מילפיי עם מסקרפונה ופירות יער. הפעם הכנתי את המסקרפונה בבית והקצפתי עם שמנת מתוקה ופירות יער. יצאו עוגות אישיות בצבע ורדרד מקסים וטעים
איזה חוםםםםםםםם אלוהים…….. לא ייאמן החום הזה. כדור הארץ הולך ומתחמם משנה לשנה והקייץ הופך להיות בלתי נסבל. אני מאוד אדם של קייץ, אבל זה כבר מוגזם. האוויר כל כך דחוס ולא נעים, חום אימים, לא יוצאים מהמזגן, לא נהנים מהגינה, מרוב החום הפרחים הרכינו ראש, בקיצור אני לא מאמינה שאני אומרת את זה אבל בא לי קצת חורף. ואם אני כבר במזגן כל היום אז אפיתי קצת, ממש בקטנה כי לעמוד ליד התנור בימים האלה, אפילו עם המזגן זה קשה.
אתמול התחשק לי ככה בדקה התשעים, לפני שנכנסה השבת להכין גבינת מסקרפונה בבית. היה לי בצק עלים שתכננתי להכין ממנו משהו ועם ההחלטה להכין את המסקרפונה החלטתי להכין מילפיי וכדי שלא יהיה בנאלי ומשעמם, הוספתי לקצפת מחית פירות יער שנתנה גם צבע ורדרד מגניב וגם טעם פירותי רענן, כזה שממש מתאים לקייץ. את העלים של המילפיי אני אופה בין שתי תבניות כדי שלא יתפחו ויישארו דקיקים. כך הם נשארים קריספיים גם אחרי כמה ימים במקרר.
מניחים נייר אפייה בתבנית ועליו מניחים את הבצק המרודד. מודדים עם סרגל למלבנים בגודל 5*10 ס"מ וחותכים עם סכין. מפזרים סוכר על הבצק
מניחים מעל הבצק עוד נייר אפייה
מניחים על נייר האפייה עוד תבנית שתשמש כמשקולת
אופים 30-40 דקות עד שהבצק זהוב
מסדרים כל זוג מלבנים יחד ומזלפים קרם
סוגרים עם מלבן נוסף
מקשטים עם קרם ומצלמים
מילפיי עם מסקרפונה ופירות יער
לפני שמתחילים
- בעוגות האלה אני הכנתי מסקרפונה בבית. כמובן שאפשר לקנות מסקרפונה ולקצר עוד יותר את התהליך.
- בצק העלים מספיק להרבה יותר עוגות אבל הקרם הספיק לי לכמות של 10 עוגות אישיות. את שאר הבצק שאפיתי עם הסוכר נשנשנו להנאתנו.
- אני השתמשתי בבצק עלים מרודד על בסיס חמאה. אפשר להשתמש בבצק עלים ללא חמאה ולשדרג אותו על ידי מריחת חמאה מומסת ואז לפזר את הסוכר.
- הבצק חייב להיות מאוד קר בזמן העבודה כך שאם הוא מתחמם מעט, אפשר להכניס לכמה דקות למקפיא ואז להמשיך.
- לקרם בטעם פירות יער השתמשתי במחית להכנת משקה פירות יער של פריגת. אני אוהבת להשתמש במחיות האלה בקצפות. זה זמין לי תמיד, לא יקר וטעים מאוד.
חומרים לכמות של 10 עוגות אישיות בגודל 5*10 ס"מ
לבצק
- 1 חבילת בצק עלים מרודד על בסיס חמאה
- סוכר לפיזור על הבצק
לקרם מסקרפונה ופירות יער
- 500 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (1 יחידה)
- 4 כפות מחית להכנת משקה פירות יער של פריגת
- 100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- הבצק: מניחים נייר אפייה בתבנית ופותחים את בצק העלים בגודל של התבנית. מודדים בעזרת סרגל למלבים בגודל של 10*5 ס"מ וחותכים עם גלגלת לחיתוך פיצה. מפזרים סוכר על הבצק ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים עוד תבנית שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח. כך נקבל דפי בצק קריספיים שיישארו פריכים גם אחרי כמה ימים במקרר.
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות ואופים את הבצק כ- 30-40 דקות, עד שהוא זהוב. מצננים ומסדרים כל זוג מלבנים יחד.
- קצפת פירות יער: שמים בקערת המיקסר את המסקרפונה, השמנת המתוקה ופירות היער ומקציפים לקרם יציב. ממסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה עד שהוא נמס. אצלי זה נמס אחרי דקה חימום.
- מעבירים 2-3 כפות מהקרם לשוקולד ומערבבים יחד.
- מוזגים את השוקולד הלבן לקרם ומקציפים עוד דקה – שתיים עד שמקבלים קצפת יציבה מאוד.
- מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף בלי צנתר, גוזרים את הפייה ומזלפים קרם על מחצית ממלבני הבצק האפוי. סוגרים עם מלבן נוסף.
- מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף נוספת וגוזרים את הפייה באלכסון. מזלפים קרם מבלי להרים את היד לאורך כל הזילוף ועוברים עם הזילוף מצד לצד. אם לא מסתדרים עם זילוף בצורה הזאת אפשר פשוט לזלף באיזה צורה אחרת שרוצים עם צנתר.
אם אני לא מוצא את מחית כזו באיזה מחית אפשר להשתמש?
יש בכל סופר כך שלא בעייה למצוא. זה של פריגת וזה לא יקר
הי,
נראה מעולה!
הקרם הזה יתאים גם לבצק פריך?
פשוט מתחשק לי להכין את זה, אבל לא עם בצק עלים.
היי שיר,
זה יתאים לכל בצק שאת אוהבת
הי, נראה מעולה!
אפשר גבינת שמנת במקום גבינת מסקרפונה?
היי בלומה,
אפשר. זה יהיה פחות טעים בעיני ופחות יציב