יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
כנאפה
ראשי » מתכונים לשבועות » כנאפה

כנאפה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 24 במאי 2018 13 תגובות

כנאפה שמכינים בבית משערות קדאיף וגבינת חמד שהשריתי 24 שעות במים כדי לנטרל מעט את המליחות. את הכנאפה אוכלים כשהיא חמה והגבינה נמסה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
כנאפה

תכל'ס, לוקח פחות מחצי שעה להכין כנאפה מהתחלה ועד הסוף. אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת. זה קל להכנה, מרשים והכי חשוב טעים. הכנאפה מגיעה אלינו מהמטבח הערבי, במקור היא עשויה משערות קדאיף וגבינת עיזים ערבית מתקתקה מעט.  את שערות הקדאיף מקרמלים  על מחבת עם הרבה  חמאה, מורחים שכבה נדיבה של גבינה, סוגרים עם שכבה נוספת של קדאיף ולבסוף משקים אותה בסירופ סוכר ומגישים חם כשהגבינה עדיין נמסה ורכה.

אז שערות קדאיף ניתן להשיג היום בכל סופר במקפיאים. אני אישית קונה בחנות תבלינים גדולה שקונה טרי, מחלקת לקופסאות ומקפיאה. זה עדיף כי כך אני יודעת בערך בני כמה השערות. בשוק מחנה יהודה קניתי פעם שערות טריות לגמרי. לא הרגשתי הבדל בין השניים כך שאני בטח לא אטרח לנסוע לירושלים רק בשביל זה.

כשחשבתי להכין קדאיף (זה היה בשבועות), התלבטתי איזה גבינה לשלב. די לא פשוט עד בלתי אפשרי להשיג את הגבינה הערבית המקורית וחיפשתי גבינה שתתאים גם במרקם וגם בטעם. נתקלתי ברשת בכמה מתכונים שמשלבים ריקוטה, גבינת טוב טעם, או טבורוג שאכן מתאימות כי הן יבשות, אבל בעיני הן תפלות ודי חסרות טעם. אמנם המרקם שלהן מתאים אבל רציתי טעם דומיננטי יותר ושלא תצא סתם כנאפה מתוקה. החלטתי ללכת על גבינת החמד שהמרקם שלה מושלם. כיוון שהיא מלוחה מידי, השריתי אותה 24 שעות במי ברז, נטרלתי את רוב המליחות וזה התאים בדיוק לטעמים שחיפשתי. מי שמחפש טעם עוצמתי יותר, יכול לשלב גם גבינת עיזים. אני בחרתי שלא לשלב במתכון גם גבינת עיזים.

כנאפה 

חומרים למחבת בקוטר 20-22 ס"מ

לפני שמתחילים:

  • את גבינת החמד צריך להשרות במי ברז 24 שעות לפני שמכינים את הכנאפה כדי לנטרל את המליחות. ניתן להשתמש כתחליף בגבינת ריקוטה, טבורוג או טוב טעם ואז אין צורך להשרות במים.
  • את הכנאפה אוכלים כשהיא חמה. כשהכנאפה מתקררת, הגבינה נעשית מוצקה חזרה וזה פחות טעים. אפשר לשמור במקרר וכשרוצים לאכול, מכסים את הכנאפה עם נייר כסף ומחממים בתנור עד שמחזירים את המרקם הרך של הגבינה.
  • אפשר להכין את הכנאפה עד שלב 4 ולשמור עד להגשה.  לפני ההגשה מחממים את הכנאפה, משקים בסירופ רותח ומגישים.

לשכבות הקדאיף

  • 250 גרם שערות קדאיף
  • 100 גרם חמאה + 30 גרם חמאה לטיגון
  • 200 גרם גבינת חמד

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2-3 זרעי הל שלם
  • 2-3 טיפות  תמצית מי ורדים

אופן הכנה

  1. יום לפני: שמים את הגבינה בכלי ומכסים אותה במים מהברז. משאירים כך 24 שעות. אחרי 24 שעות מסננים את המים ומפוררים את הגבינה בידיים.
  2. מכינים את הסירופ: שמים בקלחת את המים, הסוכר, מיץ לימון והל ומבשלים על אש קטנה 5-7 דקות עד שמקבלים סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.
  3. מכינים את הקדאיף: ממסים 100 גרם חמאה במיקרוגל. מפרידים עם הידיים את שערות הקדאיף ומערבבים עם החמאה.
  4. מחממים מחבת וממסים עליה 15 גרם חמאה. מניחים חצי מכמות שערות הקדאיף על המחבת, מעל השערות מניחים את הגבינה המסוננת ומעל הגבינה מניחים שכבה נוספת של קדאיף. מטגנים על להבה בינונית – נמוכה 7-10 דקות, עד שהשערות מזהיבות יפה, לוקחים צלחת גדולה יותר מקוטר במחבת ונעזרים בה כדי להפוך את הקדאיף. שמים את 15 גרם החמאה הנותרת,  מחליקים את הקדאיף חזרה למחבת ומטגנים צד שני עוד 7-10 דקות עד שהוא זהוב מאוד.
  5. משקים את הכנאפה בסירופ ונותנים לה 2 דקות על להבה בינונית שהסירופ ייספג היטב.
  6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פיסטוקים או בוטנים קלויים ומגישים מייד.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט פפאיה תאילנדי
    סלט פפאיה ירוקה תאילנדי - סום טאם
  • עוגת תפוזים בתבנית אנג'ל
    עוגת תפוזים רכה וגבוהה שמכינים בתבנית טורט אנג'ל
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
  • שוקולד דובאי
    שוקולד דובאי
כנאפה סירופ סוכר שערות קדאיף

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. יולי הגב 17 בנובמבר 2022 בשעה 17:34

    היי יהודית
    שומרת שבת ורוצה להכין בשישי.
    מה מציעה לעשות כך שביום שבת הכנאפה תשאר אכילה?

  2. יולי הגב 17 בנובמבר 2022 בשעה 15:23

    היי יהודית
    שומרת שבת..ורוצה להכין לשבת בבוקר. מה ממליצה לעשות?
    תודה על מתכונים מהממים!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 בנובמבר 2022 בשעה 17:35

      לדעתי פחות מתאים אבל את יכולה להכין בלי הסירופ, לשמור במקרר, לחמם טוב על הפלטה ולמזוג סירופ

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 בנובמבר 2022 בשעה 9:24

      היי יולי,
      פחות מתאים אבל אתיכולה להכין מראש בלי הסירופ, לחמם על הפלטה ולשים את הסירופ בהגשה

  3. ורד הגב 18 במאי 2021 בשעה 0:21

    יהודית היקרה,
    תודה על מתכון מושלם!!!
    הכנתי בחג והתגובות היו שזה זהה למקור הערבי…כולם התלהבו וזה היה להיט החג.
    למי שמתכוון להכין הכנתי עם גבינת חמד 5% והשריתי 24 שעות לפני. תעבדו לפי ההוראות וזה ייצא מעדן.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 במאי 2021 בשעה 7:49

      היי ורד,
      תודההה איזה כייף לשמוע

  4. יעל הגב 22 בדצמבר 2020 בשעה 5:19

    היי יהודית היקרה
    איך השילוב של ממרח ריקוטה ומוצרלה?
    זה מה שיש לי בבית..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בדצמבר 2020 בשעה 8:58

      היי יעל,
      שילוב מעולה

  5. אתי הגב 19 בספטמבר 2019 בשעה 20:03

    זה נראה כמו אחד המטעמים הכי טעימים בעולם!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בספטמבר 2019 בשעה 20:07

      זה באמת אחד הטעימים בעולם אתי. תודההה

  6. סיגל ברמר הגב 30 במאי 2018 בשעה 10:33

    עשית לי חשקקק איזה צילומים מגרים מוכשרת !!

  7. מלי הגב 25 במאי 2018 בשעה 10:35

    היי יהודית אני מאוד אוהבת כנאפה אבל זה קינוח חלבי . רציתי לשאול אותך האם ניתן יהיה להמיר את הגבינה בפרי למשל תפוח או אפרסקים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 במאי 2018 בשעה 16:36

      אפשר בהחלט. התפוחים חייבים להיות כבר מוכנים כלומר מקורמלים. את יכולה במקום חמאה להשתמש בשמן/חמאת קוקוס וזה ייצא מעולה.

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.