יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
ראשי » מתכונים לשבועות » אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו

אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 9 ביוני 2022 7 תגובות

אחד המאפים הכי קלים להכנה וטעימים בטירוף. השילוב של בצק פילו קריספי ומלית גבינה מתוקה הוא מנצח.
ומה עושים כשדפי הפילו נקרעים?? לא זורקים אלא מנצלים ומכינים גביניות אישיות מטריפות

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו

תנו לי בצק פילו בכל מילוי שתרצו וקניתם אותי! אני מטורפת על הקריספיות מבחוץ ואז המלית שמשתלבת בצורה מושלמת בכל ביס. בצק פילו הוא אחד הבצקים שאני הכי אוהבת לעבוד איתו וגם לאכול כמובן.

יש אינסוף מתכונים שאפשר להכין עם בצק פילו, מתוקים או מלוחים כי הוא נייטרלי ומקבל באהבה כל מלית – בשר, עוף, תפוחים, פיצוחים, גבינות ועוד ועוד.

הפעם הכנתי מעין אצבעות ממולאות בגבינה מתוקה וכיוון שיצאו לי בחבילה לא מעט דפים קרועים, הכנתי גביניות אישיות שיצאו מהממות וטעימות.

יש הרבה אנשים שפוחדים לעבוד עם בצק פילו והאמת שלא בצדק. אם נצמדים לכמה כללים פשוטים, זה הבצק הכי קל לעבודה. כל מה שצריך זה לשמור את הדפים שלא עובדים איתם בתוך מטלית לחה כדי שלא יתייבשו ובכל פעם לעבוד עם דף אחד, למרוח אותו היטב בחמאה מומסת או בשמן זית למאפי פרווה ואז למלא במלית הרצוייה.

האפייה צריכה להיעשות על חום של 180-200 מעלות וכדי לקבל בצק קריספי אל תקצרו זמני אפייה, תנו לבצק להיאפות כמו שצריך עד שהוא שחום כי רק כך הוא ישמור על קריספיות לאורך היום ואפילו למחרת.

ומה עושים אם בכל זאת נקרעו לנו הדפים?? מכינים גביניות אישיות בתבנית מאפינס.

כל המתכונים שלי עם בצק פילו

  • מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה
  • עוגיות מבצק פילו ופיצוחים (טבעוניות)
  • פילה סלמון ותרד בבצק פילו
  • בקלאווה מבצק פילו
  • אוזני המן מבצק פילו במילוי פרג
  • פילו עם בננה בטעמים ריבת חלב ושוקולד וגם במלית גבינת שמנת
  • שטרודל פילו תפוחים או מי מפחד מפילו??
  • בקלאווה אוזני המן
  • פסטייה מרוקאית אישית במילוי פרגיות

אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו

סרטון שלבים של הכנת המאפים ניתן לראות אצלי באינסטגרם

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
  • יש לי גם טיק טוק.
  • לצערי, דפי הפילו מגיעים הרבה פעמים קרועים או דבוקים. לא נורא, לא זורקים אלא מנצלים הכל! אם יוצאת לכם חבילת דפי פילו טובה עם דפים לא קרועים, תכינו את האצבעות גבינה ואם יוצאת לכם חבילה עם חלק מהדפים קרועים תכינו בהם את הגביניות בתבנית מאפינס. זה יוצא יפהפה וטעים בדיוק באותה המידה.
  • עובדים כל פעם עם דף אחד ואת שאר הדפים שלא עובדים איתם שומרים בתוך מגבת לחה.
  • את בצק הפילו צריך לאפות ממש טוב ואז זה נשאר קריספי גם למחרת.
  • אני משתמשת למלית בגבינת שמנת שאני מכינה בבית אבל כמובן שאפשר לשים כל גבינה "יבשה" או שמנה אחרת כמו מסקרפונה, טבורוג, כנען וכו'. אפשר גם לסנן גבינה לבנה 5% כמה שעות בתוך בד חיתול.
  • אם נשארה לכם מלית, אפשר להקפיא לכמה חודשים לשימוש לפעם הבאה.

מצרכים לכ – 12-14 מאפים

לבצק

  • חבילה אחת של בצק פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת

מלית גבינה

  • 750 גרם גבינת שמנת (אני מכינה לבד בבית)
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 ביצה גדולה
  • 20 גרם קורנפלור (2 כפות)
  • 20 גרם אינסטנט פודינג וניל (2 כפות)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כפית מחית וניל
  • אופציות לתוספות למלית: 100 גרם צימוקים/דובדבנים/פטל/אוכמניות וכו'.

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושמים חצי שעה במקרר. מעבירים לשקית זילוף.

מכינים אצבעות גבינה: מניחים על משטח העבודה דף פילו אחד ומורחים היטב בחמאה. מקפלים לחצי ומזלפים מהמלית בקצה הבצק שקרוב יותר אלינו. סוגרים את הצדדים ומגלגלים כמו רולדה. מכינים כך את כל הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אם נשארו לכם שאריות בצק שנקרע, מכינים ממנו גביניות אישיות: מסדרים בתבנית מאפינס את דפי הפילו הקרועים, ממש דוחסים ויוצרים מעין קערית שלתוכה נזלף את המלית (תיעזרו בסרטון שהעליתי לאינסטגרם).

מזלפים לתוך הקעריות שנוצרו מהמלית ומניחים מעל המלית דובדבן או פטל או אוכמניות.

אופים 30-40 דקות או עד שהבצק שחום ונראה מוכן. לא לחשוש לאפות את הפילו כמו שצריך כי רק כך הוא שומר על קריספיות.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר ומתעלפים מהטעם 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • חצ'פורי
    חצ'פורי מאפה גבינות גיאורגי מושלם
  • בקלאווה אישית בתבנית מאפינס
    בקלאווה אישית שמכינים בתבנית מאפינס
  • נאמס פרגיות
    נאמס פרגיות - המנה הוויאטנמית הכי טעימה
  • חציל אפוי
    חציל אפוי בתנור קריספי במיוחד (טבעוני וללא גלוטן)

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. רותי הגב 21 בפברואר 2025 בשעה 10:46

    הי יהודית, מה יכול לשמש כתחליף למחית וניל? תמצית וניל יתאים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בפברואר 2025 בשעה 9:28

      התחליף היחיד למחית וניל זה מקל וניל אמיתי. את יכולה גם לשים תמצית וניל אמיתית

  2. סוניה הגב 3 ביוני 2024 בשעה 21:06

    האם אפשר להכין כמה ימים לפני ההגשה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2024 בשעה 7:04

      אפשר להכין ולהקפיא. הגבינה מרטיבה את הפילו ואחרי כמה שעות זה כבר לא קריספי

  3. שירה הגב 24 במאי 2023 בשעה 12:20

    אפשר להשתמש בגבינה רגילה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2023 בשעה 21:23

      זה ינזל החוצה באפייה. את יכולה לשים יותר קמח

  4. קובי פלג הגב 21 ביוני 2022 בשעה 6:11

    מעולה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס