אני מתה על גלידות!!! אם עוד לא אמרתי מספיק ברור אז עכשיו אני מחדדת את זה כדי שיהיה ברור ונהיר לכולם! ואיזה גלידות?? לא מסתפקת בוניל, שוקולד או תות, חייבת שתהיה בגלידה שלי תוספת מעניינת כמו קוקוס, עוגיות, פיסטוק, דובדבנים, צימוקים, כל תוספת העיקר לא גלידה נטו. בשנים האחרונות ממש לא כל גלידה טעימה לי ובטח לא הגלידות המתועשות שמוכרים בסופרים (ואני לא מתכוונת לגלידות של בן אנד ג'ריס כי הן מעולות!) אז, במסגרת הניסויים שלי במטבח הכנתי כבר המון גלידות במגוון טעמים וכל הזמן עם חלב מרוכז כי חייב משהו עם המון שומן על מנת שהגלידה לא תהיה קרחית (מלשון קרח) אלא רכה ומוסית כמו שגלידה טובה ועתירת שמנת צריכה להיות. רק מה? כל פעם שהכנתי עם חלב מרוכז הייתי אוכלת הכל די לבד כי מסתבר שחצי מהחבר'ה שלי לא אוהבים את הטעם של החלב המרוכז. אזזזזזז חשבתי וחשבתי ויום אחד הבריק לי רעיון (עכשיו באמת שאין לי מושג אם מישהו הכין כבר בגרסה הזו, שלא תקראו ותגידו:"זאתי חושבת שהמציאה את הגלגל", חחחחח באמת לא ראיתי באף מקום). פשוט ניסיתי לחשוב על מוצר עם אחוזי שומן גבוהים שיכול להשתלב טוב מבחינת הטעמים וחשבתי שגבינת שמנת יכולה להיות מצויינת למטרה הזו ואם זה לא מספיק אז החלטתי להוסיף גם שוקולד לבן גם לטעם וגם לאחוזי השומן ואם אני כאן כותבת על זה אז הבנתם כבר שיצא מעולההההה. אההה ושכחתי לציין שלתוך כל זה הכנסתי גם עוגיות אוריאו כי אמרתי כבר שאני חייבת תוספת.
גלידת וניל אוריאו
מצרכים לכמות של כ- 12 גלידוניות (תלוי בגודל התבניות)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן (500 מ"ל)
- 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן (נפוליאון, גד…)
- 100 גרם שוקולד לבן מומס (אפשר להמיס במיקרוגל עם 1/4 כוס מכמות השמנת המתוקה)
- 1/4-1/2 כוס אבקת סוכר (כדאי להתחיל עם רבע ולטעום)
- כף מחית וניל/תמצית וניל איכותית
- חבילה עוגיות אוריאו
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, גבינת שמנת, שוקולד לבן מומס, אבקת סוכר ומחית וניל. להקציף עד לקבלת קרם סמיך.
- להוסיף עוגיות אוריאו ולערבל עוד כמה סיבובים כדי שהעוגיות יתרסקו אבל לא לגמרי.
- להעביר לתבניות סיליקון בצורות או לתבנית אחת גדולה ולהקפיא לילה.
- לפני שאוכלים להפשיר 5 דקות.
ברור. אין שום בעייה
אפשר לשים מקל וניל?
תודה אתי
מרשים למרות שלא אוכלת גלידה עקב רגישות לחלב.
מכינה לפעמים כאלו מפרי.
חחחחחחחחחחחח הורסתתתתתתת! תודההה
יאאלה, את חושבת שהמצאת את הגלגל אה??
חחחחחחחחחחח
סליחה לא יכולתי שלא לכתוב את זה
תקשיבי – זה נראה ממש, אבל ממש מעולהההההההההה !! חוץ מזה שאני מתה על שוקולד לבן, והשילוב שלו עם גבינה זה אחד השילובים שאני הכי אוהבת
הכנת בתבנית סיליקון וזה רעיון יפההההההההההה כי זה עוד יותר מושך את העין
מחית וניל זה התוכן של מקלות וניל רק מרוכז יותר בתוך צנצנת. אפשר לשים תמצית וניל איכותית אבל שווה לקנות מחית. זה מספיק להמון זמן וזה טעים
תודה רבה
מה זה מחית וניל?
נראה טעים מאוד, תודה!