גראטן בטטות ושמנת בטכניקה מהממתתת! המנה שתגנוב את ההצגה על שולחן החג. היא טעימה במיוחד בזכות הטכניקה המיוחדת הזו שמאפשרת לרוטב לחדור לתוך דפי הבטטה ולהפוך אותה לנימוחה במיוחד ועם טעמים עשירים של שמנת
התחלנו!! שבועות עוד רגע כאן ומתכונים חדשים יעלו במהלך כל התקופה הזאת עד החג, כי ידוע שבלוגרים חוגגים את החג פעמיים 🙂 פעם אחת לפני החג בצילומי המתכונים ופעם נוספת בחג עצמו. אצלי בבית מחכים לשבועות בכיליון עיניים. כולם כולל כולם מטורפים על מאכלי החג החלביים ואני מוצאת את עצמי כל שנה מחדש מאותגרת בהכנת מתכונים ורעיונות חדשים, כדי שחלילה לא ישתעממו החבר'ה 🙂 ככה זה כשמגדלים אניני טעם.
המתכון הראשון שאני מעלה השנה לכבוד שבועות יהיה אחד המאכלים שאני הכי אוהבת והאמת שאני אוהבת אותו עם כל ירק. בלילת שמנת מתוקה שאני מערבבת עם גבינות טובות, קצת מלח, פלפל וחובה אגוז מוסקט וזהו! שולחים לתנור והריח שמתפשט בבית הורג. אני אוהבת להשתמש בשמנת מתוקה 38% שעקרונית מתאימה גם להקצפה. כמובן שאפשר להכין עם שמנת לבישול דלה יותר בשומן, אבל הטעם מן הסתם יהיה פחות עשיר. אני אומרת שאם כבר אוכלים אז עדיף לאכול מעט וטעים.
את הגראטן בטטות הזה הכנתי בטכניקה שונה מהרגיל כי אני חייבת להתחכם 🙂 לא יכולה להכין משהו שגרתי. זה מאוד פשוט להכנה והתוצאה שווה את ההשקעה הקלה. זה באמת לא לוקח יותר מידי זמן ושווה להשקיע רק כדי לשמוע את קריאות ההתפעלות של הסועדים 🙂 מעבר לזה, בשיטה הזו השמנת מחלחלת לכל אזורי הבטטה שסופחת לתוכה את הטעמים הטובים והופכת נימוחה ומדהימה בטעם. כל מה שצריך זה לפרוס את הבטטות במנדולינה כדי לקבל פרוסות דקיקות מאוד של בטטה כדי שנוכל לקפל אותן ולהניח בתבנית בצורת גלים. כמובן שצילמתי סרטון להמחשה.
אלו המצרכים שצריך כדי להכין את הגראטן בטטות. לא בתמונה ושמתי במתכון – פרמז'ן
שמים את הבטטות הפרוסות בתבנית פיירקס או כל תבנית שנכנסת למיקרוגל עם מים עד כדי כיסוי ומבשלים2-4 דקות, עד שהיא רכה מספיק וגמישה אבל לא רכה מידי כדי שלא תתפרק. זמני הבישול הם המלצה בלבד כיוון שכל מיקרוגל מבשל בעוצמות אחרות. פשוט תתחילו לבשל ותבדקו מה המצב אחרי כל חצי דקה
מסדרים את הבטטות בתבנית בסמיכות אחת לשנייה עד שהתבנית מלאה
מכינים רוטב שמנת וגבינות ומוזגים עם כף לתוך המחילות שנוצרו בין הבטטות
אחרי אפייה – ריח וטעם מדהימים
והנה סרטון הסבר
גראטן בטטה ושמנת בטכניקה מהממת
לפני שמתחילים
- אל תחששו להכין בטכניקה הזו, זה רק נראה מורכב. בפועל זה מאוד פשוט והתוצאה הסופית מהממת. הטכניקה הזו משפיעה גם על הטעם. יש הבדל עצום כאשר מכינים גראטן עם בטטות/תפוחי אדמה שפרסנו במנדולינה או בפריסה עבה יותר. הבטטות סופגות אליהן את הטעמים של השמנת והמרקם והטעם שלהן כל כך נימוח וטעים.
- את הבטטות אני פורסת במנדולינה לפרוסות דקיקות מאוד. במידה ואין לכם מנדולינה, תפרסו עם קולפן רגיל. אפשר כמובן לפרוס לפרוסות עבות יותר ולהניח בתבנית בצורת רעפים.
- רוטב השמנת מתאים לכל ירק שאתם אוהבים כגון: תפוחי אדמה, כרובית, ברוקולי וכו'.
- אפשר להכין את כל השלבים כולל מזיגת בלילת השמנת כמה שעות ואפילו יום מראש ולאפות סמוך לארוחה.
- במידה ונשארים לנו עודפי בטטה, לא זורקים! מכינים פשטידת בטטה או קיש מהשאריות.
- הגראטן טעים מאוד גם כשהוא חם מהתנור וגם כשהוא בטמפרטורת החדר וניתן לחמם שוב בתנור.
- הפוסט נכתב בשיתוף תנובה לכבוד שבועות.
מצרכים לתבנית אובלית גדולה (מקבילה לתבנית עגולה בקוטר 26-28 ס"מ)
- 5-6 בטטות בינוניות (בערך 1.5 ק"ג)
- מים + מעט מלח לריכוך הבטטות
- 2 שמנת מתוקה 38% של תנובה (500 מ"ל)
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 50 גרם פרמז'ן מגורר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא לוותר!)
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הבטטות: קולפים את הבטטות ופורסים במנדולינה לפרוסות מאוד דקות (הכי דק שיש במנדולינה).
שמים את הבטטות הפרוסות בתבנית פיירקס ומכסים במים ומלח. לא שמים את כל הבטטות יחד אלא רק כמות שנכנסת בצורה נוחה לתבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הבטטות. באותה מידה אפשר לבשל את הבטטות על הגז בסיר עם מים רותחים. המטרה היא לקבל דפים של בטטות רכים וגמישים. מבשלים את הבטטות בכמה סבבים במיקרוגל למשך 2-4 דקות בכל סבב, עד שהבטטה גמישה מספיק אבל עדיין שלמה ולא מבושלת מידי. כשהבטטות מוכנות נעזרים במלקחיים כדי להוציא את הבטטות מהתבנית לצלחת אחרת ומכניסים סבב נוסף של בטטות. ממשיכים כך עד שמסיימים הכל. ( זמני הבישול הם המלצה בלבד כיוון שכל מיקרוגל מבשל בעוצמות אחרות. פשוט תתחילו לבשל ותבדקו מה המצב אחרי כל סבב של חצי דקה).
מקררים מעט את הבטטות ומתחילים לסדר בתוך תבנית (תיעזרו בסרטון) עד שהתבנית מלאה בצפיפות עם הבטטות.
מכינים בלילת שמנת: מערבבים יחד בקערה את השמנת המתוקה, הגבינות, החמאה המומסת, הביצה והתבלינים וטורפים היטב. אני בשלב הזה טועמת על קצה הלשון כדי לוודא שיש מליחות וטעם מספיקים.
בעזרת כף מוזגים את הבלילה לתוך המחילות שנוצרו בין הבטטות שסידרנו.
מכסים עם נייר כסף ואופים בערך שעה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.
מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל. אופים עוד 10-15 דקות עד שקצוות הבטטות משחימות.
מגישים מייד אבל זה טעים גם בטמפרטורת החדר.
יצא מעולה! אחת הכוכבות מהמנות של ארוחת שבועות
איזה כייף לשמוע
חג שמייח
היי, נראה נהדר! האם עובר הקפאה לאחר ההכנה?
יי הילה,
לא עובר הקפאה לצערי
הכנתי ויצא נהדר 🙂 זה מעולם לא קרה לי, התבנית התחסלה, שיהיו בריאים! תודה רבה 🙂
איזה כייף לשמוע הילה
שיהיו בריאים אמן וגם את שתמשיכי להכין להם
כמה זמן לאפות בתנור ועל כמה מעלות?
תחזרי אלי בבקשה ניראה טעים וקל
כמה זמן בתור?
היי סיגל ,
זה הדבר הראשון שכתוב באופן ההכנה. הוספתי גם באמצע הפוסט.
בהצלחה!
צלמי ושתפי אותי בתמונות כשאת מכינה