זה כבר לא קריספי
אפשר להשתמש בגבינה רגילה??
זה ינזל החוצה באפייה. את יכולה לשים יותר קמח
מעולה