עוגיות פרמז'ן של המערוך המקפץ. עוגיות מהיותר טובות וטעימות שהכנתי (והכנתי!). מתובלות, מלוחות והכל בדיוק במידה הנכונה. אל תכינו כי לא תפסיקו לנשנש

כבלוגרית אני מקיימת מידי פעם שיתופי פעולה עם כל מיני חברות מזון. כך יצא שלקראת חג שבועות האחרון הוזמנתי על ידי חברת ווילי פוד להפקת סרטון מתכון. למרות הפחד הגדול שיש לי מלעמוד מול מצלמה….כןןןןןןןןן פחד אימים ואל תגלו לאף אחד בבקשה, הסכמתי, פשוט החלטתי להתגבר על הפחד והאמת, הופתעתי מעצמי. זה לא שהייתי cool לחלוטין אבל, היה לגמרי סבבה. את הסרטון והמתכון תוכלו לראות כאן
יחד איתי באותו יום צילומים הייתה גם רויטל אמיר המהממת, הלא היא בעלת הבלוג "המערוך המקפץ". רויטל היא אחת הבלוגריות האהובות עליי, היא גם מוכשרת וגם מקסימה והיה לי לעונג לקחת חלק בפרוייקט משותף לשתינו. אני אכניס אתכם קצת לאווירת הצילומים כי זה היה ממש כייף וחוויתי במיוחד. זה הלך כך -העברנו מראש את המתכון אותו בחרנו להכין, קיבלנו עליו אישור מהחברה, עשינו ניסוי בבית כדי בכל זאת לא לפשל בזמן אמת ואז הגענו לאולפן הצילומים. את המתכון שבחרנו הכינה שפית במטבח אחורי על פי המתכון שנתנו לה ומתחילים לצלם טייקים עד שהבמאי מחליט שיש לו את זה.
אז בזמן שרויטל הייתה בצילומים, נכנסתי למטבח האחורי כדי לתת הוראות אחרונות לשפית שהכינה את המתכון שלי ועל הדלפק ראיתי עוגיות תמימות למראה אבל מפתות לשלוח יד ולקחת מהן, אז לקחתי….אחת ועוד אחת ועוד אחת…ואז הבנתי שאלו העוגיות שמצלמת רויטל. או אז ידעתי שהן הולכות להיכנס לרשימת ה"חייבת להכין". אז עבר שבוע וגם שבועות עבר ויחד איתו הלחץ של כל התקופה הזאת של החג וההכנות שבאות יחד איתו ופתאום התפנה לי זמן להכין את העוגיות המופלאות האלה. גישוש קל במקרר ומצאתי פרמז'ן שריד משבועות. מייד גירדתי, עיבדתי את החומרים והכנתי את העוגיות שלא שרדו יומיים. מי שהפתיע אותי הכי הרבה זה הבעלול החמוד שלי שבכלל לא חובב יותר מידי עוגיות ולא הפסיק לנשנש אותן במשך יומיים עד שהתחסלו והייתי צריכה להכין נגלה נוספת.
עוגיות פרמז'ן של המערוך המקפץ
חומרים (40 – 50 עוגיות)
- 150 גרם חמאה רכה
- 150 גרם גבינת פרמזן
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 חלמון
- 3-4 כפות מים קרים
- 280 גרם קמח (2 כוסות)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
לציפוי
- 1 חלבון
- שומשום/פרג/קצח
אופן הכנה
- מערבבים במיקסר חמאה, גבינת פרמזן, מלח ופלפל שחור לתערובת קרמית.
- מוסיפים חלמון ומים וממשיכים לערבל.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה מוסיפים לתערובת החמאה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה .
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מגלגלים ל- 2 גלילים, עוטפים בנייר אפייה ומקפיאים למשך חצי שעה.
- מורחים כל גליל בחלבון ומצפים בשומשום.
- פורסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 15 דקות.
- מצננים היטב ושומרים בצנצנת אטומה.
הי, האם ניתן להקפיא אותן? ואם כן איך?
אפשרי. פשוט להקפיא בקופסה
הבצק מאוד פירורי וקשה לגלגל ממנו גלילים. אחרי הקפאה – בחיתוך הוא נשבר ויש יותר פירורים מעוגיות
היי רותי. אם עבדת בדיוק לפי הכמויות עם כוסות מדידה אז הבצק מושלם