יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
גבינת מסקרפונה ביתית
ראשי » כל מיני » גבינת מסקרפונה ביתית

גבינת מסקרפונה ביתית

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 11 ביולי 2018 26 תגובות

גבינת  מסקרפונה היא גבינה איטלקית עם אחוזי שומן מאוד גבוהים וזו הסיבה שהיא פתרון מושלם להכנת קרמים וקצפות יציבות בלי ג'לטין בכלל. הכנת הגבינה בבית לא דורשת שום אמצעים מיוחדים והיא קלה ופשוטה להכנה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
גבינת מסקרפונה ביתית

אם יש משהו שאני הכי אוהבת זה להכין הכל לבד בבית. גם אם לפעמים זה לא כזה כדאי או משתלם, אני חייבת להתנסות ולדעת שאני יכולה להכין אם רק ארצה. גבינת  מסקרפונה היא גבינה איטלקית עם אחוזי שומן מאוד גבוהים וזו הסיבה שהיא פתרון מושלם להכנת קרמים וקצפות יציבות בלי ג'לטין בכלל.  לא שיש לי בעייה עם ג'לטין, אני אפילו מאוד מסתדרת איתו ואם משתמשים בו בכמות הנכונה הוא כמעט לא מורגש והעוגות יציבות וטעימות מאוד. אבל אם רוצים עוגה טעימה ובלי הרבה התעסקויות, מסקרפונה זה הפתרון. לאחרונה אני משתמשת המון במסקרפונה ואני מוצאת שזה הכי נוח לי וטעים. הכנתי בשבועות את הטארט מסקרפונה וניל ופיסטוק שיצאה הורסת, בשבוע שעבר הכנתי עוגות שמרים שמילאתי במסקרפונה, הכנתי בלינצ'סים עם מסקרפונה ותותים, טארט טירמיסו וקפה, טירמיסו פיסטוק והיד עוד נטויה.

גבינת מסקרפונה היא מאוד פשוטה וקלה להכנה ולא דורשת אמצעים או חומרים מיוחדים. אחרי ששוטטתי ברשת וראיתי כל מיני מתכונים, החלטתי להכין את המסקרפונה מהבלוג של ענבל, פיית העוגיות. יצאה מסקרפונה מעולה ולמחרת הכנתי ממנה מילפיי עם קרם פירות יער. מכמות של 500 מ"ל שמנת מתוקה קיבלתי 250 גרם מסקרפונה. זה כל כך קל ופשוט להכנה שזה ממש מצחיק. סה"כ מחממים את השמנת בערך 15 דקות כלי עם מים רותחים, מקררים ומעבירים לבד חיתול ל – 24 שעות במקרר. בהתחלה זה נראה נוזלי, כאילו לעולם לא תצא מזה מסקרפונה, אבל אחרי 24 שעות במקרר זה קורה.

גבינת מסקרפונה ביתית

חומרים לכמות של 250 גרם מסקרפונה

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • בד חיתול מקופל לארבע
  • סיר גדול שטוח עם מים בגובה 2 ס"מ
  • סיר קטן לחימום השמנת
  • מדחום (לא חובה אבל רצוי)

אופן הכנה

  1. מביאים לרתיחה את הסיר הגדול עם המים, מנמיכים את הלהבה ומניחים בתוך הסיר הגדול את הסיר הקטן עם השמנת המתוקה (באן מארי).
  2. מחממים את השמנת כ – 15-20 דקות ומידי פעם מערבבים כדי שלא ייווצר קרום. אם יש מדחום – מגיעים ל-80 מעלות.
  3. כשהשמנת מגיעה לסמיכות כזו שהיא מכסה כף מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומקררים שעה מחוץ למקרר.
  4. מקפלים חיתול לארבע ומניחים בתוך כלי. מוזגים את השמנת לתוך החיתול ומעבירים למקרר ל – 24 שעות.
  5. אחרי 24 שעות השמנת מתייצבת ומקבלים מסקרפונה.
  6. שומרים בכלי. היא טובה לשימוש עד שלושה ימים.

למתכון לגבינת שמנת ביתית הורסת כנסו פה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיתות עם זעתר טרי
    פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
  • עוגת גבינה עם כתר גביניות שמרים
    עוגת גבינה אפויה עם כתר גביניות שמרים
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • עוגת גבינה בתבנית מגנוס
    עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק
גבינת מסקרפונה ביתית

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

26 תגובות

  1. דב הגב 9 במאי 2025 בשעה 15:24

    בס"ד

    שלום! Vתעניינתי מאוד במתכון והייתי רוצה להכין את זה לבד.. רק שאלה.. מה זה בד חיתול ואיפה ניתן לרכוש אותו?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 במאי 2025 בשעה 16:19

      בד חיתול קונים בחנויות של תינוקות. חיתול בד כמו של פעם. חבילה של 6 חיתולים עולה בין 20-30 שקלים

  2. מיכל הגב 19 בדצמבר 2022 בשעה 20:24

    היי
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להשתמש במיץ לימון משומר ובסיר גבוה ולא נמוך כמו שציינת וגם האם אפשר להשתמש בשמנת שעברה הקפאה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בדצמבר 2022 בשעה 15:38

      היי מיכל,
      לא הייתי עושה שום שינוי במקרה הזה. יותר מידי שינויים ואין לי מושג מה תהיה התוצאה

  3. דו הגב 29 באפריל 2022 בשעה 1:56

    שלום
    מתכון ליצירת כל גבינת שמנת באחוזי שומן לפי בקשתך הוא:
    א.מיכל 750 גרם גבינה לבנה לאחר סינון.
    ב. שמנת מחוממת במצב נוזלי.

    מחממים את הגבינה בזהירות סיר בתוך סיר לחום נעים מוסיפים את החמאה הנוזלית(כלי קטן עם חמאה בתוך כליי גדול עם מים רותחים)מערבבים עד לאיחוד.
    זהו….

    משחקים עם הכמויות (צריך לדעת חשבון)

    • איזנשטט הגב 26 בדצמבר 2024 בשעה 17:50

      שמנת מתוקה או חמאה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 בדצמבר 2024 בשעה 8:32

        לא הבנתי את השאלה

    • יוסי הגב 5 בינואר 2025 בשעה 14:52

      אשמח להבין יותר
      מה הכוונה שמרתיחים את הסיר הקטן 15-20 דקות
      להדליק את האש כשהסיר הקטן בתוך הגדול עם המים?

  4. אורלי הגב 13 בדצמבר 2020 בשעה 20:43

    היי, מתכון מסקרן. האם החיתול רק מונח סתם כך בתוך הכלי או אני צריכה לסנן נוזלים איתו כמו כשמכינים לאבנה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בדצמבר 2020 בשעה 23:09

      היי אורלי,
      מונח בתוך כלי כדי לספוג את הנוזלים. שימי מתחתיו עוד כלי.

    • דניאלה הגב 7 באוגוסט 2021 בשעה 23:04

      היי, אנע רוצה להכין כות מוס פיסטוק עם מסקרפונה (בעצם להקציף שמנת מתוקה איסטנט פיסטוק ומסקרפונה) ,האם זה יהיה מספיק יציב כמו השימוש עם ג'לטין??

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 באוגוסט 2021 בשעה 9:20

        היי דניאלה,
        המסקרפונה מאוד יציבה ואין צורך אפילו במייצבים גמו פודינג או ג'לטין. תחפשי בבלוג מתכונים עם מסקרפונה ותראי כמה זה יציב

  5. יענקל הגב 16 באוקטובר 2020 בשעה 11:37

    בשביל מה צריך חיתול ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 באוקטובר 2020 בשעה 12:06

      תקרא את המתכון ותבין

  6. הילה הגב 25 ביוני 2020 בשעה 21:54

    היי
    רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את הגבינה.
    במידה ולא. האם יש הבדל לגבינה שקונים בחנות או שאותו דבר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 ביוני 2020 בשעה 22:28

      היי הילה,
      לא ניסיתי להקפיא. הבדל מבחינת הטעם? זה טעים. לא בטוחה שכל כך שונה מהקנוי

  7. אבישג הגב 8 ביוני 2020 בשעה 22:56

    האם לאחר אפיית המסקרפונה שמכינים היא תחזיק מעמד יותר מ3 ימים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביוני 2020 בשעה 10:07

      היי אבישג, לא הבנתי את השאלה. את מתכוונת אפיית עוגה? אם כן, אז בוודאי שתחזיק

  8. אנונימית הגב 4 במרץ 2020 בשעה 19:17

    יש אפשרות להכין גבינת מסקרפונה בגירסה פרווה?
    אשמח למתכון אם יש כזה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 במרץ 2020 בשעה 14:52

      לא ניסיתי. לדעתי לא כי צריך אחוזי שומן גבוהים.

  9. סתיו הגב 5 בספטמבר 2019 בשעה 13:07

    היי,
    לא הבנתי כיצד יודעים הגבינה מוכנה? מה הכוונה עד שהיא מכסה את הכף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2019 בשעה 19:52

      היי סתיו. שהיא סמיכה מספיק כך שהיא מכסה את הכף. למשל חלב הוא דליל אז הוא לא יכסה את הכף

  10. ריקי הגב 20 בספטמבר 2018 בשעה 13:02

    תודה. נעשה עוד נסיון. חששתי קצת לעבור את ה 80 מעלות אז יתכן שבשלתי על אש נמוכה מדי. אני מבינה שכשהיא קשה אין בעיה להוריד אותה מהחיתול?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2018 בשעה 16:10

      היי ריקי. תבשלי ואל תחששי לעבור את המעלות. זה לא קורה מהר. תבשלי יותר מעשרים דקות אם צריך. עד שזה יכסה את הכף. כשזה מוכן לא קשה להעביר מהחיתול. בהצלחה

  11. ריקי הגב 20 בספטמבר 2018 בשעה 0:10

    הכנתי את הגבינה. היא היתה טעימה אבל יצאה די נוזלית וגם הכמות היתה כ-150 גרם (מ-500 מ"ל שמנת מתוקה). האם לדעתך זה נובע מבישול קצר מדי או זמן לא מספיק במקרר (כ-20 שעות). בנוסף-איך את מורידה את הגבינה מהחיתול? אולי בגלל שזה היה נוזלי יחסית היה קשה מאד להוריד אותה ואני חושבת שחלקה נספגה בבד.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בספטמבר 2018 בשעה 0:14

      היי ריקי. כנראה שלא בישלת את השמנת מספיק זמן. זה יוצא מוצק כמו בתמונה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס