יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב ערמונים
ראשי » ממולאים » רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב ערמונים

רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב ערמונים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 5 באוגוסט 2016 5 תגובות

רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב ערמונים. אין כמו רבילוי ביתי. ברגע שמכינים פעם אחת רביולי בבית, די קשה לאכול את זה הקנוי. זה לא כזה מורכב להכין ואני ממליצה כשיש זמן להכין כמות ולהקפיא

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

כבר שנים שאני מכינה פסטה ורביולי בבית. זה די פשוט – מחומרים הכי פשוטים וזמינים – קמח וביצים, מתקבל בצק שמקבל אליו באהבה כל סוג של מלית שרק תרצו -מתוק, מלוח, חריף, חמצמץ, בשרי, חלבי…בקיצור הכל. בצק נייטרלי וקל מאוד להכנה אם נצמדים לכמה כללים בסיסיים. 


לפני שבועיים התבשרתי שזכיתי במיקסר של קיצ'נאייד בתחרות עוגות גבינה של השף הלבן. המיקסר הזה הגיע בוללל בזמן, ממש שנייה לפני שהזמנתי מיקסר חדש, כי הישן, המעולה שלי כבר הזדקן לו והתחיל לעשות בעיות. וכיוון שהתכוונתי יחד עם המיקסר לרכוש גם חלקים לפסטה, אז מייד הזמנתי לי את החלקים שמתאימים לקיצ'ינאייד ואין מה להשוות את העבודה במיקסר למכונת הפסטה הידנית…פשוט מעולה! מקצר תהליכים ומפנה לי את שתי הידיים להתעסק עם הבצק. 


את הרביולים האלה הכנתי בשבועות, עם המכונה הידנית הישנה, שגם היא יש לומר עשתה עבודה מעולה במשך שנים, אבל כמו כל דבר בחיים צריך להשתדרג ולהתקדם ובטח ובטח להקל על תהליכי העבודה. הרביולים יצאו טעימים בטירוף או כמו שאדירוש שלי אמר:"אמא, הרבהההה זמן לא אכלתי רביולי כזה טעים". 


הרביולי שלי עדיין טעון שיפור ואני עדיין לומדת ומשדרגת תהליכים, כל פעם עוד קצת. צופה לי בסרטונים ביוטיוב, מקבלת השראה ובסוף, תאמינו לי הם יהיו הכי מושלמים.

את הרביולי מילאתי בשתי מליות: ריקוטה ופרמז'ן וחצילים שרופים, בולגרית ופרמז'ן. גבינה זה בנאלי (טעים מאוד, אבל בנאלי) וכולם מכירים. החצילים זה כבר סיפור אחר….טעים ומיוחד ברמות אחרות והרוטב שהכנתי השלים את התמונה שגם כך הייתה מושלמת ונתן טעם אלוהי לרביולי.



רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב ערמונים

כלל אצבע להכנת בצק פסטה: על כל 100 גרם קמח פסטה שמים ביצה אחת.

לבצק

  • 300 גרם קמח פסטה 00 (יש בטיב טעם)
  • 3 ביצים בינוניות
למלית חצילים 
  • 2 חצילים גדולים
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • מלח לפי הטעם
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • ½ שן שום כתושה
לרוטב
  • 80 גרם חמאה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 5-6 עלי מרווה טריים
  • כפית גרידת לימון
  • כפית מיץ לימון
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח לפי הטעם
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • פרמז'ן (כמה שאוהבים, זה אף פעם לא יותר מידי)
  • שקית ערמונים מבושלים קצוצים גס

אופן הכנה

  1. הבצק:   לשים את כל כמות הקמח על השייש ובעזרת היד ליצור גומה בקמח.
  2. לשים את הביצים בתוך הגומה ובעזרת מזלג להתחיל לקשקש אותן ותוך כדי כך להוסיף כל פעם קצת קמח לביצים. כשמתחיל להתגבש בצק ללוש עם הידיים ולהחדיר את כל הקמח. ללוש כך כ- 10 דקות.
  3. לעטוף עם ניילון נצמד ולהניח למנוחה של חצי שעה.
  4. לחלק את הבצק לשני חלקים, לקמח היטב את הבצק ואת משטח העבודה ולרדד במכונת פסטה לעלה דק. לקפל את הבצק ולהעביר במכונה כמה עוד פעם פעמיים עד שמקבל בצק חלק ויפה.
  5. להתחיל לרדד במכונה על השלבים הדקים יותר עד שמקבלים רצועת בצק ארוכה ודקה.
  6. לחלק את הבצק לשניים, לקמח תבנית להכנת רביולי. להניח חצי רצועת בצק על התבנית. למלא במלית החציל את כל שטח העיגול של התבנית (אצלי בתמונה תראו שלא שמתי מספיק וזה טעון שיפור), להבריש במעט מאוד מים קרוב לאזור המלית ולסגור עם עלה נוסף.
  7. להדק היטב ולעבור על הבצק עם מערוך.
  8. להפוך את התבנית ולחתוך עם גלגלת משוננת לפי הסימונים.
  9. להניח בתבנית מקומחת היטב עד שמסיימים את כל הרביולי (לא מניחים אחד על השני אלא כל פעם בשכבה אחת בלבד).
  10. המלית: עוטפים חצילים בנייר כסף (רק כדי לא ללכלך את הגז) ושורפים אותם על אש ישירה מכל הצדדים עד שהחצילים רכים.
  11. מעבירים למסננת, מקררים וקולפים את החצילים (משאירים קצת מהקליפה השחורה שתיתן לנו טעם מעט חרוך), משאירים במסננת לפחות שעתיים להגרת הנוזלים (אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר).
  12. מועכים את החצילים ומוסיפים את כל שאר המצרכים של המלית. מעבירים לשקית זילוף ושמים במקרר עד לשימוש.
  13. הרוטב: ממסים במחבת גדולה ורחבה חמאה ושמן זית. מוסיפים שן שום כתושה, עלי מרווה, גרידת לימון, מיץ לימון, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור ופרמזן ומערבבים היטב. מוסיפים גם ערמונים קצוצים. מבשלים תוך ערבוב כ- 5-7 דקות עד שהערמונים סופגים את הטעמים. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את הגז (לפני שמוסיפים את הרביולי מחממים שוב).
  14. הרכבת המנה: מרתיחים מים בסיר גדול עם חופן מלח. מבשלים את הרביולי 5-7 דקות מרגע שהוא צף במים. בינתיים שהרביולי מתבשל במים מביאים לרתיחה את הרוטב. מוציאים את הרביולי מהמים ישר לרוטב, מקפיצים בעדינות כך שהרוטב יעטוף את כל הרביולי.
  15. מגישים מייד.
כמה קטנות לסיום
  1. אפשר להכין את הבצק במיקסר.
  2. רצוי ומומלץ להכין את מלית החצילים יום מראש כיוון שזה דורש סינון הנוזלים של החצילים.
  3. אפשר להקפיא את הרביולי המוכנים יחד עם המלית (לפני הבישול) לכמה חודשים טובים.
  4. הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להפך.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פסטה עם עגבניות שרי
    פסטה עם עגבניות שרי וזיתי קלמטה
  • לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
    לחם ללא לישה מקמח כוסמין מלא
  • כרישה במילוי בשר
    כרישה במילוי בשר בתנור
  • צלי בשר
    צלי בשר ברוטב פטריות
פסטה ביתית פרמז'ן קיצ'נאייד רביולי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

5 תגובות

  1. תומר הגב 9 ביולי 2020 בשעה 15:17

    היי, נראה מדהים! אין לי גז – יש פתרון לקליית החצילים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2020 בשעה 20:48

      היי תומר,
      בתנור אבל יהיה חסר הטעם השרוף

  2. עדי הגב 5 ביוני 2019 בשעה 18:29

    היי,

    באיזה גבינה ממלאים את הרבייולי?
    ריקוטה או בולגרית?
    כי כתוב פעם אחת שהמלית של החצילים עם ריקוטה ובמתכון עצמו כתוב בולגרית

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 ביוני 2019 בשעה 19:01

      היי עדי,

      כתבתי שמילאתי בשתי מליות…תקראי שוב. בכל אופן אפשר גם וגם זה עניין של טעם. מה שחשוב זה שהגבינה תהיה גבינה יבשה בלי נוזלים חרת הרביולי נפתח בבישול

  3. סיגל ברמר הגב 7 באוגוסט 2016 בשעה 16:35

    זה נראה טעיםםםם סירטון הדרכה מעולה והתמונות משגעות אלופה! 🙂

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס