תפוחי אדמה מוקרמים עם ערמונים ותרד, ברוטב שמנת עשיר במיוחד. תפוחי האדמה עוברים תהליך צלייה בתנור וכך הם טעימים עוד לפני הרוטב ואז הרוטב שמוזגים עליהם משלים את החגיגה
תפוחי אדמה ברוטב שמנת זה אחד הדברים הכי אהובים עלינו בבית. אבל כדי שהם יהיו ממש טעימים ולא סתמיים, אני מבשלת אותם ואז צולה אותם בתנור עם שמן זית, מלח וטימין. כך הם טעימים בטירוף וקריספיים עוד לפני שמזגנו עליהם את הרוטב המושלם שאני יכולה לשתות אותו לבד 🙂 אני מכינה את תפוחי האדמה בנפרד ואת הרוטב בנפרד וכששניהם מוכנים אני מחברת ביניהם ומכניסה להקרמה מהירה בתנור. הפעם שילבתי תרד צעיר וערמונים וזה יצא פשוט מעדן מלכים.
תפוחי אדמה מוקרמים עם תרד וערמונים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשים פטריות במקום ערמונים ואפשר לוותר על התרד אם לא אוהבים.
- אפשר להכין את הרוטב ותפוחי האדמה בנפרד מראש ולפני ההגשה לחבר ביניהם ולהכניס לתנור להקרמה סופית. יש להקפיד לחמם את הרוטב לפני שמניחים על תפוחי האדמה.
מצרכים לתפוחי האדמה – תבנית אמאיל בקוטר 28 ס"מ
- 6 תפוחי אדמה גדולים (מומלץ של דוד משה)
- 1/3 כוס שמן זית
- 6-7 גבעולי טימין
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
מצרכים לרוטב שמנת
- 1/4 כוס שמן זית
- 100 גרם חמאה
- 2 שקיות ערמונים בוואקום (200 גרם)
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 1/2 שקית בייבי תרד שטוף (100 גרם)
- 100 גרם גבינה צהובה
- 1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
- להקרמה: 100 גרם מוצרלה מגוררת
- להגשה: 100 גרם פרמז'ן מגורר
אופן הכנה
מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה שלהם עד שהם רכים. מסננים מהמים, מקררים מעט ומועכים אותם עם הידיים. מניחים את תפוחי האדמה בתוך תבנית אמאיל או תבנית אחרת שיש לכם שמתאימה לתנור וגם להגשה. מזלפים עליהם שמן זית ומפזרים מלח וטימין. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כשעה או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב עמוק. בינתיים שתפוחי האדמה בתנור מכינים את הרוטב.
מכינים רוטב שמנת עם תרד וערמונים: מחממים על מחבת עמוקה שמן זית וחמאה. מוסיפים ערמונים ושום פרוס, מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים 2 דקות. מוסיפים תרד, מערבבים ומבשלים 3-4 דקות עד שהתרד מאבד מעט נפח. מוסיפים גבינה צהובה ושמנת של פעם ומערבבים. מבשלים כ – 7-10 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט.
מרכיבים את המנה: מוזגים את רוטב השמנת על תפוחי האדמה המוכנים, מפזרים מוצרלה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על מצב גריל למשך כ – 5-10 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ונמסה. מוציאים ומפזרים פרמז'ן בנדיבות. מומלץ לפזר פרמז'ן גם על כל מנה בנפרד כשמגישים על צלחות.
בתאבון!
האם ניתן להכין יום יומיים מראש ?
לא. מכינים ומגישים מייד. אפשר להכין את תפוחי האדמה מראש וגם את הרוטב ואז לחבר ביניהם ולהגיש
תודה ????
יצא אש
כייף לשמוע