פנקייקס קטנים, שמנמנים והכי טעימים. אנחנו אוהבים לאכול אותם עם נוטלה ואגוזים או סירופ מייפל ובננה. הם הכי טעימים כשהם חמימים אבל נשמרים טוב גם למחרת

אנחנו אוהבים אותם קטנטנים ושמנמנים עם נוטלה, תותים ואגוזים או סירופ מייפל ובננה. אמנם המחבת החדשה שלי מדליקה אבל במשך המון שנים הכנתי במחבת גדולה רגילה ויצאו עיגולים מושלמים, כך שמי שאין לו מחבת מיוחדת לפנקייקס זה גם בסדר.

התערובת יוצאת סמיכה וזה קל ליצור עיגולים יפים גם במחבת רגילה. אני שמה את הבלילה בבקבוק פלסטיק לחיץ שמיועד לרטבים (קונים בחנויות לכלים חד פעמיים) ואני גוזרת את הפייה כדי שהבלילה תצא בקלות. זה חוסך המון לכלוך וזה משמש אותי גם להכנת עוגיות משפך.

מוזגים מהבלילה לתבנית שמחוממת על אש מאוד נמוכה, לנקודה אחת, כך התערובת תתפשט לעיגול מושלם. אני מכינה כמות של בלילה, שמה במקרר בבקבוק פלסטיק וכל פעם שמתחשק פנקייק יש תערובת מוכנה. זה מחזיק שבוע במקרר.

פנקייקס רכים ושמנמנים
חומרים לכ- 20 פנקייקים – הכמויות נמדדו בכוס מידה אוניברסלית
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל יוגורט (200 מ"ל)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- שמים את כל החומרים יחד בבלנדר וטוחנים לבלילה חלקה. להניח בצד ל- 20 דקות לפחות.
- לחמם על אש מאוד מאוד נמוכה מחבת טפלון או מחבת מיוחדת לפנקייקס ולשמן במעט חמאה.
- לצקת כף אחת מהתערובת ולטגן עד שהחלק העליון נראה יבש ועם בועות קטנטנות. להפוך ולטגן מצד שני עד להזהבה.
- להגיש חם עם סירופ מייפל ובננה או עם נוטלה, תותים ואגוזים. אפשר כמובן להגיש עם קצפת וכל פרי או תוספת שאוהבים.
- בתאבון!
אפשר תחליף קמח ללא גלוטן או קמח שקדים ? אם כן האם צריך להוסיף כמות יותר גדולה של קמח ?
קמח ללא גלוטן באותה כמות
יצא אוורירי וטעים מאוד! הילדים אהבו וטרפו
כייף לשמוע
אחלה מתכון
תודה רבה
מתכון מנצח!! פנקייקים מדהימים! תודה רבה לך!!
אפשר להחליף בקמח כוסמין.?
כן אין בעייה
במה רפשר להחליף את היוגורט? חלב?
יותר לכיוון של לבן, אשל, קרם קוקוס. מוצר חלבי באותה סמיכות של יוגורט
הפנקייקים הכי טובים שיצאו לנו…. תודה על המתכון.
איזה כייף לשמוע. תודה שרה ♥