כנאפה שמכינים בבית משערות קדאיף וגבינת חמד שהשריתי 24 שעות במים כדי לנטרל מעט את המליחות. את הכנאפה אוכלים כשהיא חמה והגבינה נמסה
תכל'ס, לוקח פחות מחצי שעה להכין כנאפה מהתחלה ועד הסוף. אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת. זה קל להכנה, מרשים והכי חשוב טעים. הכנאפה מגיעה אלינו מהמטבח הערבי, במקור היא עשויה משערות קדאיף וגבינת עיזים ערבית מתקתקה מעט. את שערות הקדאיף מקרמלים על מחבת עם הרבה חמאה, מורחים שכבה נדיבה של גבינה, סוגרים עם שכבה נוספת של קדאיף ולבסוף משקים אותה בסירופ סוכר ומגישים חם כשהגבינה עדיין נמסה ורכה.
אז שערות קדאיף ניתן להשיג היום בכל סופר במקפיאים. אני אישית קונה בחנות תבלינים גדולה שקונה טרי, מחלקת לקופסאות ומקפיאה. זה עדיף כי כך אני יודעת בערך בני כמה השערות. בשוק מחנה יהודה קניתי פעם שערות טריות לגמרי. לא הרגשתי הבדל בין השניים כך שאני בטח לא אטרח לנסוע לירושלים רק בשביל זה.
כשחשבתי להכין קדאיף (זה היה בשבועות), התלבטתי איזה גבינה לשלב. די לא פשוט עד בלתי אפשרי להשיג את הגבינה הערבית המקורית וחיפשתי גבינה שתתאים גם במרקם וגם בטעם. נתקלתי ברשת בכמה מתכונים שמשלבים ריקוטה, גבינת טוב טעם, או טבורוג שאכן מתאימות כי הן יבשות, אבל בעיני הן תפלות ודי חסרות טעם. אמנם המרקם שלהן מתאים אבל רציתי טעם דומיננטי יותר ושלא תצא סתם כנאפה מתוקה. החלטתי ללכת על גבינת החמד שהמרקם שלה מושלם. כיוון שהיא מלוחה מידי, השריתי אותה 24 שעות במי ברז, נטרלתי את רוב המליחות וזה התאים בדיוק לטעמים שחיפשתי. מי שמחפש טעם עוצמתי יותר, יכול לשלב גם גבינת עיזים. אני בחרתי שלא לשלב במתכון גם גבינת עיזים.
כנאפה
חומרים למחבת בקוטר 20-22 ס"מ
לפני שמתחילים:
- את גבינת החמד צריך להשרות במי ברז 24 שעות לפני שמכינים את הכנאפה כדי לנטרל את המליחות. ניתן להשתמש כתחליף בגבינת ריקוטה, טבורוג או טוב טעם ואז אין צורך להשרות במים.
- את הכנאפה אוכלים כשהיא חמה. כשהכנאפה מתקררת, הגבינה נעשית מוצקה חזרה וזה פחות טעים. אפשר לשמור במקרר וכשרוצים לאכול, מכסים את הכנאפה עם נייר כסף ומחממים בתנור עד שמחזירים את המרקם הרך של הגבינה.
- אפשר להכין את הכנאפה עד שלב 4 ולשמור עד להגשה. לפני ההגשה מחממים את הכנאפה, משקים בסירופ רותח ומגישים.
לשכבות הקדאיף
- 250 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם חמאה + 30 גרם חמאה לטיגון
- 200 גרם גבינת חמד
לסירופ
- 1 כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 2-3 זרעי הל שלם
- 2-3 טיפות תמצית מי ורדים
אופן הכנה
- יום לפני: שמים את הגבינה בכלי ומכסים אותה במים מהברז. משאירים כך 24 שעות. אחרי 24 שעות מסננים את המים ומפוררים את הגבינה בידיים.
- מכינים את הסירופ: שמים בקלחת את המים, הסוכר, מיץ לימון והל ומבשלים על אש קטנה 5-7 דקות עד שמקבלים סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.
- מכינים את הקדאיף: ממסים 100 גרם חמאה במיקרוגל. מפרידים עם הידיים את שערות הקדאיף ומערבבים עם החמאה.
- מחממים מחבת וממסים עליה 15 גרם חמאה. מניחים חצי מכמות שערות הקדאיף על המחבת, מעל השערות מניחים את הגבינה המסוננת ומעל הגבינה מניחים שכבה נוספת של קדאיף. מטגנים על להבה בינונית – נמוכה 7-10 דקות, עד שהשערות מזהיבות יפה, לוקחים צלחת גדולה יותר מקוטר במחבת ונעזרים בה כדי להפוך את הקדאיף. שמים את 15 גרם החמאה הנותרת, מחליקים את הקדאיף חזרה למחבת ומטגנים צד שני עוד 7-10 דקות עד שהוא זהוב מאוד.
- משקים את הכנאפה בסירופ ונותנים לה 2 דקות על להבה בינונית שהסירופ ייספג היטב.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פיסטוקים או בוטנים קלויים ומגישים מייד.
היי יהודית
שומרת שבת ורוצה להכין בשישי.
מה מציעה לעשות כך שביום שבת הכנאפה תשאר אכילה?
היי יהודית
שומרת שבת..ורוצה להכין לשבת בבוקר. מה ממליצה לעשות?
תודה על מתכונים מהממים!
לדעתי פחות מתאים אבל את יכולה להכין בלי הסירופ, לשמור במקרר, לחמם טוב על הפלטה ולמזוג סירופ
היי יולי,
פחות מתאים אבל אתיכולה להכין מראש בלי הסירופ, לחמם על הפלטה ולשים את הסירופ בהגשה
יהודית היקרה,
תודה על מתכון מושלם!!!
הכנתי בחג והתגובות היו שזה זהה למקור הערבי…כולם התלהבו וזה היה להיט החג.
למי שמתכוון להכין הכנתי עם גבינת חמד 5% והשריתי 24 שעות לפני. תעבדו לפי ההוראות וזה ייצא מעדן.
היי ורד,
תודההה איזה כייף לשמוע
היי יהודית היקרה
איך השילוב של ממרח ריקוטה ומוצרלה?
זה מה שיש לי בבית..
היי יעל,
שילוב מעולה
זה נראה כמו אחד המטעמים הכי טעימים בעולם!
זה באמת אחד הטעימים בעולם אתי. תודההה
עשית לי חשקקק איזה צילומים מגרים מוכשרת !!
היי יהודית אני מאוד אוהבת כנאפה אבל זה קינוח חלבי . רציתי לשאול אותך האם ניתן יהיה להמיר את הגבינה בפרי למשל תפוח או אפרסקים?
אפשר בהחלט. התפוחים חייבים להיות כבר מוכנים כלומר מקורמלים. את יכולה במקום חמאה להשתמש בשמן/חמאת קוקוס וזה ייצא מעולה.